Wat is het verschil tussen passief en actief stretchen?

0
172

Het is het is geen geheim dat rekken goed voor je is, maar er is een verschil tussen passief en actief rekken en elk type heeft zijn eigen reeks gezondheidsbevorderende voordelen.

Of je nu vroeg in de ochtend stretcht, gebruik het als een dynamische warming-up voor je training, een herstelhulpmiddel na een intensieve training, of als een manier om te ontspannen voordat je naar bed gaat, je kunt in elk van deze gevallen beter profiteren van verschillende soorten rekoefeningen. Dit is wat je moet weten.

Inhoudsopgave

Passief rekken
    Voorbeelden van passief rekken
Actief rekken
    Voorbeelden van actief rekken

Passief rekken

Karla Tafra

GERELATEERDHoe gebruik je een rekband? Passief rekken is een vorm van rekken waarbij posities voor langere tijd worden vastgehouden. Je kunt het zonder rekwisieten doen of het stretchen verder intensiveren door blokken, riemen, bolsters of een ander accessoire te gebruiken.

Als je houdingen langer dan minstens een minuut vasthoudt, kun je ontspannen tijdens het stretchen, wat helpt de spiervezels rekken van nature uit. Soms heb je de zwaartekracht die met je werkt om je te helpen je flexibiliteit te vergroten en andere keren gaat het meer om het verbeteren van de bloedstroom in een bepaald gebied en het te laten ontspannen en openen.

Naast het helpen verbeteren van uw flexibiliteit en het vergroten van uw bewegingsbereik, kan passief rekken zelfs helpen bij het opbouwen van spieren en het verbeteren van de algehele functie van uw spiervezels. Passief rekken kan je ook helpen te ontspannen en je rust- en verteringsmodus te activeren, door signalen naar je zenuwstelsel te sturen dat het tijd is om te rusten en te ontspannen.

Yogablokken

Helpen je dieper in je rek te komen.

Amazon

$17.99
 

Voorbeelden van passief rekken

Karla Tafra

< img src="http://www.lifesavvy.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />GERELATEERD6 Oefeningen om je quads te strekken na een run Enkele van de beste voorbeelden van passief rekken kunnen gemakkelijk door iedereen worden gedaan, of je nu nieuw bent in stretchen of iemand die zich niet kan voorstellen hun dag te beëindigen zonder hun stretchroutine.

  1. Benen op de muur

GERELATEERD6 rektips voor beginners Een eenvoudige passieve rekoefening die begint door op je rug te gaan liggen en je heupen zo dicht mogelijk bij de muur te brengen. Til je benen verticaal op tegen de muur en ontspan je ruggengraat. Laat je armen langs je zij vallen en ontspan je hoofd en nek. Adem diep in en voel hoe je lichaam ontspant bij elke uitademing. Je onderrug moet plat op de grond rusten, zodat je wervelkolom volledig kan decomprimeren. Blijf ten minste vijf minuten.

Yogamat

De perfecte mat voor passief rekken.

Amazon

$15.53
$19.38 Bespaar 20%

2. Duifhouding

Karla Tafra

GERELATEERDDoe deze 6 rekoefeningen voor een lange vlucht Een van de beste passieve rekoefeningen voor uw hamstrings en heupen, de duivenhouding biedt veel voordelen wanneer u deze voor een langere periode vasthoudt. Begin in een plankpositie en breng je rechterknie onder je borst, diagonaal naar rechts. Ontspan je heupen op de grond, zodat je linkerheup je rechterhiel raakt. Breng je bovenlichaam over je benen en ontspan je hoofd. Zorg ervoor dat beide heupen zijn uitgelijnd en dat de ene niet lager valt dan de andere. Blijf minstens twee volle minuten en adem in je stretch.

3. Wijdbeens staande naar voren gevouwen

Karla Tafra

< p>Begin in een staande positie en scheid je houding zodat deze het dubbele is van je heupbreedte. Open je armen zijwaarts en adem diep in. Op je uitademing, scharnier op de heupen en begin langzaam over je benen te vouwen met je rug recht. Plaats je handpalmen op de grond tussen je voeten en ontspan je bovenlichaam. Laat je bovenlichaam over je benen hangen, voel de zwaartekracht je naar beneden trekken en creëer ruimte tussen je wervels. Blijf minstens een minuut, maar probeer er twee te doen.

