HyperX Armada 25 Gaming Monitor Review: Ett utmärkt alternativ för Casual Gamers

0
70

Betyg: 8/10 ?

 • 1 – Absolut hett sopor
 • 2 – Sorta Ljummet sopor
 • 3 – Starkt felaktig design
 • 4 – Några fördelar, många nackdelar
 • 5 – Acceptabelt ofullkomlig
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Utmärkt, men inte bäst i klassen
 • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
 • 9 – Håll käften och ta mina pengar
 • 10 – Absolut design Nirvana

Pris: 450 $ Amazon HyperX

Mark LoProto” Granska Geek

HyperX är inte främmande för spelindustrin, men dess exklusiva perifera sortiment har fortfarande utrymme för tillväxt. Armada 25 är företagets första satsning på spelmonitorer, och den 25-tums full HD-skärmen levererar grafik av högsta kvalitet med en uppfriskande, funktionsrik upplevelse.

HyperX har funnits i spelet sedan 2002, efter att ha börjat som varumärket för Kingston Technologys minnesmoduler. I takt med att spelindustrin utvecklades, gjorde också företagets fokus när det navigerade efter behoven hos e-sportkonkurrenter och streamers. I åratal erbjöd den mindre kringutrustning—från USB-mikrofoner till spelmöss—men 2022 markerade året det navigerade in på monitormarknaden.

Liksom NZXT, som också släppte sin första spelmonitor månader innan, gick HyperX all in och producerade en 25- och 27-tumsmodell som betonar bildkvalitet. Dess 25-tums full HD (FHD) In-Plane Switching (IPS)-skärm står sig starkt mot redan etablerade namn. Även om skalet är grundläggande och det kan sakna några mer avancerade alternativ, ger det som finns i blixtsnabba svarstider och en uppdateringsfrekvens på 240 Hz med kristallklara 1080p.

Här är vad vi gillar.

 • NVIDIA G-sync förhindrar rivning och eftersläpning
 • Kristallklar FHD 1080p
 • Snabbansluten bildskärmsmontering
 • 240 Hz ger smidigt spelande

Och vad vi inte gör

 • Inga angivna lägen för genrespecifikt spelande
 • Prislappen är den högre sida
 • Begränsade anslutningsalternativ
 • Saknar standard bildskärmsstativ

Recension Geeks expertgranskare går praktiskt in på varje produkt vi recenserar. Vi testar varje hårdvara i timmar i den verkliga världen och kör dem genom riktmärken i vårt labb. Vi accepterar aldrig betalning för att rekommendera eller recensera en produkt och samlar aldrig ihop andras recensioner. Läs mer >>

Innehållsförteckning

Inställning: Installation utan krångel
Allmän design estetik och montering
Anslutningar: mest allt en spelare behöver
Prestanda: hög kvalitet med förlåtliga brister
Anpassa din spelupplevelse
Bör du köpa HyperX Armada 25 Gaming Monitor?

< h2 role="heading" aria-level="2">Inställning: Mestadels problemfri installation

Eftersom HyperX Armada 25 kommer med en monteringsarm är installationen lite mer involverad än en vanlig bildskärm. Tack och lov ingår allt du behöver. Bildskärmsstativet är fäst vid en lättanvänd C-klämma som är kompatibel med skrivbord upp till 2 tum tjocka. Däremot ingår ett grommetfäste för skrivbord upp till 2,4 tum tjocka. Fångsten? Du måste borra ett stort hål i ditt skrivbord.

Mitt skrivbord hade redan ett tillräckligt stort hål tack vare en medföljande mugghållare, så jag gick med genomföringen. Att byta ut C-klämman till genomföringen gick snabbt och installationen tog nästan ingen tid alls. Allt sitter fint och en platt skruvmejsel och den medföljande insexnyckeln är allt som behövs för att dra åt och lossa de nödvändiga skruvarna.

Skärmen är plug & #8216;n play om du inte vill ägna lite tid åt att justera inställningarna, så när den väl är monterad och påslagen bör du vara igång.

Allmän design estetisk och montering< /h2>

Mark LoProto/Recension Nörd

Om du är någon som älskar det eleganta med en böjd bildskärm, eller andra tillägg med iögonfallande tilltal, kanske Armada 25 inte passar ditt spelutrymme. Den har en enkel, ren, platt svart ram utan något annat än “HyperX” logotyp på framsidan. Dess två knappar är dolda på baksidan och monteringsstativet gör ett fantastiskt jobb med att hålla kablarna tämda.

Efter att ha hanterat det justerbara stativet på NZXT 27Q och andra stationära fötter, fann jag mig själv att uppskatta HyperX’s enkelskärmsfäste ganska mycket. Även om det blir en liten studs när jag är lite för passionerad med mina tangenttryckningar, så förblir den stadig när det betyder mest. Detta är det första bildskärmsfästet jag har arbetat med, och det är förvånansvärt lätt att justera och rotera.

