HyperX Armada 25 Gaming Monitor Review: een geweldige optie voor casual gamers

0
57

Beoordeling: 8/10 ?

 • 1 – Absoluut heet afval
 • 2 – Sorta lauwe vuilnis
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • 5 – Aanvaardbaar imperfect
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn soort
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Hou je mond en neem mijn geld
 • 10 – Absoluut design Nirvana

Prijs: $450 Amazon HyperX Mark LoProto/Review Geek

HyperX is geen onbekende in de game-industrie, maar de high-end perifere line-up heeft nog steeds ruimte voor groei. De Armada 25 is de eerste stap van het bedrijf op het gebied van gamingmonitoren, en het 25-inch full HD-scherm levert beelden van topkwaliteit met een verfrissende, veelzijdige ervaring.

HyperX is sinds 2002 in het spel en begon als het merk voor de geheugenmodules van Kingston Technology. Naarmate de game-industrie vorderde, nam ook de focus van het bedrijf toe bij het navigeren door de behoeften van esports-concurrenten en streamers. Jarenlang bood het kleinere randapparatuur, van USB-microfoons tot gamingmuizen, maar 2022 markeerde het jaar waarin het op de monitormarkt navigeerde.

Net als NZXT, dat maanden eerder ook zijn eerste gamingmonitor uitbracht, ging HyperX all-in en produceerde een 25- en 27-inch model dat de beeldkwaliteit benadrukt. Zijn 25-inch full HD (FHD) In-Plane Switching (IPS) monitor staat sterk tegenover reeds gevestigde namen. Hoewel de behuizing eenvoudig is en er misschien wat meer geavanceerde opties ontbreken, biedt wat erin zit razendsnelle responstijden en een verversingssnelheid van 240 Hz met een kristalheldere 1080p.

Dit is wat we leuk vinden

 • NVIDIA G-sync voorkomt tearing en lag
 • Kristalhelder FHD 1080p
 • Quick release monitor mount-aansluiting
 • 240Hz levert soepel gamen

En wat we niet doen

 • Geen speciale modi voor genre-specifiek gamen
 • Prijskaartje is hoger zijkant
 • Beperkte aansluitmogelijkheden
 • Geen standaard monitorstandaard

Review Geek's deskundige reviewers gaan hands-on met elk product dat we beoordelen. We laten elk stuk hardware urenlang testen in de echte wereld en voeren ze door benchmarks in ons lab. We accepteren nooit betalingen om een ​​product goed te keuren of te beoordelen en we voegen nooit beoordelingen van andere mensen samen. Lees meer >>

Inhoudsopgave

Setup: installatie zonder gedoe
Algemeen ontwerp, esthetiek en montage
Verbindingen: bijna alles wat een gamer nodig heeft
Prestaties: hoge kwaliteit met vergeeflijke gebreken
Uw game-ervaring aanpassen
Moet u de HyperX Armada 25-gamingmonitor kopen?

< h2 role="heading" aria-level="2">Setup: installatie zonder gedoe

Omdat de HyperX Armada 25 wordt geleverd met een montagearm, is het instellen iets meer betrokken dan bij een typische monitor. Gelukkig is alles wat je nodig hebt inbegrepen. De monitorstandaard is bevestigd aan een gebruiksvriendelijke C-klem die compatibel is met bureaus tot 2 inch dik. Er is echter een doorvoerbevestiging meegeleverd voor bureaus tot 2,4 inch dik. De vangst? Je zult een groot gat in je bureau moeten boren.

Mijn bureau had al een groot genoeg gat dankzij een meegeleverde bekerhouder, dus ik ging met de doorvoertule. Het vervangen van de C-klem naar de doorvoertule ging snel en de installatie kostte bijna geen tijd. Alles past mooi, en een platte schroevendraaier en de meegeleverde inbussleutel zijn alles wat nodig is om de benodigde schroeven vast en los te draaien.

