Erdogan: Britterna skröt om pundet kolla så bra det går

0
107

Turkiet kommer att fortsätta sänka räntan och landets styrränta på 12 procent kan bli ensiffrig vid årsskiftet. Det säger presidenten Recep Tayyip Erdogan, trots att Turkiets inflation är på 80 procent, skriver CNBC. Han passade också på att kommentera utvecklingen för den brittiska valutan. – De skröt om pundet och hur värdefullt den är. Men vi fick nyheter om att den har blåsts upp, sa Erdogan, enligt nyhetskanalen. Timothy Ash, tillväxtstrateg på Blue Bay, tycker det är ”ironiskt” att Turkiet kommenterar brittisk ekonomi. ”Turkiet har en inflation på 80 procent och jag antar att dess valuta är den som gått sämst under det senaste decenniet. LOL. Hur lågt har Storbritannien sjunkit”, skriver han i ett mejl till CNBC. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. Just nu får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.