Sannfinländarna vill se stängsel vid ryska gränsen

0
50

Sannfinländarna lyfter frågan om ett stängsel mot den ryska gränsen, skriver Hufvudstadsbladet. Riksdagsledamot Jari Ronkainen ifrågasatte på torsdagen i Finlands riksdag, om regeringen inte har den politiska viljan att på så vis förhindra att fler ryssar korsar gränsen. Antalet ryska medborgare som tagit sig till EU har mångdubblats bara sedan förra veckan, uppger finska myndigheter. 42 000 ryska inresor har registrerats. Partiets ordförande, Riikka Purra ifrågasätter om regeringen inte ser inflödet som ett hot mot den nationella säkerheten och konstaterar att det kommit fler ryssar på en vecka, än ukrainare på sju månader. Men inrikesminister Krista Mikkonen menar att regeringen har kontroll – och betonade att de flesta tar sig vidare till andra länder. – Vi måste alltid anpassa våra åtgärder till situationen. Vi får inte överreagera, sa Mikkonen, enligt tidningen.