Underrättelsekällor: Ryska fartyg siktade vid läckorna

0
100

Säkerhetstjänstemän ska i måndags och tisdags ha observerat ryska örlogsfartyg och ubåtar i området där Nord Stream läcker gas. Det uppger västerländska underrättelsekällor och en person med insyn i händelsen för CNN. Enligt källorna är det oklart om fartygen har haft något med händelsen att göra. Ryska ubåtar ska ha setts till även förra veckan, enligt en källa. En tjänsteman inom danska försvaret understryker dock att det inte är ovanligt med ryska fartyg i området, och att det inte nödvändigtvis betyder att Ryssland har orsakat skadorna. – Rysk närvaro i Östersjön har ökat de senaste åren. De testar ofta vår medvetenhet, båda till havs och i luften, säger tjänstemannen. Amerikanska myndigheter har inte velat kommentera underrättelseuppgifterna.