De bästa Playstation Plus Premium-spelen du inte vill missa

0
115

De nya PlayStation Plus Extra- och PlayStation Plus Premium-nivåerna ger spelare många spel att spela så fort de ställer in sin PlayStation 5. Du behöver inte ens köpa något från butiken – det finns cirka 400 videospel att välja på från direkt. Prenumerationstjänstens spelkatalog är ett stort värde för spelare, med ännu fler månatliga spel som läggs till allt eftersom.

Även om nästan alla spel är bra, kan det vara överväldigande att bestämma sig för vad man ska spela. Så vi har satt ihop en lista över de bästa PS Plus Premium-spelen du inte vill missa. Det här urvalet fokuserar främst på mer moderna titlar snarare än PSP- eller PS3-spel.

Innehållsförteckning

  Stray

  Stray är det absolut senaste spelet på den här listan. Om du inte har hört talas om det spelar du som en vilsen katt i en postapokalyptisk stad som helt och hållet bebos av robotar. Mycket av spelet handlar om att utforska de ödsliga gatorna och lösa mysteriet med vad som hände med människorna, men du måste också hitta en väg hem till din familj.

  Annapurna Interactive, utgivaren bakom Stray, är välkänt för att skapa spel där ute. Ändå är det bara något med att ha en dedikerad “mjau”-knapp som tilltalar den djupaste delen av alla spelare. Så om du är i en svacka som Assassin's Creed Valhalla inte verkar kunna bryta, prova Stray. Det är en frisk fläkt i en något inaktuell spelmiljö.

  Returnering

  Returnal gillar att få dig att lida. Det är en Metroidvania som verkligen tjänar titeln Souls-like, speciellt med den höga svårighetsgraden den ger; Naturligtvis är det att förvänta sig i alla roguelike-spel. Returnal är mycket roligt, med ett tight, intensivt spel som gör det mesta av PS5:s haptiska feedback. Men du kommer att dö mycket, och att bemästra spelet innebär att öva.

  Co-op och multiplayer-element kan också göra spelet lite mindre svårt. Återvändande ser bättre ut än de flesta, men det kan vara svårt att beundra landskapet medan du springer för livet. Låt inte talet om svårigheter avskräcka dig.

  Final Fantasy VII Remake Intergrade

  Final Fantasy VII är ett av de mest älskade och bästa spelen genom tiderna. Ingen kommer att argumentera för det. Den remastrade versionen för PlayStation 5 är ännu bättre, särskilt med DLC som ger dig en inblick i Yuffies historia.

  Borta är retrobilderna från den ursprungliga PSOne-titeln, ersatt med skarp grafik som du kan förvänta dig av ett PS5-spel. Istället är historien djup och uppslukande, och spelet är en blandning av realtids- och turbaserade strider som du kan förvänta dig av en JRPG. Att göra om Final Fantasy VII är ett av de bästa dragen Sony kunde ha gjort, och du är skyldig dig själv att prova det.

  Fallout 76

  MMO-motsvarigheten till Fallout är gratis att spela för fans med ett PlayStation Plus-konto. Visst, även om spelet kan ha varit en katastrof när det släpptes, har Bethesda lagt ner massor av arbete på att göra om det till något värt att testa. Dagliga evenemang, en stor mängd innehåll och en helt ny värld att utforska gör Fallout 76 till ett spel du borde spela.

  Det är en del av PS Plus Extra-nivån. Du kommer inte att få något förutom spelet (även om det finns ett spelspecifikt abonnemang du kan betala för), men om du får några vänner tillsammans kommer Fallout 76 att ge dig timmar av nöje.

  Yttre Wilds

  Outer Wilds är en enastående historia. Du tar rollen som en icke namngiven karaktär som fastnat i en tidsslinga, och du har några minuter varje leksession på dig att utforska universum runt dig innan stjärnan du kretsar kring går i supernova. Varje bit av information du lär dig kan användas i följande sekvenser, vilket sparar tid. Det påminner om Nintendos Majora's Mask.

  Det är en rolig, unik upplevelse bland spel. Det tar inte lång tid att slå, men det gör det till det perfekta spelet att spela mellan längre titlar som God of War eller Guardians of the Galaxy.

  Shenmue 3

  Om du är en äldre spelare kommer du ihåg Shenmue-serien. Det började först på Dreamcast, och dess gameplay liknar dagens Yakuza-spel. Shenmue 3 är den sista i serien och en solid avslutning på en älskad kultklassiker. Även om det fortfarande känns lite föråldrat jämfört med moderna spel, om du har spelat de första Shenmue-spelen bör du spela Shenmue 3 bara för att avsluta serien.

  Dessutom är det bara ett roligt spel med en fantastisk historia. Naturligtvis är spelet viktigt, men ibland är en bra historia allt du behöver.

  Moonlighter

  Moonlighter är en indie-titel som hämtar inspiration från gamla klassiska spel. Det finns fler Legend of Zelda-referenser än du kan skaka en pinne åt. Spelet är en butiksimulator; du dyker ner i fängelsehålan, samlar byte och säljer det sedan till din butiks kunder. Du måste ta reda på priser, hålla utkik efter tjuvar och hantera låga lager.

  Det är ett kort spel, inte mer än nio timmar – men du kommer att älska varje sekund av det. Det är mycket roligt och en stor avvikelse från den mer traditionella spelstilen i titlar som Warhammer: Chaosbane.

  De nya nivåerna av PlayStation Plus kommer med en imponerande spellista, men ibland är de bästa spelen de som ibland förbises. Nästa gång du befinner dig i en spelnedgång, prova någon av dessa sju titlar.