Home Dutch TerraMaster's TRAID-technologie komt op twee budget NAS-apparaten

TerraMaster's TRAID-technologie komt op twee budget NAS-apparaten

0
TerraMaster

Na lang wachten biedt TerraMaster eindelijk budgetversies van zijn next-gen NAS-apparaten. De nieuwe F2-223 en F4-223 gebruiken een degelijke Intel Celeron N4505 CPU, en met name ondersteunen ze TerraMaster's TRAID-formaat.

Hoewel ze niet zo krachtig zijn als de apparaten uit de 423-serie, zouden deze nieuwe TerraMaster NAS-producten snelle en energiezuinige bestandsback-ups moeten leveren. En hun Intel Celeron N4505-processor is krachtig genoeg voor Plex-streaming, hoewel hij moeite kan hebben met meerdere gevallen van hardwaretranscodering.

Specifiek zijn de F2-223 en F4-223 praktisch identiek. Ze voeren allebei TOS 5 uit en gebruiken dezelfde processor. Bovendien hebben ze een paar 2,5G Ethernet-poorten (tot 5 Gbps met Link Aggregation). Het enige verschil is de schijfselectie: de F2-223 heeft twee schijfsleuven, terwijl de F4-223 vier sleuven heeft.

U kunt deze NAS-apparaten ook upgraden met maximaal 32 GB dual-channel RAM (ze worden standaard geleverd met 4 GB), of u kunt een NVMe SSD aansluiten om de opslagefficiëntie te verbeteren en de caching te verbeteren.

GERELATEERDTerraMaster F4-423 Review: een uitstekende NAS met vier bays voor een geweldige prijs

TerraMaster heeft ook TRAID-ondersteuning opgenomen in deze nieuwe NAS-apparaten. Het TRAID-formaat is vergelijkbaar met het Hybrid RAID-systeem van Synology, dat gebruikmaakt van flexibel schijfarraybeheer om betere redundantiebescherming en schijfruimtegebruik te bieden.

De prijs is hier duidelijk de grote aantrekkingskracht. De TerraMaster F2-223 kost slechts $ 300, terwijl de vier-bay F4-223 voor $ 440 wordt verkocht. Mijn enige zorg is dat de apparaten uit de 423-serie, die een snellere processor gebruiken, slechts ongeveer $40 meer kosten dan deze nieuwe producten.

TERRAMASTER F2-223 2Bay NAS-opslag – Hoge prestaties voor het MKB met N4505 Dual-Core CPU, 4GB DDR4-geheugen, 2,5GbE-poort x 2, netwerkopslagserver (schijfloos)

TerraMaster's betaalbaar F2-223 NAS-apparaat levert snelle en efficiënte back-ups. Het is krachtig genoeg voor een gewone Plex-gebruiker, het kan worden geüpgraded en het ondersteunt het TRAID-formaat.

Amazon

$ 299,99
 

TERRAMASTER F4 -223 4Bay NAS-opslag – Hoge prestaties voor het MKB met N4505 Dual-Core CPU, 4 GB DDR4-geheugen, 2,5 GbE-poort x 2, netwerkopslagserver (schijfloos)

De TerraMaster F4 -223 is een ongelooflijk betaalbaar NAS-apparaat met vier sleuven. Toch is het vrij modern, met snelle overdrachtssnelheden en genoeg kracht voor een eenvoudige Plex-installatie.

Amazon

$439.99