Yoga Bolster

Ondersteunt je yogahoudingen en helpt je uit te rekken.

Amazon

 

Actief rekken

Karla Tafra

GERELATEERD5 manieren waarop je verkeerd stretcht (en blessures riskeert) Actief rekken daarentegen is de gebruikelijke vorm van rekken die iedereen je altijd leert om te presteren na je training of zelfs als dynamische optie om in je warming-up op te nemen. Ze omvatten het verlengen en ook spannen van spieren om de flexibiliteit te verbeteren, pezen en bindweefsels te versterken en de mobiliteit te vergroten.

Terwijl passief rekken alleen gericht is op ontspanning en elke weerstand elimineert, gebruikt actief rekken weerstand van tegengestelde spieren om de rekken. Deze spieren worden agonist en antagonist genoemd en ze gebruiken elkaar om spiervezels te verlengen en te versterken. Deze rekoefeningen worden 10-15 seconden vastgehouden en bevatten meestal geen rekwisieten of externe kracht.

Rektopje

Perfecte stretchtop voor koudere dagen .

Amazon

$24,99
 

Voorbeelden van actief rekken

GERELATEERD Te vermijden fouten tijdens ochtendrekoefeningen Enkele van de beste voorbeelden van actief strekken zijn u waarschijnlijk bekend, maar hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat u ze goed uitvoert.

  1. Runner’ s Lunge
Karla Tafra

Een van de meest populaire beenstrekoefeningen is de runner's lunge. Begin in een plankpositie en breng je rechtervoet tussen je handpalmen. Duw je voet stevig in de vloer en strek je linkerbeen uit, hoog op de bal van je linkervoet. Activeer je linker hamstring en til de knieschijf op, waarbij je voelt dat je hele ruggengraat zich uitstrekt van de bovenkant van je hoofd tot je hiel.

Duw je handpalmen in de vloer en kijk recht vooruit, waarbij je je schouders naar beneden en naar achteren stuurt, en je borst openen. Blijf actief in je stretch en gebruik je inademing om je ruggengraat te verlengen en je uitademing om dieper in de stretch te komen. Blijf 10-15 seconden en wissel dan van been.

Rekband

Helpt u in een dieper stretch.

Amazon

$8,99
$15,95 Bespaar 44 %

2. Opwaartse plank

Karla Tafra

GERELATEERD6 beste stretches voor je onderrug Een geweldige manier om te stretchen uw voorste lichaam terwijl u wordt ondersteund door uw rug, zijn opwaartse planken een voorbeeld van actief rekken dat de flexibiliteit van uw borst, heupbuigers, schouders en buik verbetert.

Begin in een zittende positie, benen recht voor je. Plaats je handpalmen achter je stoel, de vingers naar voren gericht. Buig je knieën een beetje en gebruik de kracht van je handpalmen en voeten om jezelf van de vloer weg te duwen en je heupen op te tillen. Adem in en strek je helemaal uit van je hoofd tot je voeten en blijf 10-15 seconden staan. Als je je actieve stretch verder wilt vergroten, til dan één knie tegelijk op.

Rekken grafiek

Een geweldig visueel overzicht van rekoefeningen.

Amazon

$9.95
 

3. Side Lunge Stretch

Karla Tafra

GERELATEERDStrek je heupen met deze 6 oefeningen Rekken in een lage zijwaartse uitval opent je heupen en helpt je bewegingsbereik te verbeteren. Begin in een staande positie en scheid je houding veel, verdubbel je heupbreedte. Adem in en op je uitademing, buig je linkerknie en breng je heupen helemaal naar beneden in een kraakpand. Houd je rechterbeen gestrekt en de quadriceps actief.

Blijf hier minstens 10-15 seconden voordat je van kant wisselt. Zorg ervoor dat uw gebogen knie open blijft tijdens uw actieve rekoefening en probeer actief te voorkomen dat deze inzakt. Adem diep in en voel uw heupopening bij elke uitademing.

Rek- en herstelset

Ga dieper in uw rekoefeningen.

Amazon

44,86 dollar
 

Nu je het verschil weet tussen passief en actief strekken, begin met deze combinatie van passieve rekoefeningen voor vermoeide benen en ervaar echt de voordelen van het voor een langere tijd vasthouden van houdingen.