Hur man sms:ar någon som blockerat dig (iPhone och Android)

0
104

Misstänker du att du inte kan sms:a någon för att de blockerat ditt telefonnummer? Vi visar dig alternativa sätt att komma igenom dem.

Observera att avbrottstid för mobilnätet ibland förhindrar leverans av samtal och meddelanden. Verifiera därför att personen du vill skicka sms verkligen blockerade dig innan du försöker skicka sms till dem via plattformar. För mer information, se vår handledning om att berätta om någon blockerade ditt nummer.

Innehållsförteckning

  Om du har verifierat att ditt nummer är blockerat, skicka ett sms till dem via metoderna eller plattformarna nedan.

  Använd ett annat telefonnummer

  Om du inte kan kontakta någon från ditt primära nummer, skicka texten från ett annat telefonnummer. Har du inget sekundärt telefonnummer? Köp ett nytt SIM-kort eller sms:a dem med en väns eller släktings telefon (nummer).

  Du kan också ställa in ett extra telefonnummer på din enhet med appar som Google Voice, Skype, etc. Skaffa ett anonymt brännartelefonnummer om du inte vill använda ditt “riktiga” sekundära nummer.

  Använd appar för snabbmeddelanden eller sociala medier

  Om någon som använder en Android-enhet blockerar ditt nummer kan du inte kontakta dem via SMS, mobilsamtal eller RCS-meddelanden. När en iPhone-användare blockerar ditt nummer kan du inte nå personen via iMessage, FaceTime, mobilsamtal och SMS.

  Intressant nog kan du fortfarande kontakta personen på tredjepartsappar för snabbmeddelanden och sms som WhatsApp, Telegram och Signal. Om personen har blockerat dig på dessa meddelandeappar, be en gemensam vän att lägga till dig och personen i en gruppchatt.

  Du kan också nå dem via sociala medieplattformar som Facebook Messenger, Twitter, Snapchat eller Instagram. Sms:a dem från ett annat Facebook- eller Instagram-konto om de blockerade dina primära sociala mediekonton.

  Slå upp personens telefonnummer eller användarnamn i dessa appar och skicka ett meddelande till dem. De kommer att få ditt sms om de inte har blockerat dig på plattformen.

  Textmeddelandeappar

  Meddelande- och röstsamtalappar som SpoofCard låter dig skapa virtuella telefonnummer för att skydda din personliga information. Du kan också använda det virtuella numret för att ringa eller sms:a personer som blockerat dig. SpoofCard-appen finns att ladda ner i App Store och Google Play store. Du kan prova appens funktioner gratis, men du måste köpa appkrediter för att skicka textmeddelanden med ditt virtuella nummer.

  Använd anonyma sms-tjänster

  Du behöver ingen extra programvara eller ett nytt nummer för att skicka sms till någon som blockerat dig. Webbaserade tjänster som AnonymousText.com låter dig skicka anonyma textmeddelanden online till lokala och internationella nummer. Med TextforFree kan du skicka gratis (anonyma) textmeddelanden till amerikanska telefonnummer gratis. SendAnonymousSMS är en annan webbaserad sms-tjänst värd att nämna.

  Både TextforFree och SendAnonymousSMS är gratis att använda. Att skicka sms via AnonymousText kräver en engångsbetalning på 1,49 USD. Om din text överskrider gränsen på 160 tecken, betalar du 0,50 USD för varje ytterligare 150 tecken.

  Du kan komma åt dessa webbplatser/tjänster på din mobiltelefon, dator eller vilken internetaktiverad enhet som helst med en webbläsare.

  Använd en iMessage-adress

  Om någon blockerar ditt iMessage-telefonnummer kan du kontakta dem via din e-postadress för Apple ID. Men först, se till att din iPhone eller iPad kan starta konversationer från din e-postadress.

  Gå till Inställningar > Meddelanden > Skicka & Ta emot och välj din föredragna iMessage-e-postadress. Därefter väljer du e-postadressen igen i avsnittet “Starta nya konversationer från”.

  Fortsätt att skicka ett sms till personen när en bockmarkering visas bredvid den valda e-postadressen.

  Obs! Dina meddelanden kanske inte levereras om mottagaren inte har din e-postadress sparad på ditt kontaktkort på sin enhet. Eller om mottagaren också blockerat din e-postadress på sin enhet.

  Ring personen

  Om du fortfarande inte kan sms:a någon, försök att ringa dem istället. Om ditt samtal fortsätter att gå till röstbrevlådan, finns det en stor chans att personen blockerade dig. Du kan ändå ringa upp personen. Allt du behöver göra är att dölja ditt nummerpresentation.

  Om du har en iPhone eller iPad, gå till Inställningar > Telefon > Visa mitt nummerpresentation och stäng av Visa mitt nummerpresentation.

  Att dölja nummerpresentation på Android-telefoner varierar beroende på enhetens modell och operativsystemversion. Du hittar dock vanligtvis alternativet att dölja nummerpresentation i telefonens eller uppringningsappens meny. Se telefonens bruksanvisning eller kontakta din enhetstillverkare för steg-för-steg-instruktioner.

  Du kan skicka ett e-postmeddelande till personen om du har dennes e-postadress och omedelbart behöver kontakta dem. Om dina e-postmeddelanden inte levereras eller du inte får något svar, har de troligen också blockerat din e-postadress.