De 24 bästa kortspelen för en fest 2022

0
147
VAD MINNAR DU?

Oavsett om du är värd för en engångsfest för ett speciellt tillfälle eller har en spelkväll varje vecka med familjen, är det aldrig en dålig idé att ha ett fantastiskt kortspel till hands. Kortspel, till skillnad från brädspel, är lättare att lagra, har vanligtvis enklare regler och är fantastiska isbrytare på en fest.

Med nästan 25 alternativ på den här listan kommer det definitivt att finnas något här som faller dig i smaken. Det finns spel med otroligt enkla—nästan obefintliga regler att följa, och spel som kräver ett strategiskt sinne för att vinna. Och även om det finns några spel här som är familjevänliga, är många av dem inte NSFW, om du så vill. Som sagt, det rekommenderade åldersintervallet finns i varje post för att göra det enkelt att surfa!

Innehållsförteckning

Barnvänliga alternativ för hela familjen
För något som liknar Cards Against Humanity
Testa dina kunskaper med ett av dessa triviaspel
Lär dig något nytt om dina festkamrater
Unika spel du har Förmodligen aldrig spelat förut
Det här är festfavoriter av en anledning

Barnvänliga alternativ för hela familjen

Ravensburger

Vilket som helst av dessa spel är ett fantastiskt tillskott till familjens spelkvällar. Det vinnande målet och reglerna för varje spel är lätta att lära sig och enkla att följa, vilket gör dem perfekta för människor i alla åldrar.

 • Skurk: I det här spelet väljer alla en annan Disney-skurk och har sin egen bräda, kort och vinnande mål. Även om det kan ta lite tid att lära sig reglerna under ditt första spel, är det roliga och omspelbara i Villainous-serien värt det. För den här första delen av Disney Villainous kan det finnas två till sex spelare (i åldern 10 och uppåt), och du kan förvänta dig cirka 15 till 20 minuters speltid per spelare. Dessutom finns det massor av expansioner för Disney Villainous och till och med olika versioner att prova, som Marvel Villainous och Star Wars Villainous.
 • Fluxx: Har du någonsin spelat ett spel med regler som ständigt förändras? Fluxx, och alla dess många unika utgåvor, är olika varje gång du spelar det, beroende på vilka kort du drar. Det finns fyra huvudkorttyper: Nya regelkort ändrar hur spelet spelas, Actionkort skakar upp spelet specifikt på din tur, Keeper-kort är vad du samlar på dig för att vinna, och målkort visar vägen till seger. Med två till sex spelare (ålder åtta och uppåt) kan ett spel vara mellan fem minuter och en halvtimme.
 • Kodnamn: Om du har ont om tid men vill spela ett spel tillsammans som familj är Codenames det perfekta alternativet. Varje spel bör bara ta cirka 15 minuter och fungerar bra med två till åtta spelare (från 10 år och uppåt), särskilt uppdelat i lag! Det är upp till dig eller ditt team att avslöja alla dina agenter först genom ordbaserade ledtrådar samtidigt som du undviker lönnmördaren som skulle avsluta spelet.
 • Sushi Go!: Det här är ett av de enklaste kortspelen att få kläm på. Du tjänar poäng genom att samla vissa sushikombinationer genom ett pick-and-pass-spel. Vid varje tur väljer varje spelare ett kort de vill behålla, lägger det med framsidan nedåt och avslöjar resten av sina kort för alla andra. Sedan lägger du dina kort med framsidan nedåt och skickar dem till personen till vänster, och nästa tur börjar. Varje spel tar ungefär 20 minuter att slutföra, och två till åtta personer kan spela (åtta och uppåt).

För något som liknar Cards Against Humanity

Risk för skämt

Cards Against Humanity är ett väldigt populärt kortspel som de flesta säkert har hört talas om. Cards Against Humanity är en NSFW Apples to Apples-kopiat, som har galna ifyllnings- eller frågekort som du och dina vänner hittar roliga svar på. Men om du alla är utspelade med CAH, prova ett av dessa roliga alternativ som följer samma allmänna regler. Alla dessa spel är endast lämpliga för äldre (17+ och 18+) publik och bör inte spelas med yngre barn.