RELATERADENZXT Canvas 27Q Gaming Monitor Review: Enkelhet med en vridning i mellanklassen

Stativet roterar på en horisontell axel, kan justeras vertikalt för att passa många olika konfigurationer, och själva bildskärmen kan vinklas efter behov.

Det här fästet har skämt bort mig och gett mig ett skrivbordsutrymme som jag har. 8217;t hade med standardbildskärmstativ. Att inkludera fästet med displayen var en fantastisk idé, men det saknar den vanliga stativmodellen som vissa kanske uppskattar.

Anslutningar: Most Everything a Gamer Needs

Mark LoProto/Review Geek

För att hålla sig till temat enkelhet finns det bara 3 portar på Armada 25. Två HDMI-platser erbjuder en standardkoppling till alla bärbara eller stationära datorer och ger en tydlig FHD-bild. Armada har också en DisplayPort 1.4 (DP 1.4)-anslutning som i de flesta fall skulle uppvisa högsta kvalitet för kompatibla inställningar.

I det här fallet drar inte de maximala funktionerna för 25-tums HyperX-skärmen full nytta av DP 1.4, så du får en liknande upplevelse oavsett vilken kabel du använder.

De tre anslutningarna är bekvämt placerade på baksidan av monitorn. Tack vare skrivbordsfästets vridning är det hur enkelt som helst att ansluta och koppla ur. Det finns ingen besvärlig böjning i sladdarna, och de matas bekvämt upp genom fästet för att förhindra en ful röra.

Tyvärr valde HyperX att inte inkludera några USB-portar eller ett headsetuttag, vilket kan räcka för att stänga av vissa av skärmen helt. Det är inte en stor förlust för min installation, särskilt eftersom jag ännu inte har använt USB-portarna på min NZXT 27Q, men fler alternativ är definitivt inte en dålig sak. Skulle jag lägga till en tredje bildskärm kan jag dock börja känna smärtan av att inte kunna koppla ihop dem.

Prestanda: hög kvalitet Med förlåtliga brister

 • Storlek: 25 tum
 • Paneltyp: IPS
 • < li>Upplösning: FHD (1920×1080)

 • Uppdateringshastighet: 240 Hz
 • Bildförhållande: 16 :9
 • Adaptive Sync: G-Sync-kompatibel

Armada 25 kommer inte att blåsa skärmar byggda för tävlingsbanan borta. Från början har dess maxupplösning på 1080p hamnat efter på dagens marknad, men det tar verkligen inte bort den totala upplevelsen. Jag kopplade Armada 25 till ett Lenovo-skrivbord med Windows 11 och en NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER GPU. Det är långt ifrån en förstklassig installation, men bildskärmen ansluts direkt via DP 1.4, krävde ingen anpassad programvara och levererade en högkvalitativ bild i samma ögonblick som den slogs på.< /p>

FHD 1080p visar rika och djupa färger, men den går inte att jämföra med 1440p NZXT-skärmen jag har använt. Speciellt eftersom det saknas ett HDR-läge. Eftersom jag är en IPS-skärm, som använder parallella flytande kristaller för en levande skärm, förväntade jag mig vissa problem med färgkontrast och svarstid, men det finns tillräckligt mycket inbyggt i Armada för att motverka dessa vanliga problem.

Toggle Full- Storleksvy1 av 7Föregående bild
Mark LoProto/Granska GeekNästa bild Föregående bild
Markera LoProto/Granska GeekVividNästa bild Föregående bild
Markera LoProto/Granska GeekNative Nästa bild Föregående bild
Mark LoProto/Granska GeekWarmNext Slide Föregående bild
Mark LoProto/Granska GeekNext Slide Föregående bild
Markera LoProto/Granska GeekCoolNästa bild Föregående bild
Markera LoProto/Granska GeekGamingNästa bild

För att testa den publicerade uppdateringsfrekvensen på 240 Hz startade jag upp Fortnite, och tänkte att den livfulla grafiken och den snabba åtgärden skulle visa upp skärmen bäst. Jag hade inte fel.

Armada är utrustad med NVIDIA G-Sync och levererar tårfritt spel utan fördröjning, även när handlingen på skärmen är kaotisk. Jämfört med 165Hz på NZXT 27Q-skärmen var det en marginell skillnad i 240Hz som HyperX ger. Som någon som är van vid 120Hz var båda lite jobbiga att vänja sig vid, men 240Hz var kanske det svåraste. Naturligtvis är det inte en nackdel för monitorn, eftersom den gör sitt jobb perfekt. Mina ögon hade bara svårt att vänja sig vid flytande rörelser.

RELATEDHur påverkar uppdateringsfrekvensen spel?

