Eviations helelektriska passagerarflygplan genomför sin första testflygning

0
48
Eviation

Ökningen av elektrifiering ger all möjlig ny teknik i centrum, från elbilar och elcyklar till helt elektriska flygplan. Den här veckan åkte en prototyp av ett av de första helt elektriska passagerarplanen på sin jungfruresa och slog i luften för en första testflygning.

Det Washington-baserade märket Eviation meddelade att dess prototypflygplan vid namn Alice nådde en betydande milstolpe när det flög i över åtta minuter, dess första flygning någonsin. Alice är ett helelektriskt passagerarpendlarplan med plats för nio personer, och målet är att så småningom ersätta regionala flygningar med en smidig, snabb, tyst resa utan utsläpp.

Eviation vill på sikt erbjuda pendlare och fraktflyg mellan ungefär 150-250 miles, liknande att flyga från Los Angeles till Las Vegas eller andra snabba resor. Den nuvarande modellen kan bära cirka 2 500 pund, når hastigheter på 260 knop och har en bekväm kabin för sina passagerare.

RELATERATDen flygande bilen “AirCar” genomförde en 35-minuters testflygning och körde sedan hem

För testflygningen lyfte Eviations Alice från en flygplats i centrala Washington och steg upp till 3 500 fot medan hon höll sig i luften under cirka åtta minuter och landade sedan säkert. Det är inte mycket, men precis som bröderna Wright är det en början.

Härifrån kan vi förvänta oss andra testflygningar och justeringar, och så småningom måste företaget slutföra en produktionsklar design. Pressmeddelandet nämner ytterligare produktionstester under 2025, så detta är inte något du kan förvänta dig när som helst snart. Flygresor är en långsam process, liksom FAA-godkännande, så vi får vänta och se.

Enligt pressmeddelandet kommer Alice så småningom att finnas tillgänglig i tre varianter: en niopassagerare pendlare, en lyxig sexpassagerarkabin och en eCargo-modell. Även om saker fortfarande är i ett mycket tidigt skede, kan den här flygningen vara en glimt av framtiden för flygresor.

via The Verge