De 10 bästa Sci-Fi-filmerna på Hulu

0
69
Burdun Iliya/Shutterstock.com

Sci-fi-utbudet på Hulu sträcker sig från action till drama till komedi, inklusive nyare releaser och kända klassiker. Här är 10 av de bästa sci-fi-filmerna att streama på Hulu.

Uppdatering, 27/9/22: Vi har granskat vårt urval och ersatte rekommendationer som lämnade plattformen. Vi är övertygade om att det här är de bästa sci-fi-filmerna som finns att streama på Hulu just nu.

Innehållsförteckning

Mänsbarn
Come True
Liftarens guide till galaxen
Marjorie Prime
Monsters
Predator
Prospect
Robot & Frank
Rädda er själva!
Källkod

RELATERAT: De 10 bästa komedifilmerna på Hulu< /p>

Children of Men

Spela upp video

Regissören Alfonso Cuarón blandar bravurfilmskapande med en grym postapokalyptisk berättelse i Children of Men. Utspelar sig i en framtid där en plåga av infertilitet har lämnat mänskligheten inför potentiell utrotning, med Clive Owen i huvudrollen som en regeringstjänsteman anställd för att eskortera en ung flykting som reser in i Storbritannien.

Han upptäcker att hon är den första kvinnan att bli gravid på nästan två decennier, och hon jagas av flera fraktioner i hopp om att kunna använda henne för sina egna agendor. Cuarón levererar en spännande kapplöpning mot tiden, med fantastiska actionspel, när karaktärerna skyndar sig för att få den blivande mamman i säkerhet.

Se på Hulu

Come True

Spela upp video

En orolig ung kvinna går med i en sömnstudie som snart börjar sudda ut gränserna mellan drömmar och verklighet i manusförfattaren och regissören Anthony Scott Burns’ Bli verklighet. Labbet där Sarah (Julia Sarah Stone) och hennes meddeltagare övervakas och spelas in är ett retro-futuristiskt under, och Burns blandar teknologiska epoker lika flytande som han blandar den vakna och drömmande världen.

Istället för att hjälpa till. försökspersonerna sover bättre, studien kopplar ihop deras drömmar och ger bränsle till förekomsten av mardrömslika figurer. Sarah är fångad i en eterisk drömvärld, och publiken är där med henne.

Se på Hulu

RELATERAT: De 10 bästa originalfilmerna på Hulu 2022< /strong>

Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

Spela upp video

Det skulle förmodligen vara omöjligt att tillfredsställa Douglas Adams hängivna fanskara’ klassisk sci-fi-roman The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, men regissören Garth Jennings gör sin filmversion till en egen underhållande upplevelse.

Den underhållande absurdistiska komedin hittar den genomsnittlige killen Arthur Dent (Martin Freeman) som av misstag överlever en utomjordisk rass förstörelse av jorden för att ge plats åt en interstellär flygbana. Den olycklige Arthur reser i galaxen och snubblar in i olika äventyr med utomjordingar som är precis lika aningslösa och obekväma som han.

Se på Hulu

Marjorie Prime

h2>

Spela upp video

Anpassad från Jordan Harrisons hyllade scenspel bevisar Marjorie Prime att fascinerande science fiction inte behöver mycket mer än två personer som sitter i ett rum och pratar. Titelkaraktären (Lois Smith) är en äldre kvinna som lider av Alzheimers sjukdom, som tillbringar tid med en “prime,” en holografisk återskapning av hennes bortgångne make (Jon Hamm).

Under filmens gång interagerar Marjories barn och barnbarn med andra primörer och utforskar begreppen minne och familjeband. Det är en tyst, kontemplativ film som använder sin sci-fi-struktur för att undersöka universella mänskliga känslor.

Se på Hulu

RELATERAT: De bästa skräckfilmerna på Hulu 2022

Monsters

Spela upp video

Det finns ett utomjordiskt hot som ständigt lurar i bakgrunden av Gareth Edwards’ Monster, men faran förblir mestadels utanför skärmen. Istället fokuserar filmen på dynamiken mellan en journalist (Scoot McNairy) och kvinnan (Whitney Able) som han har fått i uppdrag att eskortera genom en farlig utomjordisk zon.

Det är ett ingenmansland på gränsen mellan USA och Mexiko, och filmen använder den utomjordiska närvaron som ett medel för sociala kommentarer. Den centrala relationen är engagerande, och utomjordingarna, när de anländer, är lämpligt monstruösa och imponerande.

Se på Hulu

Predator

< p> Spela upp video

Predator är en höjdpunkt under Arnold Schwarzeneggers 1980-tals actionfilms storhetstid. Predator är en intensiv, våldsam thriller i djungeln med en farlig utomjordisk antagonist. Ett team av legosoldater ledda av Schwarzeneggers holländare beger sig in i den centralamerikanska vildmarken för att rädda en kidnappad diplomat, bara för att finna sig förföljda av en utomjording som jagar människor för sport.

