Zo gebruik je overgebleven koffie

0
51
Sucha Kittiwararat/Shutterstock.com

Die overgebleven koffie die op je aanrecht staat, kan misschien wel je huis, kook- en schoonheidsroutines veranderen. Slechts een paar eenvoudige stappen en uw dagelijkse restjes kunnen een groot verschil maken—en wij hebben de primeur over hoe.

Zowel overgebleven koffie (zoals in de eigenlijke vloeistof) als koffiedik kunnen verschillende toepassingen in uw huis hebben. Ze kunnen je eten en drinken opfleuren, ongedierte afweren en doe-het-zelf-oplossingen worden voor tal van problemen die in je dagelijks leven opduiken – en je verbetert je duurzame gewoonten! Hier zijn slechts een paar manieren waarop je het meeste uit die cafeïnehoudende restjes kunt halen.

Inhoudsopgave

Maak ijsblokjes voor koffie
Bak met overgebleven koffie
Houd ongedierte weg met koffiedik
Verwijder hardnekkige geuren met koffiedik
Gebruik koffiedik om te exfoliëren
Repareer krassen op houten meubels met koffiedik
Maak borden en kookgerei schoon met koffiedik

Maak ijsblokjes voor koffie

Stefan Csontos/Shutterstock. com

Als je wat koffie over hebt nadat je je ochtendkopje hebt ingeschonken, laat het dan niet koud worden en laat het door de afvoer lopen. Verander in plaats daarvan die overgebleven Joe in koffie-ijsblokjes.

GERELATEERD< /strong>Koffie-ijsjes worden viraal en ze zijn zo gemakkelijk te maken

Koffie-ijsblokjes zijn een gemakkelijke hack voor een paar snelle en smakelijke koffiedrankjes. Voeg ze toe aan verse hete koffie om af te koelen en maak een instant ijskoffie zonder de drank te verwateren, of giet wat melk over de blokjes en laat ze oplossen om een ​​instant iced latte te creëren. Giet gewoon je overgebleven gezette koffie in een schoon ijsblokjesbakje, laat het bevriezen en laat ze dan tevoorschijn komen als je klaar bent om je ijskoffiedrank te maken.

BLACK+DECKER 12-kops thermisch koffiezetapparaat

Begin met een eenvoudig koffiezetapparaat voor koffieresten en gronden.

Amazon

$76,49
 < /p>Wayfair

$94,61
 

DOQAUS Easy-Release siliconen ijsblokjestrays

Maak eenvoudig je koffie-ijsblokjes met deze flexibele trays.

Amazon

$12.99 < img src="http://www.lifesavvy.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />
$14.99 Bespaar 13%

Bakken met overgebleven koffie

Wilton

Koffie kan een heerlijke toevoeging zijn aan veel gebak, maar je moet nog een keer controleren of je een versie gebruikt die genoeg smaak heeft om een ​​vuist te maken. Er zijn heel veel recepten die gezette koffie als ingrediënt bevatten, wat een geweldige manier kan zijn om wat over te gebruiken. Als je het echter zelf aan het maken bent, kun je bepaalde soorten koffie misschien niet gebruiken, of als je dat wel doet, krijg je misschien niet zoveel smaak.

GERELATEERDDeze bakhack kan chocoladesnoepjes direct upgraden

Het toevoegen van een theelepel of zo verse espresso is een populaire hack om de chocoladesmaak te verdiepen en te accentueren, of het nu in een gebakken item zoals een cake of brownie is, of in een chocoladeganache of glazuur. Het idee is meestal om net genoeg espresso te krijgen om de chocoladesmaak te verrijken zonder dat het recept alleen maar koffiesmaak krijgt. Je kunt zeker ook een theelepel gewone gezette koffie aan je favoriete recepten toevoegen, maar dan krijg je niet zoveel diepte van smaak.

Wilton aluminium 8-inch ronde cakevormset

Bak met koffie doordrenkte taarten met deze klassieke pannen.

Amazon

$17,48
$18,69 Bespaar 6%

Wayfair

$21,09
$21,99 Bespaar 4%

Houd ongedierte weg met koffiedik

DGLimages/Shutterstock.com

We weten al dat koffie goed is voor planten, maar het kan ook ongedierte weghouden, zodat je van je tuin kunt genieten. Hoewel de geur van koffie misschien hemels voor ons is, is cafeïne ronduit giftig voor een hele reeks insecten en ander ongedierte, waardoor het een geweldig, volledig natuurlijk ongediertebestrijder is. Tussen de geur en de giftigheid kan koffiedik helpen om muggen, kevers, vliegen, slakken en ander ongedierte in huis en tuin weg te houden.

GERELATEERDDit doe-het-zelf-insectenmiddel werkt echt (en ruikt ook goed)

Volg deze stappen voor een ongediertevrij huis:

 1. Verzamel gebruikt koffiedik na het zetten.
 2. Zet in kleine kommen rond het gebied dat u ongediertevrij wilt houden.
 3. Als alternatief (of als aanvulling op stap 2), kunt u een deel van het terrein rond uw terras, terras en/of deuren naar uw huis strooien.
 4. Als u een tuin heeft, strooi wat koffiedik rond de omtrek.

Het is overal een overwinning. Je krijgt een schoner, ongediertevrij terras en tuin, en het is allemaal gedaan met behulp van een duurzame, natuurlijke optie, het verminderen van afval en het vermijden van giftige, stinkende chemicaliën.

Onbreekbare graanschalen

Stevige, herbruikbare schalen zijn perfect voor het neerzetten van koffiedik in uw tuin .

