TerraMasters TRAID-teknik kommer på två budget-NAS-enheter

0
53
TerraMaster

Efter en lång väntan erbjuder TerraMaster äntligen budgetversioner av nästa generations NAS-enheter. De nya F2-223 och F4-223 använder en anständig Intel Celeron N4505 CPU, och särskilt stöder de TerraMasters TRAID-format.

Även om de inte är lika kraftfulla som enheterna i 423-serien, bör dessa nya TerraMaster NAS-produkter leverera snabba och energieffektiva säkerhetskopieringar av filer. Och deras Intel Celeron N4505-processor är kraftfull nog för Plex-strömning, även om den kan kämpa med flera instanser av hårdvaruomkodning.

Speciellt sett är F2-223 och F4-223 praktiskt taget identiska. De kör båda TOS 5 och använder samma processor. Dessutom har de ett par 2,5G Ethernet-portar (för upp till 5 Gbps med Link Aggregation). Den enda skillnaden är val av enhet—F2-223 har två enhetsfack, medan F4-223 har fyra fack.

Du kan också uppgradera dessa NAS-enheter med upp till 32 GB dubbelkanals RAM (de kommer med 4 GB som standard), eller koppla in en NVMe SSD för att förbättra lagringseffektiviteten och förbättra cachen.

RELATERATTerraMaster F4-423-recension: En utmärkt fyra-bays NAS till ett bra pris

TerraMaster inkluderade även TRAID-stöd i dessa nya NAS-enheter. TRAID-formatet liknar Synologys Hybrid RAID-system, som använder flexibel diskarrayhantering för att erbjuda förbättrat redundansskydd och diskutrymmesutnyttjande.

Prissättningen är uppenbarligen det stora dragplåstret här. TerraMaster F2-223 kostar bara $300, medan F4-223 med fyra fack säljs för $440. Min enda oro är att enheterna i 423-serien, som använder en snabbare processor, bara kostar cirka 40 USD mer än dessa nya produkter.

TERRAMASTER F2-223 2Bay NAS-lagring – Hög prestanda för SMB med N4505 Dual-Core CPU, 4 GB DDR4-minne, 2,5 GbE port x 2, nätverkslagringsserver (diskfri)

TerraMasters prisvärd F2-223 NAS-enhet ger snabba och effektiva säkerhetskopieringar. Den är tillräckligt kraftfull för en tillfällig Plex-användare, den går att uppgradera och den stöder TRAID-formatet.

Amazon

299,99 $
 

TERRAMASTER F4 -223 4Bay NAS-lagring – Hög prestanda för SMB med N4505 Dual-Core CPU, 4 GB DDR4-minne, 2,5 GbE port x 2, nätverkslagringsserver (diskfri)

TerraMaster F4 -223 är en otroligt prisvärd NAS-enhet med fyra fack. Ändå är det ganska modernt, med snabba överföringshastigheter och tillräckligt med kraft för en grundläggande Plex-installation.

Amazon

439,99 $