Med en biroll av macho all-stars (inklusive Jesse Ventura och Carl Weathers) är Predator en muskulös actionfilm fylld med minnesvärda repliker. Den levererar också en av biografernas ikoniska utomjordingar genom tiderna, som fortsatte med att hota människor (och andra utomjordingar) i många uppföljare och spin-offs.

Se på Hulu

RELATERAT: Så här streamar du alla “Predator”-filmer 2022

Prospect

Spela upp video

Författarna och regissörerna Zeek Earl och Chris Caldwell skapar en fullt realiserad sci-fi-värld med bara en handfull resurser i Prospect. Filmen utspelar sig i ett slags galaktiskt bakvatten, där skrapiga oberoende gruvarbetare tävlar om att utvinna en värdefull resurs.

Sophie Thatcher spelar en tonårsflicka vars pappa dödas i en tvist med en annan prospektör, spelad av Pedro Pascal. Flickan måste sedan förlita sig på denna motståndare för att säkert fly planeten, i ett fängslande äventyr som för in delar av västern till den levda futuristiska miljön.

Se på Hulu

Robot & Frank

Spela upp video

Frank Langella spelar huvudrollen som den mänskliga titelkaraktären i den lågmälda sci-fi-dramedin Robot & Frank. Frank är en pensionerad juveltjuv vars son köper en robotvaktmästare till honom för att hjälpa honom eftersom han lider av minnesförlust. Frank avskyr först roboten, men anlitar den sedan för att hjälpa honom att planera ett sista rån. Langella är fantastisk som den tidigare kriminella hjärnan som försöker hålla fast vid sina glansdagar, och filmen använder sitt sci-fi-koncept för att undersöka teman som åldrande, arv och ånger.

Se på Hulu

RELATERAT : De 10 bästa Hulu original-TV-serierna 2022

Rädda er själva!

Spela upp video

Ett par tusenåriga hipsters missar nästan apokalypsen i deadpan sci-fi-komedin Save Yourselves! Brooklyn-paret Jack (John Reynolds) och Su (Sunita Mani) bestämmer sig för att tillbringa en vecka i en avlägsen stuga för att återknyta kontakten med varandra och koppla från sitt ständiga onlineberoende.

Under tiden invaderas jorden av utomjordingar, vilket Jack och Su märker inte ens det förrän det är för sent att fly. Filmen balanserar sin kvicka relationshumor med absurditeten hos de sötaste dödliga utomjordiska inkräktarna som någonsin avbildats på skärmen.

Se på Hulu

Källkod

Spela upp video

En uppfinningsrik version av den välbekanta tidsloopformeln, Source Code spelar Jake Gyllenhaal som en militärofficer som går in i en simulering av en tidsperiod som leder fram till en terroristattack på ett tåg. Han spelar upp samma åtta minuter om och om igen när han försöker ta reda på vem som placerade en bomb på tåget, så att myndigheterna kan förhindra en framtida attack.

Naturligtvis händer det mer än en enkel simulering, och filmen bygger upp spänning och känslomässigt engagemang när huvudpersonen fortsätter att gå tillbaka till början beväpnad med ny kunskap.

Watch on Hulu The Best Streaming Devices of 2022 Best Streaming Device Overall Roku Streaming Stick 4K (2021) Amazon

49,46 USD
 

Best Budget Streaming Device Fire TV Stick Lite (2020) Amazon

29,99 USD
 

Bästa Roku-strömningsenheten Roku Ultra (2020) Amazon

89,99 USD
 

Bästa Fire TV-enhet Fire TV Stick 4K (2021) Amazon

49,99 USD
 

Bästa Google TV-enhet Chromecast med Google TV (2020) Handla nu Bästa Android TV-enhet NVIDIA SHIELD Pro (2019) Amazon

199,99 USD
 

Bästa Apple TV-enhet Apple TV 4K (2021) Amazon

168,79 USD
179,00 USD Spara 6%

LÄS NÄSTA

  • › Hur man streamar varje ‘Predator’ Film 2022
  • › De 10 bästa videospelsfilmerna som är tillgängliga att streama 2022
  • › De 10 bästa Tom Cruise-filmerna att streama 2022
  • › De bästa skräckfilmerna på Hulu 2022
  • › Var kan man streama ‘Jurassic Park’ Franchise 2022
  • › Hur man streamar varje ‘Star Trek’ TV-program 2022
  • › De bästa actionfilmerna på Amazon Prime Video 2022
  • › Steam ändrar schemat för sin årliga försäljning