10 Nintendo Switch-funktioner du bör använda

0
73
Corbin Davenport/How-To Geek

Nintendo Switch är en fantastisk handhållen konsol, och även om den inte är lika funktionsspäckad som en speldator (eller till och med några andra konsoler), det finns några användbara funktioner som du kanske inte känner till.

Innehållsförteckning

< /p>

Anslut några USB-enheter
Ändra kontrollerns knappar
Bläddra i eShop från din webbläsare
Håll ned hemknappen
Anslut Bluetooth-hörlurar
Titta på strömningstjänster
Spela online utan prenumeration
Använd laddare och batterier från tredje part
Sök efter Joy-Con Drift
Använd styrenheter som inte är switchade

Anslut vissa USB-enheter

Nintendo Switch har en USB Type-C-port på undersidan av konsolen, mestadels avsedd för laddning och anslutning till den medföljande TV-dockan. Men porten fungerar även med många USB Type-C-tillbehör, och även vissa USB Type-A-enheter med rätt adapter. Dockan har sina egna USB-portar i full storlek, men du behöver inte docka switchen för att prova USB-tillbehör.

Du kan använda de flesta USB Ethernet-adaptrar med Switch, vilket kan vara praktiskt i situationer där en Wi-Fi-anslutning är opålitlig. Nintendo inkluderade en Ethernet-port på dockan som ingår i OLED-switchen, och du kan få samma upplevelse på andra dockor (eller i handhållet läge) via USB.

RELATERATDe bästa Nintendo Switch-headseten för 2022

USB-tangentbord stöds också, som kan användas för att skriva text istället för tangentbordet på skärmen i många spel och applikationer. Det är särskilt användbart för spel som stöder textmeddelanden med andra spelare, som Animal Crossing: New Horizons, eller sökning efter spel i eShop. Vissa spel stöder till och med tangentbord för spel, även om det vanligtvis inte är väldokumenterat — Bethesda’s Doom (1993) och Doom II for Switch accepterar tangentbordsinmatning, men det nämns inte någonstans på butikssidan.

Porten fungerar även med många USB-ljudadaptrar och enheter — Jag har använt mitt SteelSeries Arctis 1-headset med min Switch några gånger, vilket kan vara ett alternativ med låg latens till Bluetooth-ljud, och många andra headset är kompatibla. Tyvärr stöds inte externa enheter, datormöss och andra typer av enheter, men USB-porten låser upp vissa användbara funktioner.

Ändra kontrollknapparna

De flesta PC-spel låter dig ändra vilka tangenter som utför en viss åtgärd, och Nintendo Switch har samma funktionalitet på systemnivå. Öppna inställningarna på din switch och navigera sedan till Styrenheter och sensorer > Ändra knappmappning.

Knappmappningsmenyn låter dig ändra vad varje knapp gör — till exempel kan du byta A- och B-knapparna om du vill. Den fungerar med Joy-Cons och Nintendo Switch Pro Controller, såväl som alla spelenheter från tredje part som emulerar Pro Controller.

Det bästa av allt är att du kan spara dina inställningar som förinställningar och sedan växla mellan dem så ofta du vill. Om du bara behöver anpassade kontroller för vissa spel är det enkelt att växla fram och tillbaka mellan förinställningar efter behov.

Bläddra i eShop från din Webbläsare

Nintendo eShop är platsen för att ladda ner spel och applikationer på din Switch, men det kan vara en långsam och frustrerande upplevelse på Switch, särskilt när du rullar igenom långa sidor. Tack och lov finns det ett alternativ: använd eShop i en webbläsare.

Du kan bläddra bland alla digitala spel för Switch genom att besöka nintendo.com/store/games i en webbläsare. Precis som på Switch kan du söka efter titlar och använda olika filter för att sortera efter genre och prissättning. Du kan också klicka på hjärtknappen för att lägga till ett spel till din bevakningslista, som synkroniseras med bevakningslistan på Switch's eShop. Den är mycket snabbare och mer lyhörd än eShop på Switch-konsolen.

När du är redo att köpa ett spel (eller bara ladda ner det, om det är en gratis nedladdning), blir du ombedd att logga in med samma Nintendo-konto på din Switch. När du är klar kommer spelet att börja laddas ner på din Switch — precis som att installera en Android-app eller ett spel från Play Butiks webbplats.

