16 iOS 16-functies die u meteen moet uitproberen

0
66
Apple

iOS 16 is nu beschikbaar als gratis update voor ondersteunde iPhones. Nog niet bijgewerkt? Hier zijn enkele van de nieuwe iPhone-functies waarmee je direct na de upgrade aan de slag kunt.

Lock Screen Gallery en Widgets

iOS 16 maakt het mogelijk om widgets aan je lockscreen toe te voegen. Nadat je hebt bijgewerkt, tik je op de achtergrond van je vergrendelscherm en houd je deze vast om de galerij met vergrendelschermen te bekijken. Hier kunt u meerdere lay-outs van het vergrendelscherm opslaan en er op elk moment naar overschakelen, of Focus gebruiken om een ​​bepaald vergrendelscherm te koppelen aan een specifieke Focus-modus.

Klik op het plusje “+” pictogram om een ​​nieuw vergrendelingsscherm toe te voegen, kies een achtergrond en kies vervolgens uw widgets. U kunt op de datum en tijd tikken om de weergave van deze elementen te wijzigen en vervolgens op het widgetgebied onder de klok tikken om widgets naar keuze toe te voegen. Enkele voorbeelden zijn de voortgang van uw Fitness-activiteitsring, de huidige weersomstandigheden en temperatuur, of aanstaande afspraken.

Apps van derden kunnen gebruik maken van dit widgetgebied, maar moeten worden bijgewerkt voordat ze beschikbaar zijn. Verwacht naarmate de tijd verstrijkt dat er meer widgets zullen verschijnen voor gebruik op uw vergrendelingsscherm.

GERELATEERD: Deze Google Apps zullen iOS 16-vergrendelingsschermwidgets hebben

Koppel je vergrendelschermen aan focusmodi

Terwijl je daar bent, kun je net zo goed een andere handige functie instellen: specifieke vergrendelschermen die verschijnen wanneer je de focusmodus gebruikt. Hiermee kunt u specifieke stijlen en achtergronden koppelen aan specifieke activiteiten, en ook geschikte widgets selecteren voor bepaalde focusmodi (zoals een kalenderwidget terwijl u aan het werk bent).

Tik op je vergrendelscherm en houd het vast om de galerij met vergrendelscherm weer te geven, kies een vergrendelscherm en tik vervolgens op de “Focus” om een ​​focusmodus te selecteren. U kunt meer Focus-modi toevoegen en verdere automatisering instellen onder Instellingen > Focus.

Focusfilters instellen

Focusfilters geven je meer controle over wat er wordt uitgefilterd wanneer een bepaalde focusmodus is ingeschakeld. Ga hiervoor naar Instellingen > Stel scherp en tik op een focusmodus, scrol omlaag naar Focusfilters en tik op 'Filter toevoegen'. om meer opties te zien.

Hier kun je kiezen welke agenda's, mailboxen, gesprekken en tabbladgroepen zijn actief wanneer het door u gekozen filter is ingeschakeld. Apps van derden kunnen ook profiteren van deze filters en je hebt toegang tot systeemfilters zoals de energiebesparende modus en het algemene uiterlijk hieronder.

GERELATEERD: Zal iOS 16 en iPadOS 16 Draaien op mijn iPhone of iPad?

iMessages bewerken en ongedaan maken

Je kunt nu berichten die je via het iMessage-platform hebt verzonden, bewerken en ongedaan maken. Dit werkt zolang de berichtballon blauw is, wat betekent dat deze is verzonden naar gebruikers die ook Apple-apparaten gebruiken (inclusief de iPad en Mac). Als de berichtenballon groen is, is het een gewone sms die niet kan worden bewerkt of niet kan worden verzonden.

Om een ​​bericht te bewerken of het verzenden ongedaan te maken, houdt u een berichtballon ingedrukt en gebruikt u de functie 'Bewerken'. of “Verzenden ongedaan maken” toetsen. U kunt een bericht tot 15 minuten nadat u het hebt verzonden, bewerken, met een melding die naar de ontvanger wordt gestuurd om hen te laten weten dat de inhoud van het bericht is gewijzigd. U kunt de verzending twee minuten ongedaan maken, met een notitie toegevoegd aan de onderkant van het berichtenvenster om aan te geven dat u dit hebt gedaan.

iMessage-bewerking werkt met oudere versies van iOS, waaronder iOS 15, terwijl de mogelijkheid om het verzenden van een bericht ongedaan te maken beperkt is tot iOS 16.

Verzenden van e-mail ongedaan maken, berichten plannen, en ontvang herinneringen

Apple Mail wordt beter in iOS 16 met drie opvallende handige functies. Je hebt nu 10 seconden om het verzenden van een e-mail ongedaan te maken nadat je deze hebt verzonden, druk gewoon op de “Verzenden ongedaan maken” knop die onder aan de inbox verschijnt na het verzenden van een e-mail. U kunt correcties aanbrengen en vervolgens opnieuw verzenden. Dit is in feite een vertraging van 10 seconden, maar het is niettemin een handige functie.

