10 Nintendo Switch-functies die u zou moeten gebruiken

0
52
Corbin Davenport/How-To Geek

De Nintendo Switch is een fantastische handheld-console, en hoewel hij niet zo boordevol functies als een gaming-pc (of zelfs sommige andere consoles), zijn er een paar handige functies die u misschien niet kent.

Inhoudsopgave

< /p>

Sluit enkele USB-apparaten aan
Wijzig de controllerknoppen
Blader door de eShop vanuit uw browser
Houd de startknop ingedrukt
Sluit een Bluetooth-hoofdtelefoon aan
Bekijk streamingdiensten
Speel online zonder abonnement
Gebruik opladers en batterijen van derden
Controleer op Joy-Con Drift
Gebruik niet-schakelbare controllers

Sluit enkele USB-apparaten aan

De Nintendo Switch heeft een USB Type-C-poort aan de onderkant van de console, meestal bedoeld om op te laden en aan te sluiten op het meegeleverde tv-dock. De poort werkt echter ook met veel USB Type-C-accessoires en zelfs sommige USB Type-A-apparaten met de juiste adapter. Het dock heeft zijn eigen USB-poorten van volledige grootte, maar u hoeft de Switch niet te docken om USB-accessoires te proberen.

Je kunt de meeste USB Ethernet-adapters gebruiken met de Switch, wat handig kan zijn in situaties waar een wifi-verbinding onbetrouwbaar is. Nintendo heeft een Ethernet-poort op het dock meegeleverd met de OLED-switch, en je kunt dezelfde ervaring op andere docks (of in handheld-modus) via USB krijgen.

GERELATEERDDe beste Nintendo Switch-headsets voor 2022

USB-toetsenborden worden ook ondersteund, die in veel games en toepassingen kunnen worden gebruikt voor het typen van tekst in plaats van het schermtoetsenbord. Dat is vooral handig voor games die sms-berichten met andere spelers ondersteunen, zoals Animal Crossing: New Horizons, of het zoeken naar games in de eShop. Sommige games ondersteunen zelfs toetsenborden voor gameplay, hoewel dit meestal niet goed gedocumenteerd is — Bethesda's Doom (1993) en Doom II voor Switch accepteren toetsenbordinvoer, maar dat wordt nergens op de winkelpagina vermeld.

De poort werkt zelfs met veel USB-audioadapters en apparaten — Ik heb mijn SteelSeries Arctis 1-headset een paar keer met mijn Switch gebruikt, wat een alternatief met lage latentie kan zijn voor Bluetooth-audio, en veel andere headsets zijn compatibel. Helaas worden externe schijven, computermuizen en andere soorten apparaten niet ondersteund, maar de USB-poort ontgrendelt wel een aantal handige functies.

Verander de controllerknoppen

Bij de meeste pc-games kun je wijzigen welke toetsen een bepaalde actie uitvoeren, en de Nintendo Switch heeft dezelfde functionaliteit op systeemniveau. Open de instellingen op uw switch en navigeer vervolgens naar Controllers en sensoren > Wijzig knoptoewijzing.

Met het menu Knoptoewijzing kunt u wijzigen wat elke knop doet — u kunt bijvoorbeeld de A- en B-knoppen omwisselen als u dat wilt. Het werkt met Joy-Cons en de Nintendo Switch Pro Controller, evenals gamepads van derden die de Pro Controller emuleren.

Het beste van alles is dat u uw instellingen als voorinstellingen kunt opslaan en er vervolgens zo vaak als u wilt tussen kunt schakelen. Als je alleen aangepaste bedieningselementen nodig hebt voor bepaalde games, kun je eenvoudig heen en weer schakelen tussen voorinstellingen als dat nodig is.

Blader door de eShop vanuit je Browser

De Nintendo eShop is de plek om games en applicaties op je Switch te downloaden, maar het kan een langzame en frustrerende ervaring zijn op de Switch, vooral als je door lange pagina's bladert. Gelukkig is er een alternatief: gebruik de eShop in een webbrowser.

Je kunt door alle digitale games voor de Switch bladeren door naar nintendo.com/store/games te gaan in een webbrowser. Net als op de Switch kun je zoeken naar titels en verschillende filters gebruiken om te sorteren op genre en prijs. Je kunt ook op de hartknop klikken om een ​​game aan je Watch List toe te voegen, die wordt gesynchroniseerd met de Watch List in de eShop van de Switch. Het is veel sneller en responsiever dan de eShop op de Switch-console.

Wanneer je klaar bent om een ​​game te kopen (of hem gewoon te downloaden, als het een gratis download is), wordt je gevraagd om in te loggen met hetzelfde Nintendo-account op je Switch. Als je klaar bent, wordt de game gedownload op je Switch — net als het installeren van een Android-app of -game vanaf de Play Store-website.

