Wat is Google One en is het de moeite waard om voor te betalen?

0
51
Google

In één oogopslag kan de Google One-service een beetje verwarrend zijn. Het is meer dan alleen een eenvoudig cloudopslagplan, omdat het wordt gebruikt door verschillende apps en services van Google. Maar met een beetje informatie zul je geen problemen hebben om te begrijpen hoe Google One werkt of waarom het belangrijk is.

Inhoudsopgave

Google One ontgrendelt meer cloudopslag
Bovendien biedt Google One u wat extra voordelen
Hoeveel kost Google One?
Is Google One de moeite waard?
Hoe annuleert u Google One?

Google One ontgrendelt meer cloudopslag

Uw Google-account wordt standaard geleverd met 15 GB cloudopslag. Maar deze opslagruimte wordt gedeeld door al je Google-apps, inclusief Gmail, Foto's en Drive. Als je deze services regelmatig gebruikt, heb je uiteindelijk geen opslagruimte meer.

Met een Google One-abonnement kun je tussen de 100 GB en 30 TB opslagruimte toevoegen aan je Google-account, afhankelijk van hoeveel je bent. bereid te betalen. Je kunt Google One-opslag zonder extra kosten delen met maximaal vijf mensen, of gewoon alle opslagruimte voor jezelf gebruiken. (Als je Google One-opslag deelt, krijg je geen toegang tot de e-mails, foto's of Drive van een andere gebruiker.)

Video afspelen

Met andere woorden, Google One is vergelijkbaar met de iCloud-service van Apple. Je kunt zelfs Google One-opslag gebruiken om een ​​back-up van je Android-telefoon te maken, maar technisch gezien is de gratis 15 GB opslagruimte in je Google-account meer dan genoeg om een ​​back-up te maken van contacten en andere basisinformatie.

De meeste mensen gebruiken Google One om de opslagruimte van Google Foto's of Google Drive te vergroten. Met deze services kun je automatisch een back-up maken van en toegang krijgen tot belangrijke bestanden, vergelijkbaar met Dropbox of iCloud.

GERELATEERDDe beste alternatieven voor Google Zoeken

Maar als u Google-services voor werk of school gebruikt, heb je mogelijk een Google One-abonnement nodig. Hardcore Gmail- of Google Docs-gebruikers hebben de neiging om door de 15 GB aan opslagruimte te blazen die bij hun Google-account wordt geleverd.

Voor alle duidelijkheid: je kunt niet “meer Google Drive-opslag kopen” niet meer. Cloudopslag is gekoppeld aan uw Google-account en wordt gedeeld door al uw Google-apps. Een Google One-abonnement verhoogt gewoon de hoeveelheid opslagruimte die beschikbaar is voor uw account.

Bovendien geeft Google One u wat extra voordelen

Google

De meeste cloudopslagplannen hebben extra voordelen en Google One is niet anders. Je Google One-abonnement omvat zaken als 24/7 technische ondersteuning en willekeurige gratis dingen van Google, inclusief coupons en Google Play-tegoed.

Hier zijn alle extra voordelen van Google One:

  < li>Technische ondersteuning: een Google One-abonnement ontgrendelt 24/7 technische ondersteuning. Je kunt contact opnemen met de technische ondersteuning via een telefoontje, e-mail, bericht of de Google One-app.
 • Functies van Google Foto's: Alle Google One-abonnees kunnen speciale bewerkingstools in Google Foto's gebruiken, waaronder een automatisch filter voor achtergrondvervaging. (Houd er rekening mee dat deze bewerkingstools gratis zijn als je een Pixel-telefoon gebruikt.)
 • Kortingen op hotels: log in op het account dat is gekoppeld aan je Google One-abonnement om hotelkamers met korting te zien in Google Zoeken.
 • Willekeurig gratis Dingen: Google One-abonnees krijgen af ​​en toe gratis kortingsbonnen, Google Play-tegoed en slimme Nest Mini-speakers. Deze aanbiedingen worden meestal per e-mail verzonden.
 • Cash Back: Klanten die betalen voor minimaal 200 GB aan Google One-opslag krijgen 3% tegoed terug voor aankopen in de Google Store. En u krijgt 10% terug als u betaalt voor minimaal 2 TB opslagruimte.
 • Een goede VPN: als u betaalt voor 2 TB opslagruimte (of meer), kunt u Google& #8217;s VPN op je Android-apparaat of iPhone.
 • Google Workspace Premium: leden met 2 TB of meer opslagruimte krijgen extra functies voor Google Meet, zoals 24-uurs groepsgesprekken en ruisonderdrukking.

