Wat te doen als u de pincode, het patroon of het wachtwoord van uw Android-telefoon bent vergeten

0
60
i_am_zews/Shutterstock.com

Android beveiligt uw apparaat normaal gesproken door een pincode, patroon of volledig wachtwoord te vragen. Je telefoon is niet nutteloos als je de ontgrendelcode — je kunt het omzeilen en weer naar binnen.

Omdat Google de beveiliging aanscherpt, is dit moeilijker geworden op moderne versies van Android. Maar er is altijd een manier om je telefoon weer bruikbaar te maken, zolang je de gebruikersnaam en het wachtwoord van je Google-account onthoudt.

Moderne versies van Android (5.0 en hoger)

Android had vroeger een manier om je pincode of wachtwoord te omzeilen, maar die functie is verwijderd in Android 5.0.

Helaas betekent dit dat er geen ingebouwde manier is om eenvoudig je patroon, pincode, opnieuw in te stellen , of wachtwoord en krijg toegang tot uw telefoon of tablet. Dit helpt wel om uw gegevens extra te beschermen, maar — aanvallers kunnen de toegangscode niet omzeilen, tenzij ze deze echt weten.

Update, 23-9-22:Android 13 is uitgebracht in augustus 2022. Android 13 bevat ook geen functies die vergelijkbaar zijn met de herstelmethoden die aanwezig zijn in oudere versies van Android van vóór Android 5.0.

GERELATEERD: Gebruik Smart Lock in Android 5.0 en ontgrendel uw telefoon nooit meer thuis

De Smart Lock-functie van Android kan u mogelijk redden. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u Smart Lock op uw Android-telefoon hebt ingesteld en dat deze automatisch inlogt wanneer deze op uw wifi-thuisnetwerk is aangesloten. Je kunt je telefoon meenemen naar dat wifi-thuisnetwerk en het wordt automatisch voor je ontgrendeld, zelfs als je de normale ontgrendelingscode niet meer weet.

Je moet nog een paar andere trucs gebruiken die misschien werken. Als u bijvoorbeeld op Samsung-apparaten bent ingelogd op het apparaat met een Samsung-account, kunt u naar de Samsung Find My Mobile-website gaan, inloggen met hetzelfde Samsung-account en de functie “Ontgrendel mijn scherm” optie om het vergrendelscherm van uw apparaat op afstand te verwijderen. Andere fabrikanten bieden mogelijk vergelijkbare functies als ze een website hebben voor het volgen van apparaten waarvoor u zich hebt aangemeld.

Als u uw bootloader al hebt ontgrendeld en een aangepast herstel hebt geïnstalleerd, in staat zijn om die omgeving te gebruiken om de code te verwijderen. Het is echter waarschijnlijk niet mogelijk om een ​​aangepast herstel te installeren zonder uw apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen als u dit nog niet heeft gedaan.

Android 4.4 en lager

GERELATEERD: Het wachtwoord voor elk besturingssysteem omzeilen en opnieuw instellen< /strong>

Oudere versies van Android — Android 4.4 KitKat en ouder — een geïntegreerde manier hebben om uw patroon, pincode of ander wachtwoord te omzeilen als u het vergeet. Om deze functie te vinden, voert u eerst vijf keer een onjuist patroon of pincode in op het vergrendelscherm. Je ziet een “patroon vergeten,” “pincode vergeten,” of “wachtwoord vergeten” knop verschijnen. Tik het. U wordt gevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord in te voeren van het Google-account dat is gekoppeld aan uw Android-apparaat.

Beste en slechtste fotoblog ooit

Als al het andere faalt: Uw apparaat terugzetten op de fabrieksinstellingen

Ervan uitgaande dat u niet de gemakkelijke optie hebt om het apparaat opnieuw in te stellen met een van de bovenstaande trucs, moet u waarschijnlijk de gegevens opgeven die op uw apparaat zijn opgeslagen. U kunt uw apparaat weer in een bruikbare staat krijgen, maar daarvoor moet u de fabrieksinstellingen herstellen, de opslag van het apparaat wissen en het helemaal opnieuw instellen.

