De 24 beste kaartspellen voor een feestje in 2022

0
54
WAT MEME JE?

Of je nu een eenmalig feest organiseert voor een speciale gelegenheid of een wekelijkse spelletjesavond met het gezin hebt, het is nooit een slecht idee om een een geweldig kaartspel bij de hand. Kaartspellen zijn, in tegenstelling tot bordspellen, gemakkelijker op te slaan, hebben meestal eenvoudigere regels en zijn fantastische ijsbrekers op een feestje.

Met bijna 25 opties op deze lijst, is er hier zeker iets dat je aanspreekt. Er zijn spellen met ongelooflijk eenvoudige, bijna niet-bestaande regels om te volgen, en spellen die een strategische geest vereisen om te winnen. En hoewel er hier enkele games zijn die gezinsvriendelijk zijn, zijn veel van hen geen NSFW, als je wilt. Dat gezegd hebbende, is de aanbevolen leeftijdscategorie in elk item om browsen gemakkelijk te maken!

Inhoudsopgave

Kindvriendelijke opties voor het hele gezin
Voor iets dat lijkt op Cards Against Humanity
Test je kennis met een van deze trivia-games
Leer iets nieuws over je partymates
Unieke games die je hebt Waarschijnlijk nog nooit eerder gespeeld
Dit zijn feestfavorieten met een reden

Kindvriendelijke opties voor het hele gezin

Ravensburger

Elk van deze spellen is een fantastische aanvulling op familiespelavonden. Het winnende doel en de regels voor elk spel zijn gemakkelijk te leren en te volgen, waardoor ze perfect zijn voor mensen van elke leeftijd.

 • Schurkachtig: In dit spel kiest iedereen een andere Disney-schurk en heeft hij zijn eigen bord, kaarten en winnende doelstelling. Hoewel het misschien wat tijd kost om de regels te leren tijdens je eerste spel, is het plezier en de herspeelbaarheid van de Villainous-serie de moeite waard. Voor dit eerste deel van Disney Villainous kunnen er twee tot zes spelers zijn (vanaf 10 jaar) en je kunt ongeveer 15 tot 20 minuten speeltijd per speler verwachten. Bovendien zijn er talloze uitbreidingen voor Disney Villainous en zelfs verschillende versies om uit te proberen, zoals Marvel Villainous en Star Wars Villainous.
 • Fluxx: Heb je ooit een spel gespeeld met regels die voortdurend veranderen? Fluxx, en al zijn vele unieke edities, is elke keer dat je het speelt anders, afhankelijk van welke kaarten je trekt. Er zijn vier soorten kaarten: nieuwe regelkaarten veranderen de manier waarop het spel wordt gespeeld, actiekaarten schudden het spel specifiek op jouw beurt op, keeperkaarten verzamel je om te winnen en doelkaarten schetsen het pad naar de overwinning. Met twee tot zes spelers (vanaf acht jaar) kan een spel tussen de vijf minuten en een half uur duren.
 • Codenamen: Als je weinig tijd hebt, maar als gezin samen een game wilt spelen, is Codenames de perfecte optie. Elk spel duurt slechts ongeveer 15 minuten en werkt goed met twee tot acht spelers (vanaf 10 jaar), vooral opgesplitst in teams! Het is aan jou of je team om eerst al je agenten te onthullen door middel van op woorden gebaseerde aanwijzingen, terwijl je de moordenaar ontwijkt die het spel zou beëindigen.
 • Sushi Go!: Dit is een van de gemakkelijkste kaartspellen om onder de knie te krijgen. Je verdient punten door bepaalde sushi-combo's te verzamelen via een pick-and-pass-achtige gameplay. Bij elke beurt kiest elke speler een kaart die hij wil houden, legt deze verdekt neer en onthult de rest van zijn kaarten aan alle anderen. Vervolgens leg je je kaarten met de afbeelding naar beneden en geef je ze door aan de persoon links van je, en de volgende beurt begint. Elke game duurt ongeveer 20 minuten en er kunnen twee tot acht mensen spelen (vanaf acht jaar).