 • Risk för skämt:Det är upp till dig att skapa den roligaste punchline till en serie med tre kort full av roliga animationer och skämt från Cyanide & Lycka. Det första kortet i serieserien dras slumpmässigt från leken. Sedan spelar domaren för omgången ett andra kort för att konkretisera historien. Till sist väljer alla andra spelare det roligaste punchline-kortet från sina händer, och domaren väljer sin favorit. Enligt lådans baksida kan Joking Hazard spelas med 3-10 dåliga personer som är 18+ och kan hantera (om)moget innehåll. Beroende på antalet personer och drinkar inblandade kan spelet vara mellan 30 och 90 minuter.
 • Charty Party:I varje runda avslöjar en spelare ett roligt diagram, och alla andra spelar ett kort från sin hand som passar diagrammet perfekt. Du behöver minst tre personer för att spela, men ju fler spelare, desto bättre—så länge de är 17 år eller äldre. Charty Party’s skapare säger att skämten i det här spelet tenderar att vara mer smarta än stötande, men ändå är det ett spel som passar bäst för vuxna. Beroende på hur många personer du har och hur många rundor du planerar att gå, kan Charty Party pågå i 30 till 90 minuter.
 • Arbetslös:Det här spelet består av jobbkort och kvalifikationskort, som båda är hysteriska. Personen som bedömer omgången drar ett jobbkort och ser på de andra spelarna som kandidater att anställa för roller som Professional Cuddler, Mad Scientist eller Celebrity Impersonator. Dina medspelare, eller sökande, väljer ett kvalifikationskort från sin hand och försöker få dig att “hyra” dem genom att välja deras kort som din favorit. Du kan spela med tre eller fler personer (18 år och uppåt) och bör räkna med en speltid på 30 till 90 minuter.
 • Ny telefon, vem är det?:< /strong>Vi har alla skickat ett oavsiktligt, möjligen pinsamt, sms tidigare. Skaparna av What Do You Meme? hade bara vettigt att göra ett spel av det. Den som är ansvarig för att bedöma svaren för omgången drar ett promptkort från leken. Sedan väljer de andra spelarna ett textsvar från sin hand som passar lustigt bra och hoppas att domaren tycker att det är lika roligt. Det här spelet spelas bäst med så många spelare som möjligt, men minst tre, från 17 år och uppåt. Räkna med att spelet pågår i någonstans mellan 30 och 90 minuter.

Testa dina kunskaper med ett av dessa triviaspel

< figur style="width: 1920px" class="wp-caption aligncenter"> Hyggespel

Vem säger att det inte kan vara roligt att lära sig? Om din hjärna är full av trivial information och du vill visa upp dig för dina vänner eller familj, ta med ett av dessa fantastiska spel till ditt nästa spel.

 • …Jag borde& #8217;har vetat att:Medan de flesta triviaspel ger poäng baserat på hur många frågor du svarar rätt, drar detta spel av poäng för varje felaktigt svar. Svara på slumpmässiga frågor som: Är styrbord på vänster eller höger sida av en båt? Hur länge sov Törnrosa egentligen? Är en pingvin en fågel? Det finns ingen beräknad speltid, och det beror troligen på antalet spelare du har och hur väl du känner till slumpmässiga trivia. Du kan spela ett spel för två personer eller inkludera så många personer du vill (från 14 år och uppåt).
 • Kronologi< stark>:Om du tror att du känner till din historia är det här spelet för dig. Eftersom nya kort spelas med en unik historisk händelse måste du välja var den händelsen infaller i din tidslinje som är utlagd framför dig. Om du har rätt får du behålla kortet och lägga till det på din tidslinje. Den första spelaren med 10 kort på sin tidslinje vinner! Det kan vara två till åtta spelare (14 år och uppåt), och varje spel tar cirka 30 minuter att avsluta.
 • Resonym Buffalo: The Name Dropping Game:Det här är ett kort, 20-minuters partyspel som kommer att sätta dina namnsläppande färdigheter på prov. Med två till åtta spelare (från 14 år och uppåt) kommer du att tävla om vem som kan namnsläppa snabbast efter att ha vänt ett adjektivkort och ett substantivkort. Du kanske ser kombinationer som en flamboyant popstjärna, smal superhjälte, rolig vetenskapsman eller en hjärteknare som bär glasögon. Var den första att namnge någon som passar den beskrivningen—verklig eller fiktiv—och samla flest kort för att vinna.
 • Vi alla:Om din shindig har människor i alla åldrar, är det den perfekta tiden för en triviastrid i flera generationer. Skaparna av What Do You Meme? slå till igen med ännu ett bra spel som fungerar bra för grupper över fyra personer (12 år och uppåt). Spel bör vara i cirka 30 till 60 minuter och täcka trivia från kategorier med titeln Filmer, Musik, Popkultur, Sport och TV i fyra generationer: Boomers, Generation X, Millennials och Generation Z. Med över 2 500 frågor har det här spelet enorm omspelbarhet värde.

