Home Svenska 15-åring åtalas för mordförsök på 9-årig flicka

15-åring åtalas för mordförsök på 9-årig flicka

0

Den 15-åriga pojke som misstänks för mordförsök och våldtäkt mot en 9-årig flicka i Skellefteå åtalas. Det meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Det var den 7 juli som en svårt skadad flicka hittades i ett skogsparti på Morö Backe. Misstankar riktades snabbt mot pojken, som enligt åklagaren har ”gjort vissa medgivanden”. – Det var enbart på grund av tillfälliga omständigheter som brottet inte fullbordades och att flickan inte dog, säger kammaråklagare Andreas Nyberg i ett pressmeddelande. Socialtjänstens utredning har visat att pojken, som bedöms vara 15 år, har en måttlig intellektuell funktionsnedsättning och ”en mental nivå långt under sin angivna ålder”. Enligt Åklagarmyndigheten väcks åtal för att utredningen visat att pojken uppnått straffmyndighetsåldern.