Als alternatief kunt u digitale games kopen in winkels zoals Amazon en Target, die een code bieden die u invoert in de Switch eShop (of op de pagina 'Code inwisselen' in de online winkel). Dat is meestal niet eenvoudiger of goedkoper dan rechtstreeks de Nintendo eShop gebruiken, maar als je een beloningsprogramma hebt in een bepaalde winkel waarmee je geld terugkrijgt voor aankopen, is het misschien de moeite waard.

Houd de startknop ingedrukt

De Home-knop aan de rechterkant Joy-Con brengt je naar het startscherm van de Switch, maar wist je dat je deze ingedrukt kunt houden om een ​​snel toegangspaneel te openen? Het paneel heeft schuifregelaars voor de helderheid en het volume van het scherm, evenals een schakelaar voor de vliegtuigmodus en een knop om de console in de slaapstand te zetten.

Het beste van alles is dat het openen van het home-knoppaneel je spel niet pauzeert of afsluit zoals het indrukken van de home-knop. Je kunt het sluiten door op de B-knop te drukken of door de Home-knop opnieuw ingedrukt te houden.

Bluetooth-hoofdtelefoon aansluiten

De Nintendo Switch heeft een 3,5 mm audio-aansluiting voor het aansluiten van een bedrade hoofdtelefoon, en zoals eerder vermeld, kunt u USB-audioapparaten aansluiten naar de Type-C-poort. Nintendo heeft in september 2021 ook ondersteuning toegevoegd voor het aansluiten van Bluetooth-hoofdtelefoons, die je kunt instellen via de ‘Bluetooth Audio’ sectie in de app Instellingen.

Hoewel de optie nuttig is, omdat het de Switch in staat stelt om te werken met echte draadloze oordopjes zoals Apple AirPods, is het niet perfect. Er is een kleine vertraging in het geluid in vergelijking met een bedrade hoofdtelefoon of de eigen luidsprekers van de Switch, en je kunt slechts twee controllers tegelijkertijd hebben aangesloten op een Bluetooth-apparaat (in plaats van de typische vier).

Er zijn enkele adapters voor de Switch die Bluetooth-koptelefoons kunnen verbeteren, maar probeer eerst de ingebouwde optie — het is misschien goed genoeg voor jou!

Bekijk streamingdiensten

De Nintendo Switch is in de eerste plaats een gameconsole, maar er is zijn ook enkele streamingdiensten beschikbaar als gratis apps in de Switch eShop. Vanaf juli 2022 kun je Hulu, YouTube, Twitch, Funimation, Crunchyroll en Pokémon TV op de Switch bekijken. Er is geen applicatie voor Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max of andere streamingdiensten.

Als je geen tablet in de buurt hebt, is het 6,2-inch scherm op de reguliere Nintendo Switch niet de slechtste manier om The Orville of Attack on Titan in te halen. De OLED-switch is een nog betere optie, met zijn grotere 7-inch scherm en beeldscherm van hogere kwaliteit.

Hulu op de OLED Nintendo Switch Corbin Davenport/How-To Geek

De streaming-apps op de Switch kunnen ook een geweldig alternatief zijn voor het streamen van apps op low-end smart-tv's of streamingboxen. Hulu op de Switch reageert bijvoorbeeld veel beter dan Hulu op mijn Samsung Smart TV. Afhankelijk van hoe oud je tv of streamingbox is, heeft je switch mogelijk nog minder verbindingsproblemen, aangezien de switch wifi 5 ondersteunt.

Online spelen Zonder abonnement

Voor de meeste games voor de Nintendo Switch is een betaald Switch Online-abonnement vereist om met vrienden via internet te kunnen spelen. De kosten voor een enkele abonnee bedragen $ 3,99 per maand, of $ 19,99 per jaar, en er is een gezinsabonnement voor maximaal acht personen dat $ 34,99 per jaar kost. Dat is geen vreselijke prijs, vooral als je bedenkt dat je ook back-ups in de cloud en andere functies krijgt, maar het is nog steeds een ander abonnement om bij te houden.

Kitten Squad is een game waarvoor geen Switch Online-abonnement nodig is Arcade Distillery/Nintendo

Gelukkig gebruiken sommige games hun eigen servers voor online spelen en hebben ze geen Switch Online-abonnement nodig om met andere mensen te spelen. Fortnite, Apex Legends, Asphalt 9: Legends en Paladins zijn enkele van hen — er zijn een paar onofficiële lijsten met andere voorbeelden.

GERELATEERDWat zijn de beste Nintendo Switch-spellen in 2022?

Het is niet verwonderlijk dat Nintendo geen gemakkelijke manier biedt om naar online games te zoeken waarvoor het betaalde abonnement niet nodig is, maar je kunt elke game zelf bekijken. De eShop-pagina's voor games zullen een bericht bevatten als “deze software bevat online functies waarvoor een Nintendo Switch Online-lidmaatschap vereist is” of "Nintendo Switch Online-lidmaatschap vereist voor online spelen" in de buurt van de onderkant van de lijst. Als je zo'n bericht niet ziet, of het verwijst alleen naar Back-ups opslaan, zou het goed moeten zijn om te gaan.

