Waarom leggen mensen reflecterende stof onder bomen?

0
49
Gus Garcia/Shutterstock.com

Voor het geval je het nog niet had gehoord (onwaarschijnlijk): de herfst is aangebroken en dat betekent dat het appelplukseizoen ook is aangebroken. Maar terwijl je het herfstfruit aan het verzamelen bent, zou je iets kunnen opmerken in de reflecterende stof van de boomgaard op de grond.

Dus waarom plaatsen mensen reflecterende stof rond bomen? Het draait allemaal om licht.

Wat je ziet, staat bekend als een reflecterend grondscherm en het is ontworpen om het licht dat op de grond valt te weerkaatsen, terug in de vrucht. Wanneer dit gebeurt, kan er meer licht bij de vrucht komen in de middelste en onderste delen van de boom die mogelijk door het bladerdak worden bedekt. Dit zorgt ervoor dat die onderste niveaus voldoende zon krijgen, en het kan een aantal grote effecten hebben, zoals het helpen verbeteren van de kleur, het balanceren van sap en suiker voor een betere smaak en het bestrijden van ongedierte.

Zilveren reflecterende Mylar-filmbladen

Als je deze truc zelf wilt proberen, vind je reflecterende vellen op Amazon.

Amazon

$15.99
 

Normaal gesproken wordt de bodembedekker direct onder de bomen aangebracht , maar soms kan het overal op de begane grond worden toegevoegd. Dat is wat je ziet als je naar boomgaarden gaat. Je zou het zelfs in sommige tuinen kunnen zien, omdat dezelfde truc ook kan worden gebruikt voor het kweken van items zoals tomaten.

Als je het in je eigen tuin of voor je eigen fruitbomen gebruikt, wees dan voorzichtig als je geen expert bent. Als de reflecterende stof niet op de juiste manier wordt gebruikt, kan het fruit verbranden en uw gewas verpesten. Degenen in boomgaarden en professioneel onderhouden tuinen weten de hoek van de bodembedekker te verschuiven om te voorkomen dat te veel licht de vrucht bereikt en de fotosynthese verstoort. Als je een amateur bent, gebruik het dan op eigen risico.

Maar als je dit jaar appels gaat plukken en een stukje reflecterende stof op de grond tegenkomt, zul je nu weet dat het niet alleen voor perfecte selfie-verlichting is.