Google firar NASAs DART med ett nytt påskägg

0
99
Google, NASA

Efter stor förväntan kraschade NASA:s rymdfarkost DART framgångsrikt in i asteroiden Dimorphos den 26 september, 19:14 ET. Och även om vi fortfarande inte vet de fullständiga resultaten av detta uppdrag, firar Google Sök det med ett nytt påskägg.

Öppna Google och sök efter “NASA DART.&#8221 ; Vänta några sekunder och du ser hur rymdfarkosten DART flyger över din skärm—det kommer också att orsaka en del förödelse på Google Sök.

Över fyra miljoner människor tittade på DART-effekten, som sändes live av NASA. Det var en spännande händelse, med kommentarer från astronomer och ett flöde av NASA’s kontrollrum (där folk verkar klappa mycket).

RELATEDSök på Google efter “The Fresh Prince of Bel-Air” efter ett roligt påskägg

Början av sändningen visade dimorphous som en liten pixel i ett hav av svart. Men när DART närmade sig asteroiden (ja, det är tekniskt sett en asteroids måne), växte den långsamt i storlek. Ögonblicket då DART slog Dimorphous var bisarrt och rolig—kolla in videon.

Nu, om du inte har något emot det, måste jag bestämma mig för vilket Google Easter Egg som är min favorit. Rymdfarkosten DART, Prince of Bel-Air eller den konstiga Batman-grejen.