Mitt största gnäll med Armada 25 är dess storlek. Trots allt som den packar är det mer än värt att skjuta upp upplösningen till 1440p och lägga till 2-tum på skärmen. De flesta kommer sannolikt att vara bra med 1080p-upplösningen, och de borde överväga hur bra det ser ut, men jag kan förstå att jag avstår från den mindre skärmen för dess lite dyrare anhöriga. För bara $50 mer verkar Armada 27 mer än värt det för quad-high definition (QHD) och en bredare skärm.

HyperX Armada 27

En 27-tums, 1440p, 165Hz QHD-skärm som levereras i lager med en skärmarm för rörigt spel, på skärmen och på ditt skrivbord.

Amazon

499,99 $
 

Anpassa din spelupplevelse

Växla vy i full storlek1 av 2Föregående bild
Markera LoProto/Granska GeekNästa bild Föregående bild
Mark LoProto/Granska GeekNext Slide

HyperX vill helt klart att du ska kunna anpassa din upplevelse fullt ut med Armada 25; skärmmenyn saknar inte anpassningsbara alternativ. Om Adaptive-Sync och en högre svarstid minskar upplevelsen för dig, finns det alternativ att stänga av den förra och minska den senare. Dessutom minskar alternativen för att justera svartnivån och växla dynamisk kontrast en del av de vanliga betänkligheterna förknippade med IPS-skärmar.

Tillsammans med en hälsosam mängd förinställda färger och bildjusteringar, inkluderar Armada också en guide för att justera flera bildskärmar för en nästan sömlös bild. Behöver du lite hjälp med att sikta i ditt favoritskytte? Skärmen har också ett växlingsbart hårkors som kan ge dig ett ben uppåt. Välj din färg, stil och den nödvändiga platsen på skärmen för att öka din noggrannhet utan att din motståndare någonsin vet det.

Jag uppskattade graden av personalisering som Armada erbjuder, men monitorn är redo att ta slut. lådan. Det är dock inte för att misskreditera kvaliteten på inställningar som Vivid, som verkligen ger den högsta bildkvaliteten.

Ska du köpa HyperX Armada 25-spelmonitorn?

Jag skulle förlåta att säga att jag hittar något uppenbart problematiskt med HyperX Armada 25-skärmen. Företagets första försök att levandegöra spelupplevelsen som det stöder med kringutrustning är en anmärkningsvärd framgång. Även om den sitter bredvid en 27-tums 1440p-skärm, sticker 25-tums 1080p FHD-skärmen fortfarande ut med högkvalitativ bild och ett lägre pris, för att inte tala, NVIDIA G-Sync bidrar bara till klarheten och smidigheten hos rörelse.

Svarstiden på 1 ms främjar smidigt spelande, och Armada förbättras ytterligare av en uppdateringsfrekvens på 240 Hz. Även om jag inte såg något behov av att använda dem, är överflöd av anpassningsbara alternativ säkert till fördel för många spelare.

Jag är sugen på att kunna se eller uppleva saker i en annan färg eller värme, och jag uppskattade hur enkelt det var att navigera i den responsiva menyn och växla mellan inställningarna. Ytterligare kraft- och menyanpassningsalternativ främjar bara den anpassning som Armada 25 erbjuder.

Så levande som skärmen är, tror jag att min favoritdel av det hela är det vanliga skrivbordsfästet. Jag insåg aldrig hur mycket utrymme jag förlorar med standardskärmstativ, och det var uppfriskande att kunna sprida ut saker lite mer på mitt skrivbord. Installationen av fästet var enkel, men på grund av hur instruktionerna är upplagda, misstänker jag att en handfull användare kommer att tro att borrning av ett hål är den enda metoden för att säkra fästet.

Sammantaget är HyperX Armada 25 ett formidabelt inträde på spelmonitormarknaden. Det kommer säkert att ge några etablerade varumärken en chans att få pengarna, speciellt om HyperX använder den här linjen som en startpunkt för ännu mer avancerade alternativ. Som den ser ut är 25-tumsskärmen utmärkt för avancerade casual-spel, men de som letar efter den bästa premiumkvaliteten kommer att vilja leta någon annanstans.

Medan modernt spel kanske försöker push 4K som en ny guldstandard, Armada 25 är ett starkt fall för 1080p.

Betyg: 8/10 Pris: $450 Amazon HyperX

Här är Vad vi gillar

 • NVIDIA G-sync förhindrar rivning och eftersläpning
 • Kristallklar FHD 1080p
 • Snabbansluten bildskärmsmontering
 • 240Hz ger smidigt spelande

Och vad vi inte gör

 • Inga angivna lägen för genrespecifikt spel
 • Prislappen är på den högre sidan
 • Begränsade anslutningsmöjligheter
 • Saknar standard bildskärmsstativ