Alternativt kan du köpa digitala spel i butiker som Amazon och Target, som tillhandahåller en kod som du anger i Switch eShop (eller från sidan ‘Redeem Code’ i onlinebutiken). Det är vanligtvis inte enklare eller billigare än att använda Nintendo eShop direkt, men om du har ett belöningsprogram i en viss butik som ger dig pengar tillbaka för köp, kan det vara värt besväret.

Håll hemknappen nedtryckt

Hem-knappen till höger Joy-Con tar dig till Switch's startskärm, men visste du att du kan hålla ned den för att öppna en snabbåtkomstpanel? Panelen har reglage för skärmens ljusstyrka och volym, samt en växling för flygplansläge och en knapp för att försätta konsolen i viloläge.

Bäst av allt, att öppna hemknappspanelen pausar eller avslutar inte ditt spel som att trycka på hemknappen gör. Du kan stänga den genom att trycka på B-knappen eller genom att hålla ned hemknappen igen.

Anslut Bluetooth-hörlurar

Nintendo Switch har ett 3,5 mm ljuduttag för anslutning av trådbundna hörlurar, och som tidigare nämnt kan du ansluta USB-ljudenheter till Type-C-porten. Nintendo lade också till stöd för att ansluta Bluetooth-hörlurar i september 2021, vilket du kan ställa in från ‘Bluetooth Audio’ avsnittet i appen Inställningar.

Även om alternativet är användbart, eftersom det låter Switch att fungera med äkta trådlösa öronsnäckor som Apple AirPods, är det inte perfekt. Det finns en liten fördröjning i ljudet jämfört med trådbundna hörlurar eller Switchens egna högtalare, och du kan bara ha två kontroller anslutna samtidigt som en Bluetooth-enhet (istället för de vanliga fyra).

Det finns några adaptrar för Switch som kan förbättra Bluetooth-hörlurar, men du bör ge det inbyggda alternativet ett försök först — det kan vara tillräckligt bra för dig!

Titta på streamingtjänster

Nintendo Switch är först och främst en spelkonsol, men det finns finns också några streamingtjänster tillgängliga som gratisappar på Switch eShop. Från och med juli 2022 kan du titta på Hulu, YouTube, Twitch, Funimation, Crunchyroll och Pokémon TV på Switch. Det finns ingen applikation för Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max eller några andra streamingtjänster.

Om du inte har en surfplatta i närheten är 6,2-tumsskärmen på den vanliga Nintendo Switch inte det värsta sättet att komma ikapp The Orville eller Attack on Titan. OLED-switchen är ett ännu bättre alternativ, med sin större 7-tumsskärm och högre kvalitet på skärmen.

Hulu på OLED Nintendo Switch Corbin Davenport/How-To Geek

Streamingapparna på Switch kan också vara ett bra alternativ till streamingappar på smarta TV-apparater eller streamingboxar. Till exempel är Hulu på Switch mycket mer lyhörd än Hulu på min Samsung smart-TV. Beroende på hur gammal din TV eller streamingbox är kan din Switch till och med ha färre anslutningsproblem, eftersom Switchen stöder Wi-Fi 5.

Spela online Utan prenumeration

De flesta spel för Nintendo Switch kräver en betald Switch Online-prenumeration för att spela med vänner över internet. Kostnaden för en enda prenumerant är $3,99 per månad, eller $19,99 per år, och det finns en familjeprenumeration för upp till åtta personer som kostar $34,99/år. Det är inte så hemskt prissättning, speciellt med tanke på att du får säkerhetskopior och andra funktioner i molnet också, men det är fortfarande ett annat abonnemang att hänga med.

Kitten Squad är ett spel som inte behöver en Switch Online-prenumeration Arcade Distillery/Nintendo

Tack och lov använder vissa spel sina egna servrar för onlinespel och kräver ingen Switch Online-prenumeration att leka med andra människor. Fortnite, Apex Legends, Asphalt 9: Legends och Paladins är några av dem — det finns några inofficiella listor med andra exempel.

RELATERAT

strong>Vilka är de bästa Nintendo Switch-spelen 2022?

Föga överraskande erbjuder Nintendo inte ett enkelt sätt att söka efter onlinespel som inte behöver ett betalabonnemang, men du kan kontrollera vilket spel som helst själv. eShop-sidorna för spel kommer att innehålla ett meddelande som “denna programvara innehåller onlinefunktioner som kräver ett Nintendo Switch Online-medlemskap” eller “Nintendo Switch Online-medlemskap krävs för onlinespel” nära botten av listan. Om du inte ser ett sådant meddelande, eller om det bara refererar till Spara säkerhetskopior, bör du vara igång.