De monitor is plug-and-play, tenzij je dat wilt besteed wat tijd aan het aanpassen van de instellingen, dus als het eenmaal is gemonteerd en ingeschakeld, zou u klaar moeten zijn om te gaan.

Algemeen ontwerp, esthetiek en montage< /h2>

Mark LoProto/Review Geek

Als je iemand bent die houdt van de strakheid van een gebogen monitor, of andere toevoegingen met een opvallende aantrekkingskracht, dan past de Armada 25 misschien niet in je gaming-ruimte. Het heeft een eenvoudig, strak, plat zwart frame met niets anders dan de “HyperX” embleem op de voorkant. De twee knoppen zijn aan de achterkant verborgen en de montagestandaard doet geweldig werk om de draden getemd te houden.

Nadat ik de verstelbare standaard van de NZXT 27Q en andere stationaire voeten had behandeld, merkte ik dat ik de enkele monitorbevestiging van HyperX behoorlijk waardeerde. Hoewel er een lichte bounce is als ik een beetje te gepassioneerd ben met mijn toetsaanslagen, blijft het stabiel wanneer het er het meest toe doet. Dit is de eerste monitorbevestiging waarmee ik heb gewerkt en hij is verrassend eenvoudig aan te passen en te draaien.

GERELATEERDNZXT Canvas 27Q Gaming Monitor Review: eenvoud met een mid-range twist

De standaard draait om een ​​horizontale as, kan verticaal worden aangepast om in veel verschillende configuraties te passen, en de monitor zelf kan naar behoefte worden gekanteld.

Deze steun heeft me verwend, waardoor ik op mijn bureau de ruimte heb die ik heb 8217;t had met standaard monitorstandaards. Het toevoegen van de houder met het scherm was een fantastisch idee, maar het mist het gebruikelijke standaardmodel dat sommigen misschien waarderen.

Verbindingen: bijna alles wat een gamer nodig heeft

Mark LoProto/Review Geek

Bij het thema eenvoud zijn er slechts 3 poorten de Armada 25. Twee HDMI-slots bieden een standaard aansluiting op elke laptop of desktop en leveren een helder FHD-beeld. De Armada heeft ook een DisplayPort 1.4 (DP 1.4)-aansluiting die in de meeste gevallen de hoogste betrouwbaarheid zou hebben voor compatibele opstellingen.

In dit geval profiteren de maximale mogelijkheden van de 25-inch HyperX-monitor niet volledig van DP 1.4, dus u krijgt een vergelijkbare ervaring, ongeacht welke kabel u gebruikt.

De drie aansluitingen bevinden zich handig aan de achterkant van de monitor. Dankzij de draaibare bureausteun is in- en uitpluggen zo eenvoudig als maar kan. Er zijn geen lastige bochten in de snoeren en ze worden gemakkelijk door de houder gevoerd om een ​​lelijke rommel te voorkomen.

Helaas heeft HyperX ervoor gekozen geen USB-poorten of een headset-aansluiting op te nemen, wat misschien voldoende is om sommige van de monitor volledig uit te schakelen. Het is geen groot verlies voor mijn setup, vooral omdat ik de USB-poorten op mijn NZXT 27Q nog niet heb gebruikt, maar meer opties zijn zeker geen slechte zaak. Als ik echter een derde monitor zou toevoegen, zou ik de pijn kunnen voelen dat ik ze niet aan elkaar kan koppelen.