Gebruik derden Opladers en batterijen

De Nintendo Switch gebruikt dezelfde USB Power Delivery (USB-PD) oplaadstandaard als de meeste andere apparaten met Type-C-poorten. Dat betekent dat u bijna elke USB-oplader of draagbare batterij kunt gebruiken om uw Switch onderweg van stroom te voorzien, zolang de oplader maar 18 W of meer ondersteunt. Alles, van een MacBook Pro-oplader tot een Anker-batterij, zou moeten werken.

USB Power Delivery is nu misschien niet zo opwindend als een paar jaar geleden, maar ik gebruik nog steeds graag dezelfde voedingsadapter om mijn laptop, telefoon en Switch op te laden als ik op reis ben. Het is ook een verbetering ten opzichte van de eerdere handheld-consoles van Nintendo, die gepatenteerde oplaadconnectoren gebruikten (die technisch gezien nog steeds USB waren).

Hoewel je de meeste USB-laders kunt gebruiken met de Switch erin handheld-modus, gebruik geen externe muuradapter met tv-dock. De Nintendo Switch is veel kieskeuriger met spanningen wanneer deze op het dock is aangesloten, en het gebruik van een niet-officiële wandlader met het dock (of een dock van derden) kan je console blokkeren. Als de muuradapter voor het dock niet meer werkt, moet je de officiële vervanging van Nintendo krijgen.

Controleer op Joy-Con Drift

De meest voorkomende hardwarefout op Nintendo Switch-consoles is Joy-Con drift — waar de controlesticks op de meegeleverde Joy-Con-controllers niet de juiste richting aangeven. Als je ooit hebt gemerkt dat je in-game personage beweegt wanneer je de controller niet aanraakt, kan een (of beide) van je stuurknuppels het probleem hebben.

Het is gemakkelijk om te controleren of uw stuurknuppels niet goed werken. Open de Systeeminstellingen en navigeer vervolgens naar Controllers en sensoren > Controlesticks kalibreren. Beweeg vervolgens een van de stokjes en je ziet een kalibratiescherm. Als het plusteken (+) stil in het midden van de cirkel blijft staan, hoef je je nergens zorgen over te maken.

Gebruik niet-schakelcontrollers

h2>

De officiële controllers van Nintendo kunnen prijzig zijn — een nieuw paar Joy-Cons kost normaal $ 80, terwijl een Pro Controller je ongeveer $ 70 kost. Als je al controllers hebt die je graag gebruikt, of als je de gamepads van Nintendo om de een of andere reden niet leuk vindt, zijn er andere opties.

Naast alle controllers van derden die zijn ontworpen voor de Nintendo Switch, zoals de 8Bitdo Pro 2 en officieel gelicentieerde PowerA-gamepads, kun je ook een adapter gebruiken om controllers aan te sluiten die bedoeld zijn voor andere consoles. De 8Bitdo Adapter 2 kan worden aangesloten op het Switch-dock (of de console zelf, met behulp van de bovengenoemde dongle) en werkt met originele controllers voor de Xbox One/Series, PlayStation 3/4/5 en zelfs de Wii. Ik gebruik de adapter vaak met een Xbox Core-gamepad, wat voor mij comfortabeler is dan de officiële Pro Controller van Nintendo.

8Bitdo draadloze USB-adapter 2

De 8Bitdo draadloze USB-adapter 2 is een optie om controllers op de Nintendo Switch aan te sluiten die anders niet compatibel zouden zijn, zoals een draadloze Xbox-gamepad.

Amazon

$19.99
 

Het enige nadeel van adapters zoals het 8Bitdo-apparaat is dat je niet alle controllerfuncties krijgt. Tikken op een Amiibo-figuur werkt alleen met Nintendo's eigen controllers, en HD Rumble-trillingen werken het beste met de officiële Joy-Cons. Als u uiteindelijk een adapter koopt, vergeet dan niet om ‘Pro Controller Wired Communication’ van de instellingen voor controllers en sensoren.

LEES VOLGENDE

  • › Nintendo Switch-controllers opladen
  • › Een Nintendo Switch aansluiten op een tv (met of zonder dock)
  • › De snelste manieren om tekst op uw computer te selecteren
  • › Self-Checkouts: een groot experiment mislukt?
  • › Windows 11 uitvoeren op een virtuele machine
  • › Apple Watch SE (2022) Review: het budgetmodel dat (de meeste) functies niet mist
  • › 7 technische producten waarop u niet mag bezuinigen
  • › Nieuwe Eero Wi-Fi-hardware is klaar om Ubiquiti's Thunder te stelen