Ryska rusningen – snart stänger Finland gränsen

0
55

Vid midnatt stänger Finland gränsen mot Ryssland för turister. Samtidigt stiger oron bland stressade ryssar att det är nu eller aldrig som de har chansen att korsa gränsen, uppger AFP. – Jag kom precis över, jag vet inte hur det kommer gå för de andra. Det är sorgligt, säger 49-årige Andrej Stepanov till nyhetsbyrån. Han har tagit sig 200 mil – ända från staden Samara, nära den kazakstanska gränsen, för att komma ut ur landet. – Jag tycker synd om de andra, det är redan som i ett fängelse där. Och snart blir det ännu värre, befarar han. Att Finland nu kommer stänga gränsen, menar de ryssar som flytt kommer göra situationen än värre för de som blir kvar. – Vi flyr från krig, vi är emot kriget, genom att vi kommer hit kommer vi inte bli en del av fronten, säger Valerij Klepkin, en annan flykting.