Voor iets dat lijkt op Cards Against Humanity

Gevaar voor grappen

Cards Against Humanity is een enorm populair kaartspel waar de meeste mensen waarschijnlijk wel van hebben gehoord. Een NSFW Apples to Apples copycat, Cards Against Humanity heeft ordinaire invul- of vraagkaarten waar jij en je vrienden hilarische antwoorden op vinden. Maar als je helemaal uitgespeeld bent met CAH, probeer dan een van deze leuke alternatieven die dezelfde algemene regels volgen. Al deze spellen zijn alleen geschikt voor een ouder (17+ en 18+) publiek en mogen niet met jongere kinderen worden gespeeld.

 • Gevaar voor grappen:Het is aan jou om de grappigste punchline te creëren voor een stripverhaal van drie kaarten vol hilarische animaties en grappen van Cyanide & Geluk. De eerste kaart in de strip wordt willekeurig uit de stapel getrokken. Vervolgens speelt de rechter voor de ronde een tweede kaart om het verhaal verder uit te werken. Ten slotte kiezen alle andere spelers de grappigste punchline-kaart uit hun handen, en de rechter kiest hun favoriet. Volgens de achterkant van de doos kan Joking Hazard gespeeld worden met 3-10 slechte mensen die 18+ zijn en overweg kunnen met (on)volwassen content. Afhankelijk van het aantal mensen en drankjes kan het spel tussen de 30 en 90 minuten duren.
 • Charty Party:In elke ronde onthult één speler een grappige kaart en alle anderen spelen een kaart uit hun hand die perfect bij de kaart past. Je hebt minimaal drie mensen nodig om te spelen, maar hoe meer spelers, hoe beter, zolang ze 17 jaar of ouder zijn. De makers van Charty Party zeggen dat de grappen in dit spel eerder slimmer dan beledigend zijn, maar toch is het een spel dat het meest geschikt is voor volwassenen. Afhankelijk van hoeveel mensen je hebt en hoeveel rondes je van plan bent te gaan, kan Charty Party 30 tot 90 minuten duren.
 • Funworkers:Dit spel bestaat uit taakkaarten en kwalificatiekaarten, die beide hysterisch zijn. De persoon die de ronde beoordeelt, trekt een Job-kaart en kijkt naar de andere spelers als kandidaten om in te huren voor rollen als Professional Cuddler, Mad Scientist of Celebrity Impersonator. Je medespelers, of sollicitanten, kiezen een kwalificatiekaart uit hun hand en proberen je over te halen tot “inhuren” door hun kaart als uw favoriet te selecteren. Je kunt met drie of meer mensen spelen (vanaf 18 jaar) en je moet rekening houden met een speeltijd van 30 tot 90 minuten.
 • Nieuwe telefoon, wie is er?:< /sterk>We hebben allemaal wel eens een toevallige, mogelijk gênante, sms gestuurd. De makers van What Do You Meme? had gewoon het goede verstand om er een spel van te maken. Degene die verantwoordelijk is voor het beoordelen van de antwoorden voor de ronde trekt een promptkaart van de stapel. Vervolgens kiezen de andere spelers een tekstantwoord uit hun hand dat hilarisch goed past en hopen dat de rechter het net zo grappig vindt. Deze game kun je het beste met zoveel mogelijk spelers spelen, maar met minimaal drie spelers in de leeftijd van 17 jaar en ouder. Verwacht dat het spel tussen de 30 en 90 minuten duurt.

Test je kennis met een van deze trivia-spellen

< figure style="width: 1920px" class="wp-caption aligncenter"> Hygge Games

Wie zegt dat leren niet leuk kan zijn? Als je brein vol zit met triviale informatie en je wilt pronken met je vrienden of familie, neem dan een van deze geweldige games mee naar je volgende hangplek.