Prestatie: Hoge kwaliteit Met vergeeflijke gebreken

 • Grootte: 25 inch
 • Paneeltype: IPS
 • < li>Resolutie: FHD (1920×1080)

 • Vernieuwingsfrequentie: 240 Hz
 • Beeldverhouding: 16 :9
 • Adaptieve synchronisatie: G-Sync-compatibel

De Armada 25 zal monitoren die zijn gebouwd voor het competitieve circuit niet wegblazen. Vanaf het begin zorgt de maximale resolutie van 1080p ervoor dat het achterblijft in de huidige markt, maar het doet echt niets af aan de algehele ervaring. Ik heb de Armada 25 aangesloten op een Lenovo-desktop met Windows 11 en een NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER GPU. Het is verre van een top-of-the-line opstelling, maar de monitor was direct aangesloten via DP 1.4, had geen aangepaste software nodig en leverde een beeld van hoge kwaliteit op het moment dat hij werd ingeschakeld.< /p>

De FHD 1080p geeft rijke en diepe kleuren weer, maar hij kan niet worden vergeleken met de 1440p NZXT-monitor die ik heb gebruikt. Vooral omdat het een HDR-modus mist. Omdat het een IPS-monitor is, die parallelle vloeibare kristallen gebruikt voor een levendig scherm, verwachtte ik wat problemen met kleurcontrast en responstijd, maar er is genoeg ingebouwd in de Armada om deze veelvoorkomende problemen op te lossen.

Toggle Full- Grootte Weergave1 van 7Vorige dia
Mark LoProto/Review GeekVolgende dia Vorige dia
Mark LoProto/Review GeekVividNext Slide Vorige Slide
Mark LoProto/Review GeekNative Volgende Slide Vorige Slide
Mark LoProto/Review GeekWarmNext Slide Vorige Slide
Mark LoProto/Review GeekNext Slide Vorige Slide
Mark LoProto/Review GeekCoolNext Slide Vorige Slide
Mark LoProto/Review GeekGamingNext Slide

Om de geposte vernieuwingsfrequentie van 240 Hz te testen, startte ik Fortnite op, in de veronderstelling dat de levendige beelden en snelle actie de monitor het beste zouden laten zien. Ik had het niet mis.

Uitgerust met NVIDIA G-Sync, levert de Armada scheurvrij gamen zonder vertraging, zelfs wanneer de actie op het scherm chaotisch is. Vergeleken met de 165Hz van het NZXT 27Q-scherm was er een marginaal verschil in de 240Hz die HyperX biedt. Als iemand die 120 Hz gewend is, waren beide een beetje schokkend om aan te wennen, maar 240 Hz was misschien wel het moeilijkst. Dat is natuurlijk geen nadeel voor de monitor, want die doet zijn werk perfect. Mijn ogen hadden gewoon moeite om te wennen aan de vloeiendheid van beweging.

GERELATEERDHoe beïnvloeden vernieuwingsfrequenties gaming?

Mijn grootste probleem met de Armada 25 is de grootte. Ondanks alles wat het inpakt, is het meer dan de moeite waard om de resolutie tot 1440p te verhogen en 2-inch aan het scherm toe te voegen. De meesten zullen waarschijnlijk in orde zijn met de 1080p-resolutie, en ze zouden moeten overwegen hoe goed het eruit ziet, maar ik kan begrijpen dat ik afzie van de kleinere monitor vanwege zijn iets duurdere verwanten. Voor slechts $ 50 meer lijkt de Armada 27 het meer dan waard voor quad-high definition (QHD) en een breder scherm.

HyperX Armada 27

Een 27-inch, 1440p, 165Hz QHD-scherm dat standaard wordt geleverd met een monitorarm voor overzichtelijk gamen, op het scherm en op uw bureau.

Amazon

$ 499,99
 

Pas je spelervaring aan

Toggle Full-size weergave1 van 2Vorige dia
Mark LoProto/Review GeekNext Slide Vorige dia
Mark LoProto/Review GeekNext Slide

HyperX wil duidelijk dat je je ervaring met de Armada 25 volledig kunt personaliseren; het menu op het scherm heeft geen tekort aan aanpasbare opties. Als Adaptive-Sync en een hogere responstijd de ervaring voor u verminderen, zijn er opties om de eerste uit te schakelen en de laatste te verminderen. Bovendien verminderen opties voor het aanpassen van het zwartniveau en het wisselen van dynamisch contrast enkele van de gebruikelijke problemen die gepaard gaan met IPS-monitoren.