Lär dig något nytt om dina festkamrater

DSS-spel

Att bryta ut ett kortspel på en fest är en fantastisk isbrytare, oavsett om du är bland goda vänner eller ingen känner någon. Dessa spel ställer utmärkta—även om ibland riskfyllda—frågor som hjälper människor att lära känna dig och vice versa.

 • Om du var tvungen att… [Ett partyspel]:Skulle du hellre spela om du älskade att spela? med dina vänner som barn kommer du att älska det här spelet. Som barn var man vanligtvis tvungen att välja mellan något grovt och något ännu grovare, men detta 17+ kortspel har mer konkreta vuxenämnen att välja mellan. Skulle du till exempel välja att återuppleva samma dag om och om igen eller låta din mamma flyga en drönare som följer dig överallt (med full video och ljud)? Eller, vad sägs om att sova i en hink kontra att Martha Stewart tråckla dig som en kalkon? Övertyga omgångens domare att ditt kort är det sämsta för att vinna poängen. Du kan spela med tre personer, men ju fler desto roligare. Varje spel tar ungefär en halvtimme att spela.
 • Hot Seat:Spelare turas om i den heta stolen och tar reda på vem av deras vänner som känner dem bäst. Du drar slumpmässiga kort från leken med frågor som Vad är det första jag skulle göra om jag vann på lotteriet? Vad skulle få mig att skratta direkt? Vilket jobb skulle jag vara helt hemsk på? Dina vänner svarar sedan hur de tror att du skulle göra, och se vem som kommer närmast ditt faktiska svar. Med över 200 frågor och 3-10 spelare (10 år och uppåt) kan det här spelet ta allt mellan 20 och 90 minuter att slutföra.
 • Never Have I Ever:Med det här spelet belönas du för vissa dåliga beslut som du alltid har önskat att du kunde glömma, som att dumma dig själv på en fest på jobbet eller lägga upp en bild på sociala medier för att göra någon avundsjuk. Det finns 485 frågekort och 65 regelkort för att skaka om saker. Även om du kan spela med två personer, rekommenderas det att spela med minst fyra eller fler (upp till 12) som är minst 17 år gamla. Games of Never Have I Ever tar vanligtvis cirka 30 minuter. För mer barnvänligt skoj kan du prova Family Edition som är lämplig för åtta år och uppåt.
 • Störda vänner:Vill du veta vilken av dina vänner som är mest störd? Med 250 trassliga frågekort har du svaret i slutet av det här spelet. Domaren för en omgång drar ett frågekort som har tre svarsalternativ märkta A, B och C. Varje spelare (tre till nio andra personer) röstar sedan på vad de tror att domaren skulle göra i detta scenario. När alla röster är inne avslöjas resultatet, och alla som svarat likadant som domaren får ett #VINNANDE kort. Den första spelaren som samlar 10 av dessa kort vinner spelet. Endast personer som är 21 år eller äldre bör spela det här spelet på grund av dess innehåll, och beroende på hur väl dina vänner känner varandra kan det ta 20 till 90 minuter innan en vinnare utses.

Unika spel som du förmodligen aldrig har spelat förut

Mindmade spel

Om du vill testa ett spel som förmodligen kommer att vara nytt för alla gäster på din fest, kolla in dessa. Att ha ett spel som inte är lika känt av alla kan hjälpa till att lätta på spänningen eftersom ingen vet vad de gör.