Je kunt ook een e-mail plannen door de verzendknop ingedrukt te houden en een voorgestelde tijd te selecteren, of door op &#8220 te drukken ;Later verzenden…” en het kiezen van een specifieke tijd die bij u past.

Tot slot, veeg naar rechts op een e-mail in je inbox en kies “Herinner mij” om de e-mail weer bovenaan de lijst in uw inbox te laten verschijnen met een “Herinner mij” label ernaast.

Medicijnen in de gezondheidszorg volgen

Als u regelmatig medicijnen gebruikt, kunt u nu de Gezondheid-app op uw iPhone gebruiken om deze toe te voegen en bij te houden. Ga naar Gezondheid > Medicijnen en tik op “Een medicijn toevoegen” starten. Dit werkt niet alleen voor tabletten of vloeistoffen, maar ook voor gels, inhalatoren, injecties, pleisters en meer.

Wanneer u een medicijn toevoegt, kunt u de frequentie, dosis en tijd van de dag kiezen en vervolgens het uiterlijk (vorm en kleuren) van het medicijn aanpassen zoals het in de app zal verschijnen om het gemakkelijker te kunnen onderscheiden.

U kunt deze medicijnen dan loggen in de Gezondheid-app, die wordt opgenomen in de app voor uw administratie. Zolang Gezondheid is ingeschakeld onder Instellingen > Meldingen u ontvangt meldingen wanneer het tijd is om ze te nemen.

GERELATEERD: De gezondheidsgegevens van de iPhone delen met familie en artsen

Fitness-app voor alle iPhone Gebruikers

Als je een Apple Watch hebt, is dit oud nieuws, maar de Fitness-app is nu beschikbaar voor alle iPhone-gebruikers. Inbegrepen bij iOS 16, geeft het alle gebruikers een Move-ring die ze kunnen vullen door energie te verbranden. Om dit doel te wijzigen, start u Fitness en tikt u op uw pictogram in de rechterbovenhoek, gevolgd door “Doelstellingen wijzigen” optie.

GERELATEERDHoe iOS 16 en watchOS 9 Zal u helpen fit te worden

De Apple Watch is de beste manier om uw activiteitsringen te vullen, aangezien u uw training kunt volgen met de Workout-app. Op een iPhone kun je apps zoals Strava en Nike Run Club gebruiken, en je stappen volgen met behulp van de mogelijkheid van je iPhone om als stappenteller te fungeren.

Valutaconversie in de camera

Live tekst is een van de best verborgen functies van de iPhone, waardoor je de camera van je iPhone op geschreven woorden kunt richten om platte tekst te kopiëren. Deze functie werkt nu ook voor prijzen. Richt je camera op een valutawaarde, tik op de gele omlijning van Live Text en tik vervolgens op de prijs die je wilt omrekenen.

De functie is contextafhankelijk en wordt standaard geconverteerd naar uw lokale valuta. Het is niet ideaal als je ergens zoals Australië of Canada woont en Amerikaanse dollars wilt omrekenen, aangezien Live Text er (redelijkerwijs) van uitgaat dat de waarde in je lokale valuta is.

Volledig scherm "Nu aan het spelen" While Locked

Apple heeft opnieuw albumhoezen op volledig scherm toegevoegd aan de mediaknoppen op het vergrendelscherm. Om te zien waar je naar luistert in glorieus volledig scherm, tik je op de albumhoes in de Now Playing-minispeler.

Tik nogmaals op de albumhoes om de speler te verkleinen en toegang te krijgen tot je normale vergrendelingsscherm , inclusief widgets en meldingen.

Haptische toetsenbordfeedack

Een kleine maar waardevolle verandering om aan te brengen als je waarde hecht aan een meer tactiele typervaring, je kunt nu haptische feedback toevoegen voor elke druk op het toetsenbord tijdens het typen. Ga naar Instellingen > Geluid & Haptiek > Toetsenbordfeedback en schakel de “Haptic” toggle.

U kunt dit menu ook gebruiken om de “klik” geluid helemaal typen, zelfs als je iPhone niet gedempt is.

Batterijpercentage in menubalk

Mist u het batterijpercentage altijd in uw menubalk? Goed nieuws! In iOS 16 kun je het weer inschakelen zolang je een compatibel apparaat hebt. Dit vervangt de batterijvolheidsindicator door een genummerde uitlezing die groen wordt wanneer u aan het opladen bent en rood wanneer u bijna leeg bent.