Naast een gezonde hoeveelheid vooraf ingestelde kleuren en beeldaanpassingen, bevat de Armada ook een handleiding voor het uitlijnen van meerdere monitoren voor een bijna naadloos beeld. Heb je wat hulp nodig bij het richten in je favoriete shooter? Het scherm heeft ook een schakelbaar vizier dat je een voorsprong kan geven. Kies je kleur, stijl en de benodigde locatie op het scherm om je nauwkeurigheid te vergroten zonder dat je tegenstander het ooit weet.

Ik waardeerde het niveau van personalisatie dat de Armada biedt, maar de monitor is klaar om uit te gaan de doos. Dat is echter niet om de kwaliteit van instellingen zoals Levendig in diskrediet te brengen, die echt de hoogste beeldkwaliteit leveren.

Moet je de HyperX Armada 25-gamingmonitor kopen?

Ik zou nalaten te zeggen dat ik iets buitengewoon problematisch vind aan de HyperX Armada 25-monitor. De eerste poging van het bedrijf om de game-ervaring die het ondersteunt met randapparatuur tot leven te brengen, is een opmerkelijk succes. Hoewel hij naast een 27-inch 1440p-scherm zit, valt de 25-inch 1080p FHD-monitor nog steeds op met hoogwaardige beelden en een lagere prijs. En niet te vergeten, NVIDIA G-Sync draagt ​​alleen maar bij aan de helderheid en vloeiendheid van beweging.

De responstijd van 1 ms bevordert soepel gamen en de Armada wordt verder verbeterd door een verversingssnelheid van 240 Hz. Hoewel ik niet de noodzaak zag om ze te gebruiken, zal de overvloed aan aanpasbare opties zeker veel gamers ten goede komen.

Ik ben een sukkel omdat ik dingen in een andere kleur of warmte kan zien of ervaren, en ik waardeerde hoe eenvoudig het was om door het responsieve menu te navigeren en tussen instellingen te wisselen. Extra opties voor stroomvoorziening en menu-aanpassing versterken de personalisatie die de Armada 25 biedt alleen maar.

Hoe levendig het scherm ook is, ik denk dat mijn favoriete onderdeel van het geheel de standaard desktopmontage is. Ik heb me nooit gerealiseerd hoeveel ruimte ik verlies met standaard monitorstandaards, en het was verfrissend om dingen wat meer op mijn bureaublad te kunnen verspreiden. De montage van de houder was eenvoudig, maar vanwege de manier waarop de instructies zijn opgesteld, vermoed ik dat een handvol gebruikers zal geloven dat het boren van een gat de enige methode is om de houder vast te zetten.

Over het algemeen is de HyperX Armada 25 een formidabele toegang tot de markt voor gamingmonitoren. Het is zeker dat sommige gevestigde merken hun geld krijgen, vooral als HyperX deze lijn gebruikt als startpunt voor nog meer geavanceerde opties. Zoals het er nu uitziet, is het 25-inch scherm geweldig voor high-end casual gaming, maar wie op zoek is naar de beste premium kwaliteit, zal ergens anders willen kijken.

Terwijl modern gamen dat misschien probeert push 4K als een nieuwe gouden standaard, de Armada 25 is een sterk argument voor 1080p.

Beoordeling: 8/10 Prijs: $450 Amazon HyperX

Hier is Wat we leuk vinden

 • NVIDIA G-sync voorkomt tearing en vertraging
 • Kristalhelder FHD 1080p
 • Snel los te koppelen monitorbevestiging
 • 240Hz zorgt voor soepel gamen

En wat we niet doen

 • Geen speciale modi voor genre-specifiek gamen
 • Prijskaartje is aan de hogere kant
 • Beperkte aansluitmogelijkheden
 • Geen standaard monitorstandaard