 • …I Should& #8217; heb dat geweten:Terwijl de meeste trivia-spellen punten opleveren op basis van het aantal vragen dat je goed beantwoordt, trekt dit spel punten af ​​voor elk onjuist antwoord. Beantwoord willekeurige vragen als: Is stuurboord aan de linker- of rechterkant van een boot? Hoe lang heeft Doornroosje eigenlijk geslapen? Is een pinguïn een vogel? Er is geen geschatte speeltijd, en het hangt waarschijnlijk af van het aantal spelers dat je hebt en hoe goed je willekeurige trivia kent. Je kunt een spel voor twee personen spelen of met zoveel mensen meedoen als je wilt (vanaf 14 jaar).
 • Chronologie< sterk>:Als je denkt dat je je geschiedenis kent, is dit het spel voor jou. Omdat er nieuwe kaarten worden gespeeld met een unieke historische gebeurtenis, moet je kiezen waar die gebeurtenis valt in je tijdlijn die voor je ligt. Als je gelijk hebt, mag je de kaart houden en aan je tijdlijn toevoegen. De eerste speler met 10 kaarten in hun tijdlijn is de winnaar! Er kunnen twee tot acht spelers zijn (vanaf 14 jaar), en elk spel duurt ongeveer 30 minuten.
 • Resoniem Buffalo: The Name Dropping Game:Dit is een kort gezelschapsspel van 20 minuten dat je vaardigheden op het gebied van naamsbekendheid op de proef stelt. Met twee tot acht spelers (14 jaar en ouder) strijd je om te zien wie het snelst een naam kan geven na het omdraaien van een bijvoeglijk naamwoord-kaart en een zelfstandig naamwoord-kaart. Je ziet misschien combo's als een flamboyante popster, magere superheld, grappige wetenschapper of een hartenbreker met een bril. Noem als eerste iemand die aan die beschrijving voldoet "echt of fictief" en verzamel de meeste kaarten om te winnen.
 • Wij allemaal:Als je shindig mensen van alle leeftijden heeft, is dit de perfecte tijd voor een trivia-gevecht van meerdere generaties. De makers van What Do You Meme? sla opnieuw toe met weer een geweldige game die goed werkt voor groepen van meer dan vier personen (vanaf 12 jaar). Games moeten ongeveer 30 tot 60 minuten duren en bevatten trivia uit categorieën met de titel Films, Muziek, Popcultuur, Sport en TV over vier generaties: Boomers, Generation X, Millennials en Generation Z. Met meer dan 2500 vragen, heeft deze game een enorme herspeelbaarheid waarde.

Leer iets nieuws over je partymates

DSS Games

Een kaartspel spelen op een feestje is een fantastische ijsbreker, of je nu onder goede vrienden bent of niemand kent iemand. Deze spellen stellen uitstekende, maar soms gewaagde, vragen waardoor mensen je beter leren kennen, en vice versa.

