De snelste manieren om tekst op uw computer te selecteren

0
55

Tekst markeren is iets dat u waarschijnlijk veel doet en waar u niet veel over nadenkt. Er zijn eigenlijk een verrassend aantal manieren om het te doen, en sommige zijn veel beter dan andere. We laten je de snelste methoden zien.

Letter voor letter met je muis slepen om tekst te markeren is de methode die de meeste mensen kennen, maar het is niet de beste. Er zijn verschillende methoden die logischer zijn en u tijd besparen. Laten we beginnen.

Opmerking:De onderstaande methoden zijn voornamelijk in Windows getest in een webbrowser en teksteditor. De meeste van deze methoden werken over besturingssystemen en applicaties heen, hoewel er te veel variabelen zijn om te beloven dat ze overal zullen werken.

Klik op het begin en het einde met Shift

One van de snelste methoden maakt gebruik van de muis en het toetsenbord. Richt de cursor eerst op het begin van de selectie en klik. Houd nu de Shift-toets ingedrukt en klik op de cursor aan het einde van de selectie. De tekst tussen de twee klikken wordt gemarkeerd.

Dubbelklik om woord te markeren

Hier is een eenvoudige truc om één woord te markeren. Richt uw cursor op het woord dat u wilt markeren en dubbelklik eenvoudig. Het hele woord wordt gemarkeerd.

Dubbelklik en sleep om per woord te markeren

Laten we slepen naar het feest brengen. Dubbelklik op het eerste woord, maar in plaats van de knop los te laten bij de tweede klik, blijft u de knop ingedrukt houden en de muis slepen. Dit markeert woord voor woord in plaats van letter voor letter.

Driemaal klikken om zin/paragraaf te markeren

Door driemaal te klikken wordt nog meer gemarkeerd. Afhankelijk van de app die u gebruikt, markeert een drievoudige klik de volledige zin of de volledige alinea.

Driemaal klikken en slepen om zinnen/paragrafen te markeren

We kan ook slepen toevoegen aan driemaal klikken. Klik driemaal op de eerste zin of alinea en sleep de muis vervolgens bij de derde klik over de pagina. Je markeert volledige zinnen of alinea's tegelijk.

Klik in de linkermarge en sleep omlaag

Als u meerdere regels tekst tegelijk wilt selecteren, klikt u in de linkermarge naast de eerste regel die u wilt markeren en sleept u de muis omlaag over de pagina.

Shift + Ctrl en pijltoetsen

< p>We kunnen ook woord voor woord markeren met een toetsenbord. Richt de cursor op het beginpunt of dubbelklik op het eerste woord, houd vervolgens Shift + Ctrl ingedrukt en druk op de pijl-links of pijl-rechts. Bij elke druk wordt het volgende of vorige woord gemarkeerd.

Ctrl + A om alle tekst te selecteren

Last, but zeker not least, is een sneltoets die iedereen zou moeten kennen. Als u alle tekst op een pagina of document wilt selecteren, drukt u gewoon op Ctrl + A. Alles op de pagina of het actieve tekstvak wordt gemarkeerd.

Zoals u kunt zien, is er een snelle methode om tekst op bijna elke gewenste manier te markeren. Probeer deze in uw routine te verwerken en u bespaart tijd en markeert tekst nauwkeuriger. Het is prima om toe te geven dat er een betere manier is om iets te doen.

GERELATEERD: Je sluit verkeerd af: hoe je echt kunt afsluiten Down Windows

LEES VOLGENDE

  • › Hoe weet u of uw AirPods worden opgeladen
  • › Photoshop Elements en Premiere Elements hebben nieuwe AI-tools
  • › “InstabieleFusion” Maakt AI Art gemakkelijk op Windows, Mac en Linux
  • › Zeg vaarwel tegen SwiftKey-toetsenbord op iPhone en iPad
  • › Anonieme peilingen en vraaggesprekken houden in Google Meet
  • › Steam verandert het schema voor zijn jaarlijkse verkopen