Använd tredje part Laddare och batterier

Nintendo Switch använder samma laddningsstandard för USB Power Delivery (USB-PD) som de flesta andra enheter med Type-C-portar. Det betyder att du kan använda nästan vilken USB-laddare eller bärbart batteri som helst för att slå på din Switch när du är på språng, så länge som laddaren stöder 18W ström eller mer. Allt från en MacBook Pro-laddare till ett Anker-batteri borde göra susen.

USB Power Delivery kanske inte är lika spännande nu som det var för några år sedan, men jag älskar fortfarande att använda samma strömadapter för att ladda min bärbara dator, telefon och Switch när jag reser. Det är också en förbättring från Nintendos tidigare handhållna konsoler, som använde proprietära laddningskontakter (som tekniskt sett fortfarande var USB).

Även om du kan använda de flesta USB-laddare med Switch i handhållet läge, du bör inte använda en väggadapter från tredje part med TV-docka. Nintendo Switch är mycket mer kräsen med spänningar när den är ansluten till dockan, och om du använder en inofficiell väggladdare med dockan (eller en tredjepartsdocka) kan din konsol bli sten. Om väggadaptern för dockningsstationen slutar fungera bör du få den officiella ersättningen från Nintendo.

Sök efter Joy-Con Drift

Det vanligaste hårdvarufelet på Nintendo Switch-konsoler är Joy-Con drift — där kontrollspakarna på de medföljande Joy-Con-kontrollerna inte rapporterar rätt riktning. Om du någon gång har märkt att din karaktär i spelet rör sig när du inte rör vid handkontrollen, kan en (eller båda) av dina kontrollspakar ha problemet.

Det är lätt att kontrollera om dina kontrollspakar inte fungerar som de ska. Öppna systeminställningarna och navigera sedan till Styrenheter och sensorer > Kalibrera kontrollstavar. Flytta sedan en av stickorna så ser du en kalibreringsskärm. Om plustecknet (+) förblir stilla i mitten av cirkeln har du inget att oroa dig för.

Använd styrenheter som inte är switchade

h2>

Nintendo’s officiella kontroller kan vara dyra — ett nytt par Joy-Cons kostar normalt $80, medan en Pro Controller ger dig tillbaka runt $70. Om du redan har handkontroller som du tycker om att använda, eller om du av någon anledning inte gillar Nintendos gamepads, finns det andra alternativ.

Förutom alla tredjepartskontroller designade för Nintendo Switch, som 8Bitdo Pro 2 och officiellt licensierade PowerA gamepads, kan du också använda en adapter för att ansluta kontroller avsedda för andra konsoler. 8Bitdo Adapter 2 kan anslutas till Switch-dockan (eller själva konsolen, med den ovan nämnda dongeln), och fungerar med originalkontroller för Xbox One/Series, PlayStation 3/4/5 och till och med Wii. Jag använder ofta adaptern med en Xbox Core-spelplatta, vilket är bekvämare för mig än Nintendos officiella Pro Controller.

8Bitdo Wireless USB Adapter 2

8Bitdo Wireless USB Adapter 2 är ett alternativ för att ansluta kontroller till Nintendo Switch som annars skulle vara inkompatibla, som en trådlös Xbox-spelplatta.

Amazon

19,99 USD
 

Den enda haken med adaptrar som 8Bitdo-enheten är att du inte får alla kontrollerfunktioner. Att trycka på en Amiibo-figur fungerar bara med Nintendos egna kontroller, och HD Rumble-vibrationer fungerar bäst med de officiella Joy-Cons. Om du slutar med att köpa en adapter, kom ihåg att aktivera ‘Pro Controller Wired Communication’ från inställningarna för styrenheter och sensorer.

LÄS NÄSTA

  • › Hur man laddar Nintendo Switch-kontroller
  • › Så här ansluter du en Nintendo Switch till en TV (med eller utan docka)
  • › De snabbaste sätten att välja text på din dator
  • › Självutcheckning: Ett stort experiment som gått fel?
  • › Så här kör du Windows 11 i en virtuell maskin
  • › Apple Watch SE (2022) recension: Budgetmodellen som inte saknar (de flesta) funktioner
  • › 7 tekniska produkter du inte bör snåla med
  • › Ny Eero Wi-Fi-hårdvara är redo att stjäla Ubiquiti’s Thunder