 • Als het moest… [Een gezelschapsspel]:Als je het leuk vond om te spelen, zou je dat dan liever doen? als kind met je vrienden, zul je dol zijn op dit spel. Als kind moest je meestal kiezen tussen iets grofs en iets nog grovers, maar dit 17+ kaartspel heeft meer uitgewerkte onderwerpen voor volwassenen om uit te kiezen. Zou je er bijvoorbeeld voor kiezen om dezelfde dag steeds opnieuw te beleven of je moeder een drone te laten vliegen die je overal volgt (met volledige video en audio)? Of, wat dacht je van slapen in een emmer in plaats van dat Martha Stewart je als een kalkoen bedruipt? Overtuig de scheidsrechter van de ronde dat uw kaart de slechtste is om het punt te winnen. Je kunt met drie personen spelen, maar hoe meer, hoe beter. Elke game duurt ongeveer een half uur om te spelen.
 • Hot Seat:Spelers zitten om de beurt in de hot seat en ontdekken wie van hun vrienden hen het beste kent. Je trekt willekeurige kaarten van de stapel met vragen als Wat is het eerste dat ik zou doen als ik de loterij win? Waar zou ik meteen om moeten lachen? In welke baan zou ik absoluut verschrikkelijk zijn? Je vrienden antwoorden dan hoe ze denken dat je zou doen, en kijken wie het dichtst bij je eigenlijke antwoord komt. Met meer dan 200 vragen en 3-10 spelers (vanaf 10 jaar) kan dit spel tussen de 20 en 90 minuten duren.
 • Never Have I Ever:Met deze game wordt je beloond voor bepaalde slechte beslissingen die je altijd al had willen vergeten, zoals jezelf voor de gek houden op een werkvakantie of een foto op sociale media plaatsen om iemand jaloers te maken. Er zijn 485 vraagkaarten en 65 regelkaarten om de boel op te schudden. Hoewel je met twee personen kunt spelen, is het aan te raden om met minimaal vier of meer personen (maximaal 12) te spelen die minimaal 17 jaar oud zijn. Games van Never Have I Ever duren meestal ongeveer 30 minuten. Probeer voor meer kindvriendelijk plezier de Family Edition die geschikt is voor kinderen vanaf acht jaar.
 • Verstoorde vrienden:Wil je weten welke van je vrienden het meest gestoord is? Met 250 verwarde vraagkaarten heb je je antwoord aan het einde van dit spel. De rechter voor een ronde trekt een vraagkaart met drie antwoordkeuzes met de labels A, B en C. Elke speler (drie tot negen andere mensen) stemt vervolgens over wat zij denken dat de rechter in dit scenario zou doen. Zodra alle stemmen binnen zijn, worden de resultaten onthuld en iedereen die hetzelfde heeft geantwoord als de rechter krijgt een #WINNING-kaart. De eerste speler die 10 van deze kaarten verzamelt, wint het spel. Alleen mensen van 21 jaar of ouder mogen dit spel spelen vanwege de inhoud, en afhankelijk van hoe goed je vrienden elkaar kennen, kan het 20 tot 90 minuten duren voordat een winnaar wordt uitgeroepen.

Unieke spellen die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gespeeld

Mindmade Games

Als je een game wilt uitproberen die waarschijnlijk nieuw is voor alle gasten op je feest, bekijk dan deze. Het hebben van een spel dat niet bij iedereen zo bekend is, kan de spanning helpen verminderen, omdat niemand weet wat ze doen.

 • Discussies:Je moet dit spel alleen spelen met mensen die je kent, want dingen kunnen snel verhit raken. Er zijn domme vragen vermengd met serieuze vragen, en slechts één persoon kan het debat winnen. Je zult om de beurt voor of tegen iets pleiten en je moet je soms houden aan een gekke voorwaarde als “Alles ontkennen” of “Gebruik verzonnen wetenschap om je te ondersteunen.” Beschermen foliehoeden je gedachten tegen buitenaardse gedachtenlezers? Moet postmortale orgaandonatie verplicht worden? Dit zijn de vragen die jij en 2-15 andere spelers (vanaf 15 jaar) zullen beantwoorden. Een spelletje Debatable kan in 30 minuten voorbij zijn of tot twee uur duren.
 • De onhandige verteller:Als je een gezelschapsspel wilt dat geen punten bijhoudt en geen winnaar aanwijst, probeer dan The Awkward Storyteller. Hoewel je technisch gezien punten kunt toekennen aan geweldige antwoorden, hoeft dat zeker niet, en het spel is misschien niet zo leuk. Iedereen is om de beurt de Verhalenverteller en begint met het trekken van een Verhaalkaart en leest deze hardop voor. Vervolgens stellen andere spelers vragen over het verhaal en spelen ze tegelijkertijd een letter- of woordkaart. De verteller heeft 10 seconden om elke vraag te beantwoorden door het woord op de woordkaart te gebruiken of zijn zin te beginnen met de letter op de letterkaart. Vanwege de inhoud van de kaart wordt dit spel aanbevolen voor kinderen vanaf 16 jaar. Het spel kan zo lang duren als je wilt, en het is perfect voor vier tot elf personen.
 • Gloom:Dit is niet het meest opbeurende gezelschapsspel, maar het is zo anders en waarschijnlijk anders dan alles wat je ooit eerder hebt gespeeld. Met twee tot vier spelers (vanaf acht jaar) strijd je om je personages het meest te laten lijden voordat ze doodgaan. Het klinkt verschrikkelijk, maar de kaarten zijn prachtig ontworpen en de gameplay is ingewikkeld, wat zorgt voor een verrassend leuke game-avond. Het duurt ongeveer 60 minuten voor een volledige playthrough, en je zult kaarten tegenkomen met vreselijke ongelukken zoals Pursued by Poodles of Swindled by Salesman.
 • Midnight Outburst:Dit spel doet denken aan Family Feud en wordt geleverd met 562 kaarten die alleen kunnen worden gelezen nadat er een in de meegeleverde decoder is geschoven. Elke kaart heeft een titel, zoals Catchphrases from Seinfeld, en de top 10 antwoorden, zoals No Soup For You of Hello, Newman. Een team heeft 45 seconden om zoveel mogelijk antwoorden te schreeuwen; meer antwoorden is gelijk aan meer punten. Je kunt met zoveel spelers spelen als je wilt, verdeeld over twee teams en zo lang als je wilt. Vanwege de inhoud van veel van de kaarten wordt dit spel aanbevolen voor personen van 18 jaar en ouder.