Amazon

$16,97
 

Verwijder hardnekkige geuren met koffiedik

ME Image/Shutterstock.com< /figuur>

Wist je dat die overgebleven koffiedik kan helpen bij het verwijderen van geuren in je huis? Door de chemische samenstelling van koffie kan het geurveroorzakende stoffen opnemen, neutraliseren en je huis heerlijk laten ruiken.

GERELATEERDBestrijding van verbrande voedselgeuren? Koffie kan helpen

Het enige wat je hoeft te doen is je overgebleven koffiedik te laten drogen en dan een van deze ideeën te proberen:

 • Giet een kleine hoeveelheid in een bak of kom en laat in de koelkast of vriezer om voedselgeuren te absorberen.
 • Giet een kleine hoeveelheid in een oude dunne sok of panty en knoop deze vast om een ​​geurverdrijvend zakje te maken voor je kast, sporttas of ergens anders.
 • < li>Zet een kleine kom bij de gootsteen en gebruik wat om over je handen te wrijven na het hanteren van stinkend voedsel zoals knoflook of uien.

L'eggs alledaagse gewone panty's voor dames

Eenvoudige panty kan veranderen in geurdodende koffiezakjes.

Amazon

$ 5,87
 

Gebruik koffiedik om te exfoliëren

Mr.Cheangchai Noojuntuk/Shutterstock. com

Overgebleven koffiedik kan een beautyhack worden waarvan je zou willen dat je het eerder wist. De schurende werking van de gronden (vooral in combinatie met een ander natuurlijk schuurmiddel zoals grove bruine suiker) exfolieert je gezicht en lichaam en verwijdert dode, droge huid. Bovendien kan het cafeïnegehalte helpen om je huid te verjongen, waardoor deze er gladder en stralender uitziet.

GERELATEERDDe beste exfoliërende scrubs

Volg deze stappen voor een gemakkelijke doe-het-zelf-scrub voor gezicht en lichaam:

 1. Combineer gelijke delen gebruikt koffiedik en bruine suiker.< /li>
 2. Voeg een kleine hoeveelheid kokosolie of jojoba-olie toe, totdat de ingrediënten een losse pasta vormen.
 3. Breng aan op de huid en masseer zachtjes om de exfoliërende eigenschappen te krijgen.< /li>
 4. Laat 3-5 minuten intrekken.
 5. Spoel en veeg grondig af met koud water.

Koop op Amazon

BetterBody Foods natuurlijk geraffineerde biologische kokosolie

Gebruik kokosolie om je doe-het-zelf-scrub aan elkaar te binden.

Amazon

$17,22
 

Repareer krassen op houten meubels met koffiedik

fukume/Shutterstock.com

Hoe voorzichtig je ook bent, het is onvermijdelijk: je krijgt krassen, schrammen of gewoon slijtage aan je houten meubelen. Overgebleven koffie kan echter uw redding zijn om het er weer als nieuw uit te laten zien. Koffie kan donkere, moeilijk te verwijderen vlekken achterlaten, wat vervelend is voor uw wasgoed, maar geweldig is voor het 'vasthouden'. kleine krasjes op uw houten meubelen.

GERELATEERDDe Beste druppelkoffiezetapparaten

Probeer dit eenvoudige proces om krassen op uw meubels te verdoezelen:

 1. Laat nat koffiedik volledig afkoelen.
 2. Schep een kleine hoeveelheid van het afgekoelde , nog natte grond op het bekraste gebied.
 3. Laat een paar minuten zitten. Hoe langer het zit, hoe donkerder de "vlek" zal zijn, dus het kan nodig zijn om de ondergrond vaker te controleren op lichter gekleurd hout.
 4. Veeg voorzichtig weg met een zachte doek.
 5. Als de vlek niet donker genoeg is aan de bovenkant van de kras, herhaal het proces totdat het voldoende is “gerepareerd.”

MR.SIGA Microvezel Reinigingsdoekje

Veeg houten meubelen af ​​met deze zachte doeken om te voorkomen dat er meer krassen ontstaan.

Amazon

$12.99
$15,99 Bespaar 19%

Maak borden en kookgerei schoon met koffiedik

MR.SIGA

Omdat koffiedik zowel schurend als enigszins zuur is, kunnen ze uitstekend werken om vuil af te breken en je borden, potten, pannen en keukengerei schoon te krijgen. Je hebt niet veel nodig, een kleine hoeveelheid koffiedik is voldoende om schoon te maken. Zorg er wel voor dat je vaat niet bijzonder delicaat of poreus is, want koffiedik kan vlekken op die stukjes veroorzaken.

Volg deze stappen om hardnekkig vuil op je servies aan te pakken:

  < li>Begin met het afspoelen van de vaat met uw gebruikelijke warme zeepsop.
 1. Doe een paar theelepels koffiedik op de vaat waar je wilt schrobben.
 2. Schrob voorzichtig met een gewone afwasspons.
 3. Herhaal indien nodig tot het schoon is.
 4. < li>Was en spoel zoals normaal om de koffieresten te verwijderen.

MR .SIGA dubbelzijdige afwasspons

Schrob hardnekkig vuil van je vaat met koffiedik en een basisspons.

Amazon

$11.99
 

U kunt ook soortgelijke stappen volgen voor het reinigen van keukenoppervlakken zoals spoelbakken of grills. Zorg ervoor dat u ze niet gebruikt op bijzonder poreuze of onafgewerkte materialen, omdat de koffieresten erin kunnen sijpelen en vlekken achterlaten.

Als u wat overgebleven koffie en koffiedik hebt, doe dat dan niet ; gooi het niet weg. Probeer deze eenvoudige tips om je huis en tuin te laten bloeien met een beetje hulp van je favoriete cafeïnebron!