Annonsfria Instagram-appen raderad från App Store

0
49

Meta har slagit ned på den annons- och rekommendationsfria appen ”The OG App”, som nyligen lanserades, och som lockat många som vill slippa Instagrams nya flöde. Appen har nu raderats från Apples appbutik App Store. Det är inte klarlagt om det är på Metas begäran som appen har plockats bort, men företaget har däremot bekräftat att man vidtagit åtgärder. ”Appen strider mot våra policy och vi har vidtagit nödvändiga åtgärder” uppger en talesperson för Meta i ett uttalande, skriver Engadget. Utvecklarna bakom appen skriver på Twitter att hela deras team har blivit permanent bannlysta från Facebook och Instagram, efter att appen plockats bort från App Store. – Användarna har rätt att kontrollera vad de konsumerar, och OG kommer att fortsätta slåss för den rätten, säger Hadrik Patil – en av appens skapare – till Engadget.