Dit zijn feestfavorieten Met een reden

https://www.shutterstock.com/image-photo/berlin-germany-march-8-2020-exciting-1667164030

Als geen van de andere games op deze lijst je interessant lijkt, probeer het dan eens een van deze bestsellers. Al deze spellen zijn goed ingeburgerd en zijn door duizenden mensen gespeeld, dus de kans is groot dat een van deze een hit zal zijn op je volgende feest.

 • Exploding Kittens: Stel je voor dat je UNO speelt, maar dan UNO in Russische roulette-stijl. Dat is Exploding Kittens in een notendop. Verspreid over het kaartspel zijn er Exploding Kitten-kaarten die je uit het spel elimineren, tenzij je een Defuse-kaart hebt, of je kunt iemand anders misleiden om hem in plaats van jou te trekken. Het duurt ongeveer twee minuten om de regels te leren en ongeveer 15 om een ​​heel spel te spelen, of je nu met twee of vijf mensen speelt. Iedereen ouder dan zeven jaar kan deelnemen aan het plezier!
 • Onbehoorlijk:Verrassing, verrassing. Hier is nog een hitgame van de makers van What Do You Meme? Elke kaart heeft een woord of een zin, maar in code, en dan het eigenlijke woord of de zin op de achterkant, samen met een hint en een definitie. De persoon of personen die proberen te raden, zien bijvoorbeeld “Hike ant eve hen,” terwijl de persoon die het woord kent zal zien “Ik kan niet eens,” met een vleugje “ugh, wat dan ook,” en definitie van “wanneer je getuige bent van iets dat zo dom is dat je niet meer kunt praten.” Je kunt met twee personen spelen, of met meer dan 20 (vanaf 17 jaar), en games duren meestal ongeveer 20 tot 40 minuten.
 • Vrijheid van meningsuiting: deze game doet me denken aan Catchphrase en Heads Up!, maar met meer inhoud voor volwassenen die geschikt is voor kinderen vanaf 17 jaar. Op elke kaart staat een woord dat u kent, maar uw team niet. Je moet ze binnen een korte tijdslimiet het woord laten raden zonder het woord daadwerkelijk te zeggen. Het doel van uw team is om als eerste correct te raden en in totaal 21 kaarten te verzamelen. Met vier tot twintig mensen verdeeld over teams, duurt het ongeveer 20 tot 40 minuten om een ​​spel te voltooien.
 • Instabiele eenhoorns: nu een razend populair strategisch kaartspel, Unstable Unicorns is een van de meest gefinancierde projecten in de geschiedenis van Kickstarter. Met twee tot acht spelers (vanaf acht jaar) strijd je om te zien wie als eerste een eenhoornleger met zeven eenhoorns kan bouwen. Er zijn natuurlijk kaarten om de voortgang te belemmeren en zelfs eenhoorns helemaal uit het spel te verwijderen. Elk spel duurt ongeveer 30 tot 60 minuten om te voltooien, en het is leuk van begin tot eind.