Varför kallas M&Ms M&Ms?

0
109
Ekaterina_Minaeva/Shutterstock.com

De flesta av oss känner och älskar M&Ms för deras färgglada beläggningar och läckra chokladcenter. De är kända för att vara perfekta snacks på bio och en måste-ha-säsong för Halloween-godis. Ja, de är en stapelvara, men vet du varför just de heter M&M’s?

Som det visar sig är svaret ganska enkelt. M&Ms är uppkallad efter dess grundare Forrest Mars, Sr. och Bruce Murrie. Ms in M&Ms står helt enkelt för Mars och Murrie.

Hur kom själva namnet och godiset till? Mars flyttade till England på 1930-talet där han började tillverka Mars Bars för trupper. Senare mötte han brittiska soldater som åt godisöverdragna chokladpärlor som var mer resistenta mot smältning, och med tanke på att chokladförsäljningen sjönk på sommaren på grund av temperaturer och brist på luftkonditionering föddes idén till M&Ms.

< img src="https://m.media-amazon.com/images/I/51AHoiJUb9L._SL160_.jpg" />

M&M'S mjölkchokladgodis

Berätta för oss att du inte är sugen på M&Ms nu.

Amazon

25,20 USD
&nbsp ;

Mål

12,99 USD
 

När Mars kom hem till USA slog han sig ihop med Murrie, son till Hersheys chef William Murrie. Partnerskapet säkerställde en stadig tillgång på choklad under en förväntad brist på både den och socker under andra världskriget. Murrie fick en andel i företaget, hans namn lades till godiset, och resten är chokladhistoria.

Självklart har M&Ms med tiden vuxit till mycket mer än en krigstidsranson. Nu är de en populär popkultur tack vare varumärkets ikoniska M&M-animerade figurer, och själva godiset har fått nya upprepningar som jordnötsfyllda alternativ och till och med kringlaversioner.

< p>Medan godiset sannolikt kommer att fortsätta utvecklas med nya smaker och nya äventyr för dessa animerade M&Ms, nu vet du alltid var den monikern faktiskt kommer ifrån.