Varför lägger människor reflekterande tyger under träd?

0
56
Gus Garcia/Shutterstock.com

Om du inte redan hade hört det (osannolikt), är hösten här, och det betyder att äppelplockningssäsongen också har kommit. Men medan du är ute och plockar höstfrukten kanske du märker något i fruktträdgårdens reflekterande tyg på marken.

Så varför sätter folk reflekterande tyg runt träd? Allt handlar om ljus.

Det du ser är känt som en reflekterande markskärm, och den är utformad för att reflektera ljuset som träffar marken tillbaka upp i frukten. När detta händer kan mer ljus komma till frukten i de mittersta och nedre delarna av trädet som kan täckas av baldakinen. Detta säkerställer att dessa bottennivåer får tillräckliga mängder sol, och det kan ha några stora effekter som att hjälpa till att förbättra färg, balansera juice och socker för bättre smak och kontrollera skadedjur.

Silverreflekterande Mylar-filmark

Om du vill prova det här tricket själv kan du hitta reflekterande ark på Amazon.

Amazon

15,99 $
 

Vanligtvis appliceras marktäckaren direkt under träden , men ibland kan det läggas till över hela bottenvåningen. Det är vad du ser när du går till fruktträdgårdar. Faktum är att du kanske till och med ser det i vissa trädgårdar eftersom samma knep kan användas för att odla föremål som tomater också.

Var försiktig när det gäller att använda den i din egen trädgård eller för dina egna fruktträd om du inte är expert. När det inte används på rätt sätt kan det reflekterande tyget skapa fruktbränna och förstöra din skörd. De på fruktträdgårdar och professionellt underhållna trädgårdar vet hur man ändrar vinkeln på marktäcket för att förhindra att för mycket ljus når frukten och stör fotosyntesen. Om du är en amatör, använd den på egen risk.

Men om du ger dig ut och plockar äpplen i år och snubblar över lite reflekterande tyg på marken, kommer du nu’ vet att det inte bara är för perfekt selfiebelysning.