Dit is niet zo erg als het klinkt, omdat de meeste gegevens op een modern Android-apparaat gewoon online moeten worden gesynchroniseerd. Log in met hetzelfde Google-account en je hebt toegang tot je e-mails, contacten, apps en praktisch al het andere. U kunt dan een nieuwe ontgrendelcode instellen.

Als uw apparaat een verwijderbare SD-kaart heeft, wilt u waarschijnlijk de SD-kaart verwijderen voordat u de fabrieksinstellingen terugzet, alleen om ervoor te zorgen dat bestanden die daar zijn opgeslagen niet worden overschreven. Het is waarschijnlijk het beste om uw Android-apparaat af te sluiten, de SD-kaart te verwijderen en vervolgens door te gaan.

GERELATEERD: Hoe u uw verloren of gestolen Android kunt terugvinden Telefoon

U kunt de Find My Device-website bezoeken en inloggen met hetzelfde Google-account dat u op dat Android-apparaat gebruikt. Selecteer het apparaat waarvoor je geen toegang hebt en selecteer “Wissen” om het op afstand te wissen. Je kunt het daarna helemaal opnieuw instellen — de vergrendelingscode wordt verwijderd, maar het apparaat wordt ook gewist.

Als je een andere externe telefoon of tablet-trackingservice hebt ingeschakeld, kun je waarschijnlijk de website gebruiken om je apparaat op afstand te wissen, ook.

Als u uw telefoon niet kunt bereiken via de pagina Mijn apparaat zoeken om een een reset, maak je geen zorgen — je hebt andere opties. U kunt uw telefoon of tablet terugzetten naar de fabrieksinstellingen, zelfs als u deze niet kunt ontgrendelen.

GERELATEERD: Hoe u uw Android-telefoon of -tablet kunt resetten wanneer deze is Start niet op

De exacte manier waarop u dit doet, verschilt op verschillende telefoons en tablets. U moet opstarten in het systeemherstelmenu van uw apparaat en het vanaf daar wissen. Om dit te doen, moet u het apparaat uit- en weer inschakelen terwijl u de juiste knoppen ingedrukt houdt. Op de Pixel 6 moet u bijvoorbeeld de knoppen Volume omlaag en Aan/uit tegelijkertijd ingedrukt houden, en wanneer u “No Command,” houd de knop Volume omhoog en de aan/uit-knop snel ingedrukt. Gebruik het herstelmenu om het apparaat te wissen.

Google biedt een lijst met manieren om toegang te krijgen tot de herstelmodus op Pixel-apparaten. Mogelijk moet u op internet zoeken of de ondersteuningspagina's van de fabrikant van uw apparaat raadplegen om erachter te komen hoe u het kunt resetten.

Op apparaten met Android 5.1 moet u mogelijk de gebruikersnaam en het wachtwoord van het Google-account dat eerder aan het apparaat was gekoppeld nadat u dit had gedaan. Dit voorkomt dat iemand anders uw apparaat opnieuw instelt en gebruikt. U hebt de oude ontgrendelcode echter niet nodig om weer gebruik te kunnen maken van uw hardware.

Moderne Android-apparaten werken veel meer zoals Apple's iPhones en iPads. Als u de code bent vergeten, moet u deze terugzetten naar de fabrieksinstellingen om weer toegang te krijgen. Dit begint logisch te worden als je bedenkt dat Google alle kant-en-klare Android-apparaten automatisch wil versleutelen. De pincode of het wachtwoord wordt gebruikt als onderdeel van de sleutel om de gegevens te ontsleutelen die zijn opgeslagen op een versleuteld Android-apparaat.

LEES VOLGENDE

  • › Een Samsung Android-telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen
  • › Hoe het wachtwoord op elk besturingssysteem te omzeilen en opnieuw in te stellen
  • › Wat is een encryptie-achterdeur?
  • › Intel's Arc A770 GPU is als een RTX 3070 voor de helft van de prijs
  • › Apple heroverweegt de Stage Manager-functie van de iPad
  • › Een SMS-bericht doorsturen op iPhone
  • › ASUS' nieuwe draadloze muis kan aan uw tas worden gehangen
  • › Hoe vindt u circulaire verwijzingen in Microsoft Excel