Home Svenska Raisi: ”Ingen får bryta mot lagen och orsaka kaos”

Raisi: ”Ingen får bryta mot lagen och orsaka kaos”

0

Efter nästan två veckor av protester ryter nu Irans president, Ebrahim Raisi ifrån mot de tiotusentals demonstranter som de senaste dagarna krävt rättigheter genom att skandera på landets gator. – De som har tagit del i upploppen måste hanteras bestämt, det kräver folket, sa han i ett tv-sänt tal på onsdagen, enligt AFP. – Människors säkerhet är en viktig gräns för den Islamiska republiken Iran och ingen har tillåtelse att bryta mot lagen eller orsaka kaos, fortsatte Raisi. Han fortsatte med att utmåla de landsomfattande protesterna som ett sätt för ”fienden” att försöka spräcka den nationella gemenskapen i Iran och börja ställa människor mot varandra. Ebrahim Raisi beskyllde vidare bland annat USA för att ligga bakom oroligheterna.