Stockholmsbörsen öppnar nedåt – H&M faller

0
46

Efter gårdagens svängiga handel, där Stockholmsbörsen till slut hamnade på plus, ser den nu ut att öppna nedåt, enligt terminerna på IG Markets. Strax efter öppning står index som följer:
• OMXSPI: –0,87%
• OMXS30: –1%
H&M visar upp ett rörelseresultat på 902 miljoner kronor. Det justerade rörelseresultatet var 33 procent under analytikernas förväntningar. Bolagets ryska exit kostar och tynger kassan med 2,1 miljarder kronor samtidigt som råvarupriserna ökat med 1,5 miljarder. Aktien faller drygt 5 procent vid öppning. Jefferies har inlett bevakning av de svenska spelbolagen Kindred, Evolution och Kambi. Kambi och Evolution får köprek, medan Kindred får behåll. Gårdagens stora vinnare Bioarctic har fått kraftig höjda riktkurser av Carnegie och RBC. Aktien fortsätter uppåt. New York-börserna i går
• S&P 500: +2,0
•Dow Jones: +1,9%
• Nasdaq: +2,1% Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. Just nu får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.