Houd er rekening mee dat sommige van deze voordelen, zoals de VPN van Google, 2 TB of meer opslagruimte vereisen. Deze dure abonnementen zijn het beste voor ervaren gebruikers en gezinnen. De meeste mensen zullen in orde zijn met 100 GB of 200 GB Google One-opslag. U kunt later altijd upgraden of downgraden.

Hoeveel kost Google One?

Google

Opmerking: dit gedeelte is voor het laatst bijgewerkt op 26 september 2022.

Prijzen voor Google One kunnen veranderen, afhankelijk van je locatie. De volgende prijzen en abonnementen worden aangeboden in de Verenigde Staten:

 • 15 GB: gratis en inbegrepen bij alle Google-accounts.
 • 100 GB : $ 2 per maand of $ 20 per jaar
 • 200 GB: $ 3 per maand of $ 30 per jaar
 • 2TB : $10 per maand of $100 per jaar
 • 5TB: $25 per maand of $250 per jaar
 • 10TB: $50 per maand
 • 20TB: $100 per maand
 • 30 TB: $ 150 per maand

Zoals je misschien hebt gemerkt, bespaart een jaarabonnement je wat geld op Google One. Maar de duurste niveaus zijn alleen beschikbaar met maandelijkse facturering.

Houd er rekening mee dat de abonnementen van 5 TB, 10 TB, 20 TB en 30 TB alleen in bepaalde regio's worden aangeboden.

Is Google One het waard?

Google

De meeste mensen hebben een soort cloudopslagoplossing nodig. En als je Google-services gebruikt om documenten te schrijven, back-ups van foto's te maken, bestanden te delen of heel veel e-mails te verzenden, is een Google One-abonnement misschien de juiste keuze.

Nu zou ik voor de gemiddelde persoon slechts 100 GB of 200 GB aan Google One-opslag voorstellen. Deze abonnementen kosten een paar dollar per maand en ze zorgen ervoor dat je geen ruimte meer hebt voor foto's, documenten of e-mails.

Degenen die Google One met familie of vrienden willen delen, zouden dat moeten doen sluit je aan bij een duurder abonnement. En  als je Google Drive als alternatief voor Dropbox wilt gebruiken, moet je serieus rekening houden met het abonnementsniveau van 2 TB.

Voor alle duidelijkheid: er is niets mis met het gebruik van meerdere cloudopslagoplossingen. Sommige mensen kopen Google One alleen om bijvoorbeeld meer afbeeldingen in Google Foto's op te slaan, maar ze blijven Dropbox of een andere service gebruiken voor grote bestanden en back-ups.

Google One

Een Google One-abonnement ontgrendelt extra cloudopslagruimte voor al je Google-apps. Het is perfect voor doorgewinterde gebruikers van Google Documenten, fans van Google Foto's of iedereen die een alternatief voor Dropbox nodig heeft.

Google

Hoe annuleert u Google Een?

Google

Om je Google One-abonnement te beheren of te annuleren, open je het Google One-dashboard in je browser. Klik vervolgens op “Instellingen” en selecteer “Abonnement annuleren.” Je kunt dit ook doen via de Google One-app op iOS of Android.

Als je ervoor kiest Google One op te zeggen, wordt je account teruggezet naar de standaard 15 GB opslagruimte (aan het einde van je betalingscyclus) . En ja, dit zal problemen veroorzaken als je meer dan 15 GB aan bestanden of e-mails hebt die aan je account zijn gekoppeld. Google kan je bestanden een paar maanden veilig bewaren, maar uiteindelijk wordt inhoud uit Foto's, Drive en Gmail verwijderd.< /p>

Het kan dus zijn dat je belangrijke bestanden uit Drive of Foto's moet archiveren voordat je Google One opzegt. U kunt het beste de Google Drive-desktopapp installeren en belangrijke bestanden naar uw computer verplaatsen. U kunt deze bestanden vervolgens overzetten naar een andere cloudservice of een externe schijf.