Hoe lang gaan Tesla-batterijen mee?

0
77
Flystock/Shutterstock.com

U bent misschien bang dat, net als de batterij in uw smartphone of laptop, de batterij van een elektrisch voertuig (EV) na slechts een paar jaar gebruik aan capaciteit zal verliezen. Het goede nieuws is dat de overgrote meerderheid van Tesla-batterijen veel langer meegaat dan dat, en we zullen uitleggen waarom.

Je kunt de kwestie van de levensduur van de batterij op twee manieren benaderen: hoe lang is de levensduur van de batterij, en hoe lang gaat een Tesla-batterij mee op een enkele lading? We zullen eerst de eerste vraag behandelen.

Een Tesla-batterij moet tientallen jaren meegaan

Tesla (en Elon Musk) beweren dat zijn EV-batterijen tussen de 300.000 en 400.000 mijl meegaan voordat ze dood gaan en moeten worden vervangen. Gegevens verzameld door onderzoeksbureau NimbleFins lijken dit te ondersteunen — een studie van 557 Tesla-voertuigen uitgevoerd door het bedrijf toonde een gemiddelde batterijcapaciteit van 90% aan, zelfs met 150.000 mijl op de teller.

GERELATEERDHoeveel kost het om een ​​Tesla-batterij te vervangen?

De meeste mensen rijden ongeveer 40 mijl per dag en ongeveer 273 mijl per week, volgens autoverzekeringsschrijver Liz Jenson. In dat tempo zou iemand tussen de 21 en 35 jaar nodig hebben om de batterij van zijn Tesla door genoeg cycli te laten gaan dat deze vervangen moest worden. Rijgewoonten verschillen natuurlijk van persoon tot persoon, dus dit is een margefiguur, maar het is nog steeds een lange tijd.

Dat wil niet zeggen dat Tesla's nooit een batterij hoeven te vervangen. Als het lithium-ionbatterijpak defect is, kan het mogelijk niet veel sneller opladen of laadvermogen verliezen dan normaal. Ze kunnen ook vlam vatten met behoorlijk catastrofale gevolgen als de batterij schade oploopt die een kortsluiting veroorzaakt, of een defect heeft waardoor de batterij thermisch op hol slaat. Maar die defecten zijn zeldzaam en vallen bijna altijd onder de fabrieksgarantie.

Tesla is ook hier geen uitzondering. De meeste fabrikanten van elektrische auto's dekken hun batterijen voor 8-10 jaar en 100.000-200.000 mijl.

GERELATEERD: Hoe vaak vatten elektrische auto's vlam?< /p>

Hoeveel mijlen een Tesla-batterij kan krijgen op een enkele lading

Flystock/Shutterstock.com

Het bereik van een auto, of hoe ver je kunt gaan op een enkele lading, is de meer dagelijkse zorg onder Tesla-stuurprogramma's en verschilt per model u rijdt. Op het moment van schrijven kun je met alle Tesla-modellen ruim 200 mijl rijden op een enkele lading, en de modellen met een groter bereik kunnen meer dan 300 kilometer rijden.

Batterijcapaciteit plus de efficiëntie van de motor en aandrijflijn zorgen voor dit verschil in bereik tussen Tesla-modellen. De Model 3 Standard Range bevindt zich bijvoorbeeld aan de onderkant van het spectrum met ongeveer 267 mijl per lading, terwijl de Model S naar schatting 375 mijl of meer haalt. De nieuwste versie van de Model S heeft een efficiëntere aandrijflijn en een grotere batterij, waardoor hij een groter bereik heeft.

Tesla's hebben ook grotere batterijpakketten dan andere elektrische auto's met een kortere actieradius aan de meer betaalbare kant van het spectrum. De Model S Plaid heeft bijvoorbeeld een bruikbare batterijcapaciteit van ongeveer 95 kWh batterij, terwijl de Nissan Leaf een batterijpakket van 39 kWh heeft.

Terugkijkend op het gemiddelde rijcijfer van 40 mijl per dag, een enkele lading is meer dan voldoende om overal te geraken. Dat bereik dekt zelfs pendelaars die tweemaal die afstand afleggen, en de kans is groot dat ze ook een plek hebben om hun voertuig op te laden terwijl het geparkeerd staat op hun werk of een oplaadstation in de buurt.

GERELATEERDWaarom gaat de batterij van een elektrische auto achteruit?

Ook het rijgedrag heeft invloed op de kilometerstand. Langdurig rijden op de snelweg maakt EV-batterijen sneller leeg, ongeacht het model dat u rijdt, en extreme weersomstandigheden vereisen extra vermogen voor klimaatregeling en batterijbeheer, die ook hun tol eisen. Veroudering van de kalender vermindert ook geleidelijk de laadcapaciteit gedurende de levensduur van een batterij, maar zal pas tegen het einde van zijn levensduur een significante tol eisen.

Lange afstanden vereisen nog steeds wat planning, maar De oplaadinfrastructuur van Tesla is behoorlijk overvloedig geworden in de VS, dus dagelijkse ritten zouden geen probleem moeten zijn. Het komt erop neer dat zelfs oudere Tesla-batterijen redelijk betrouwbaar zijn en waarschijnlijk nog jaren meegaan — waarschijnlijk zolang je maar in een traditionele benzineauto rijdt.

GERELATEERD: Hoe verhoudt de lading van een EV-batterij zich tot een tank benzine ?

LEES VOLGENDE

  • › Self-Checkouts: een groot experiment mislukt?
  • › Apple Watch SE (2022) Review: het budgetmodel dat (de meeste) functies niet mist
  • › Windows 11 uitvoeren op een virtuele machine
  • › Nieuwe Eero Wi-Fi-hardware is klaar om Ubiquiti’s Thunder
  • › te stelen De snelste manieren om tekst op uw computer te selecteren
  • › 7 technische producten waar u niet op mag bezuinigen