Ny bok: Trump övervägde att bomba knarklabb i Mexiko

0
50

Donald Trump övervägde under sin tid som president att bomba knarklaboratorier i Mexiko, skriver New York Times Vita huset-korrespondent Maggie Haberman i en kommande bok som Washington Post har läst. ”Han tog upp det flera gånger, och till slut frågade han den förbluffade försvarsministern Mark Esper om USA faktiskt kunde bomba labben”‚ skriver Haberman i boken. Trump uppges ha fått idén efter att en högt uppsatt hälsotjänsteman kommit in i Ovala rummet och sagt att knarklaboratorierna borde göras till måltavlor för att stoppa flödet av droger till USA. Det faktum att tjänstemannen Brett Giroir ofta bar uniform under sina möten med Trump ska ha ”förvirrat” presidenten. I stället för att övertyga Trump att ändra åsikt försökte hans rådgivare förmå Giroir att sluta bära uniform i Ovala rummet, skriver Haberman.