Waarom werkt de achtergrond van mijn iPhone-diepte-effect niet?

0
235

Het iPhone-vergrendelingsscherm is vernieuwd met de release van iOS 16. Het heeft nu een cool diepte-effect waardoor delen van foto's de klok kunnen overlappen, maar het’ is een beetje kieskeurig. We helpen je om het werkend te krijgen.

In theorie wordt verondersteld dat het diepte-effect het onderwerp op de voorgrond isoleert, zodat het de klok enigszins kan overlappen, zoals hierboven weergegeven. Dit zorgt voor een gaaf 3D scherptediepte-effect, maar werkt in de praktijk niet vlekkeloos. Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden als u deze functie wilt gebruiken.

GERELATEERD: Wat is er nieuw in iOS 16 voor iPhone

U gebruikt widgets

iOS 16 introduceerde ook widgets op het vergrendelscherm, maar ze komen met een behoorlijk groot sterretje. U kunt het achtergronddiepte-effect en de widgets voor het vergrendelscherm niet tegelijkertijd gebruiken.

Dit is de meest voorkomende reden waarom u het diepte-effect mogelijk niet ziet. Apple geeft geen enkele indicatie dat dit het geval is wanneer je het vergrendelscherm instelt. Helaas moet je beslissen of je widgets of het diepte-effect wilt. Je kunt niet beide gebruiken.

De achtergrond heeft geen diepte< /h2>

Zoals de naam al aangeeft, is diepte hoe deze functie werkt. De iPhone analyseert uw foto en probeert de voorgrond en achtergrond te onderscheiden. Als het dat niet kan, is het diepte-effect niet beschikbaar.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om hierbij te helpen. Ten eerste werken foto's die zijn gemaakt met de portretmodus van de iPhone het beste. De portretmodus stelt scherp op het onderwerp op de voorgrond en vervaagt de achtergrond sterk, waardoor het gemakkelijk is om de twee vlakken van elkaar te scheiden.

Over het algemeen werken achtergronden met onscherpe achtergronden het beste. De twee bovenstaande afbeeldingen zijn bijvoorbeeld identiek, behalve dat één een onscherpe achtergrond heeft. Het diepte-effect werkt met de onscherpe achtergrond, maar niet met de platte.

Een onscherpe achtergrond is echter geen vereiste, de foto of afbeelding moet alleen een relatief duidelijk brandpunt hebben. Daarom werken foto's van mensen en huisdieren meestal het beste. Het is gemakkelijker voor de iPhone om het onderwerp te identificeren.

GERELATEERD: De portretmodus van de iPhone gebruiken

Je behandelt te veel klok

Zelfs achtergronden met een duidelijk gedefinieerde voor- en achtergrond werken mogelijk niet. Er moet voldoende ruimte zijn zodat het onderwerp de klok kan overlappen zonder er al te veel van te bedekken.

Zoals je kunt zien in de eerste afbeelding hierboven, kan de iPhone zien dat ik op de voorgrond sta, en het zet me voor de klok als ik uitzoom. Het behang moet echter wel de achtergrond vullen. Als ik dat doe, wordt het effect uitgeschakeld, zodat de klok niet te veel bedekt is.

Voor de beste resultaten wil je een behang kiezen met voldoende ruimte voor de klok. Inzoomen op een onderwerp werkt een stuk beter dan proberen uit te zoomen. Geef jezelf de ruimte om mee te werken.

Diepte-effect is uitgeschakeld

Het laatste dat u kunt controleren, is ervoor zorgen dat “Diepte-effect” is ingeschakeld. Het diepte-effect wordt automatisch ingeschakeld als de achtergrond compatibel is, maar het kan geen kwaad om het te controleren.

Tik gewoon op het menupictogram met drie stippen rechtsonder en zorg ervoor dat het’ is ingeschakeld. Je kunt het niet inschakelen als de achtergrond niet compatibel is met de functie.

Daar heb je het! Het diepte-effect is geweldig als het werkt, maar je moet een paar dingen in gedachten houden voor de beste resultaten. Het is niet verwonderlijk dat foto's die met een iPhone zijn gemaakt, meestal het beste werken, maar je bent zeker niet tot hen beperkt. Probeer gewoon afbeeldingen te vinden met duidelijk gedefinieerde voor- en achtergronden en geef de klok wat ruimte.

GERELATEERD: De camera starten door op de achterkant van je iPhone te tikken

LEES VOLGENDE

  • › Afzonderlijke achtergronden voor vergrendelscherm en startscherm gebruiken op iPhone
  • › MSI gaat all-in op Intel 13e generatie chips, RTX 4000 GPU's
  • › Een SMS-bericht doorsturen op iPhone
  • › ASUS' nieuwe draadloze muis kan aan uw tas worden gehangen
  • › Hoe vindt u circulaire verwijzingen in Microsoft Excel
  • › Intel's Arc A770 GPU is als een RTX 3070 voor de helft van de prijs
  • › Apple heroverweegt de Stage Manager-functie van de iPad