 • Debattabelt: >Du bör bara spela det här spelet med personer du känner eftersom saker och ting snabbt kan bli upphettade. Det blandas fåniga frågor med seriösa frågor, och bara en person kan vinna debatten. Du turas om att argumentera för eller emot något och ibland måste du hålla dig till ett galet villkor som “Neka allt” eller “Använd påhittad vetenskap för att stödja dig.” Skyddar foliehattar dina tankar från främmande tankeläsare? Bör donation av organ efter slakt vara obligatoriskt? Det här är frågorna du och 2-15 andra spelare (15 år och uppåt) kommer att svara på. En omgång Debatable kan vara över på 30 minuter eller ta upp till två timmar.
 • The Awkward Storyteller:Om du vill ha ett partyspel som inte spårar poäng och utser en vinnare, prova The Awkward Storyteller. Även om du tekniskt sett kan ge poäng till fantastiska svar, så behöver du verkligen inte göra det, och spelet kanske inte är lika roligt. Alla turas om som berättare och börjar med att dra ett berättelsekort och läsa det högt. Sedan ställer andra spelare frågor om berättelsen och spelar ett bokstavs- eller ordkort samtidigt. Berättaren har 10 sekunder på sig att svara på varje fråga genom att använda ordet på Word-kortet eller börja sin mening med bokstaven på Letter-kortet. På grund av kortets innehåll rekommenderas det här spelet från 16 år och uppåt. Spelet kan pågå så länge du vill fortsätta, och det är perfekt för fyra till elva personer.
 • Synskhet:Det här är inte det mest upplyftande partyspelet, men det är så annorlunda och förmodligen inte likt allt du någonsin har spelat förut. Med två till fyra spelare (åtta och uppåt) tävlar du om att få dina karaktärer att lida mest före döden. Det låter hemskt, men korten är vackert designade, och spelet är invecklat, vilket ger en förvånansvärt rolig spelkväll. Det tar cirka 60 minuter för en fullständig genomspelning, och du kommer att stöta på kort med hemska missöden som Pursued by Poodles eller Swindled by Salesman.
 • Midnight Outburst:Påminner om Family Feud, det här spelet kommer med 562 kort som bara kan läsas efter att ha stoppat in ett i den medföljande dekodern. Varje kort har en titel, som Catchphrases från Seinfeld, och de 10 bästa svaren, som No Soup For You eller Hello, Newman. Ett lag har 45 sekunder på sig att skrika ut så många svar de kan; fler svar är lika med fler poäng. Du kan spela med så många spelare du vill, dela upp mellan två lag och så länge du vill. På grund av innehållet i många av korten rekommenderas det här spelet för personer från 18 år och uppåt.

Det här är festfavoriter Av en anledning

https://www.shutterstock.com/image-photo/berlin-germany-march-8-2020-exciting-1667164030

Om inget av de andra spelen på den här listan ser intressanta ut för dig, testa en av dessa storsäljare. Alla dessa spel är väletablerade och har spelats av tusentals människor, så chansen är stor att något av dessa kommer att bli en hit på din nästa fest.

 • Exploderande kattungar: Föreställ dig att spela UNO, men UNO i rysk roulette. Det är exploderande kattungar i ett nötskal. Utspridda i leken finns det Exploding Kitten-kort som eliminerar dig från spelet om du inte har ett Defuse-kort, eller så kan du lura någon annan att dra det istället för dig. Det tar cirka två minuter att lära sig reglerna och cirka 15 att spela igenom ett helt spel, oavsett om du har två eller fem personer som spelar. Alla över sju år kan delta i det roliga!
 • Incohearent:Överraskning, överraskning. Här är ännu ett hitspel från skaparna av What Do You Meme? Varje kort har ett ord eller en fras på sig, men i kod, och sedan själva ordet eller frasen på baksidan, tillsammans med en ledtråd och en definition. Till exempel kommer den eller de som försöker gissa se “Hike myrafton,” medan personen som kan ordet kommer att se “Jag kan inte ens” med en hint av “ugh, whatever,” och definition av “när du bevittnar något så dumt att det gör dig oförmögen att tala.” Du kan spela med två personer, eller över 20 (17 år och uppåt), och spel tar vanligtvis cirka 20 till 40 minuter.
 • Yttrandefrihet: Det här spelet påminner mig om Catchphrase och Heads Up!, men med mer vuxet innehåll som är lämpligt för dem som är 17 år och uppåt. Varje kort har ett ord på sig som du vet, men ditt lag gör det inte. Du måste få dem att gissa ordet utan att faktiskt säga ordet inom en kort tidsgräns. Ditt lags mål är att vara först med att gissa korrekt och samla totalt 21 kort. Med fyra till 20 personer uppdelade mellan lag tar det cirka 20 till 40 minuter att slutföra ett spel.
 • Instabila enhörningar: Nu ett väldigt populärt strategiskt kortspel, Unstable Unicorns är ett av de mest finansierade projekten i Kickstarters historia. Med två till åtta spelare (ålder åtta och uppåt) tävlar du om vem som kan bygga en enhörningsarmé med sju enhörningar först. Det finns naturligtvis kort som hindrar framsteg och till och med eliminerar Unicorns från spel helt och hållet. Varje spel tar cirka 30 till 60 minuter att slutföra, och det är roligt från början till slut.