U kunt dit inschakelen onder Instellingen > Batterij > Batterij percentage. Niet alle iOS 16-compatibele iPhones kunnen van deze functie gebruikmaken. iPhone XR, 11, 12 mini en 13 mini kunnen dit niet omdat deze modellen niet genoeg ruimte hebben tussen de inkeping en de rand van het scherm.

Tabbladen vastzetten in Safari

Tik op de URL-balk in Safari en houd deze vast en kies “Tabblad vastzetten” om dat tabblad vastgezet te houden, net zoals je kunt in Safari voor Mac. Vastgezette tabbladen verschijnen bovenaan de tabbladgroep en moeten worden losgemaakt voordat ze kunnen worden gesloten.

GERELATEERD: 8 tips om iPhone Safari-tabbladen onder controle te houden

Face ID in Landscape

iOS 16 lost iets op waar gebruikers om hebben gevraagd sinds Face ID voor het eerst werd geïntroduceerd. U kunt Face ID nu gebruiken met uw apparaat in de liggende modus. Zorg er alleen voor dat uw apparaat ver genoeg van uw gezicht is verwijderd om een ​​goede scan te krijgen.

U hoeft niets te doen om dit in te schakelen, het zou “gewoon moeten werken” zodra iOS 16 is geïnstalleerd. Dit is handig voor iedereen die zijn iPhone gebruikt om games te spelen met een controllerbevestiging.

Dubbele foto's zoeken en verwijderen

Dat kan ruim dubbele foto's en schermafbeeldingen op met de app Foto's en iOS 16. Ga naar de “Albums” tabblad en scrol vervolgens omlaag naar het gebied Hulpprogramma's onder aan de lijst en tik op de “Duplicaten” album. U ziet een lijst met foto's die als duplicaten zijn gedetecteerd.

Tik op “Samenvoegen” om de versie van de hoogste kwaliteit te behouden en wat overblijft te verplaatsen naar de “Recently Deleted” map (waar het na 30 dagen wordt verwijderd). Als je dit album niet ziet, heb je waarschijnlijk geen duplicaten. We hebben gemerkt dat dit album niet onmiddellijk na het bijwerken werd weergegeven, dus het kan de moeite waard zijn om een ​​paar uur of dagen te wachten tot Foto's klaar zijn met verwerken en als je het eerst niet ziet, moet je het opnieuw controleren.

GERELATEERD: Ruimte vrijmaken op een iPhone of iPad

Dubbele contacten zoeken en verwijderen

Ook handig in iOS 16 is de mogelijkheid om dubbele contacten te vinden. Open de app Telefoon en tik op Contacten (of open de app Contacten rechtstreeks). Je ziet een melding bovenaan het scherm die je informeert over dubbele contacten.

Tik op “Duplicaten bekijken” tik vervolgens op “Samenvoegen” op elk en bekijk de informatie.

Til onderwerpen uit foto's

iOS 16 heeft een handige nieuwe functie waarmee je de onderwerpen rechtstreeks uit uw foto's. Om het te gebruiken, blijft u een onderwerp aanraken en sleept u het uit de foto. Laat los en je ziet een "Kopie" en "Delen" link om het onderwerp ergens anders te plakken of rechtstreeks te delen met een andere app.

< p>Het is een beetje lastig om te gebruiken met Live Photos, die ook het lange drukgebaar gebruiken. Er is een korte vertraging wanneer het onderwerp versleepbaar wordt en de Live Photo begint te spelen, dus probeer het zelf uit te werken.

De functie werkt ook met video's, pauzeer gewoon de video voordat je tikt en vasthoudt om je onderwerp te isoleren.

Hier komen de iPhone 14 en iPhone 14 Pro

Dit jaar wil je misschien overwegen om de iPhone 14 te missen en in plaats daarvan voor een iPhone 14 Pro of Pro Max te gaan. Zelfs als je voor het basismodel kiest, krijg je een paar leuke nieuwe functies zoals Emergency SOS via satelliet en crashdetectie die de hulpdiensten kunnen bellen wanneer er een ernstig auto-ongeluk wordt gedetecteerd.

GERELATEERD: Wat is er nieuw in de iPhone 14 en iPhone 14 Pro: 7 grote veranderingen

LEES VOLGENDE

  • › Onderwerpen in foto's op iPhone of iPad isoleren
  • › iOS 16.0.2 is uit, hier zijn de bugs die het verhelpt
  • › Hoe veiligheidscontrole op iPhone mensen in gewelddadige relaties beschermt
  • › Widgets op het vergrendelscherm van uw iPhone zetten
  • › De Lockdown-modus gebruiken op iPhone, iPad en Mac (en waarom u dat niet wilt)
  • › De klok aanpassen op het Android-vergrendelingsscherm
  • › Afzonderlijke achtergronden voor vergrendelscherm en startscherm gebruiken op iPhone
  • › Hoe weet u of uw AirPods worden opgeladen