Varför fungerar inte min iPhone djupeffektbakgrund?

0
200

IPhone-låsskärmen förnyades med lanseringen av iOS 16. Den har nu en cool djupeffekt som gör att delar av foton kan överlappa klockan, men det’ är lite finnicky. Vi hjälper dig att få det att fungera.

I teorin är djupeffekten tänkt att isolera förgrundsmotivet så att det kan överlappa klockan något, som visas ovan. Detta skapar en cool 3D-skärpedjupseffekt, men det fungerar inte felfritt i praktiken. Det finns några saker att tänka på om du vill använda den här funktionen.

RELATERAT: Vad är nytt i iOS 16 för iPhone

Du använder widgets

iOS 16 introducerade också widgets på låsskärmen, men de kommer med en ganska stor asterisk. Du kan inte använda widgets för bakgrundsdjup och låsskärm samtidigt.

Detta är den vanligaste anledningen till att du kanske inte ser djupeffekten. Apple ger ingen indikation på att så är fallet när du ställer in låsskärmen. Tyvärr måste du bestämma dig för om du vill ha widgets eller djupeffekten—du kan inte använda båda.

Tapeten saknar djup< /h2>

Som namnet antyder är djup hur den här funktionen fungerar. iPhone analyserar ditt foto och försöker skilja på förgrunden och bakgrunden. Om den inte kan göra det kommer djupeffekten inte att vara tillgänglig.

Det finns ett par saker du kan göra för att hjälpa till med detta. För det första, bilder tagna med iPhone Portrait Mode tenderar att fungera bäst. Porträttläget fokuserar på motivet i förgrunden och gör bakgrunden kraftigt suddig, vilket gör det enkelt att separera de två planen.

I allmänhet fungerar bakgrundsbilder som har suddig bakgrund bäst. Till exempel är de två bilderna ovan identiska förutom att den ena har en suddig bakgrund. Djupeffekten fungerar med den suddiga bakgrunden, men inte den platta.

En suddig bakgrund är dock inte ett krav—fotot eller bilden behöver bara ha en relativt tydlig fokuspunkt. Det är därför foton på människor och husdjur brukar fungera bäst. Det är lättare för iPhone att identifiera motivet.

RELATERAT: Hur man använder iPhones porträttläge

Du täcker för mycket klocka

Även tapeter med en tydligt definierad förgrund och bakgrund kanske inte fungerar. Det måste finnas lämpligt utrymme för motivet att överlappa klockan utan att täcka för mycket av det.

Som du kan se på den första bilden ovan kan iPhone se att jag är i förgrunden, och det sätter mig framför klockan när jag zoomar ut. Tapeten måste dock fylla bakgrunden. När jag gör det stänger det av effekten så att klockan inte täcks för mycket.

För bästa resultat vill du välja en tapet som har gott om plats för klocka. Att zooma in på ett motiv fungerar mycket bättre än att försöka zooma ut. Ge dig själv utrymme att arbeta med.

Djupeffekten är avstängd

Det sista du kan kontrollera är att se till att “Djupeffekt” är påslagen. Djupeffekten aktiveras automatiskt om tapeten är kompatibel, men det skadar inte att kontrollera.

Knacka bara på menyikonen med tre punkter längst ner till höger och se till att det’ är påslagen. Du kommer inte att kunna aktivera den om tapeten inte är kompatibel med funktionen.

Där har du det! Djupeffekten är fantastisk när den fungerar, men du måste tänka på några saker för bästa resultat. Föga överraskande tenderar foton tagna med en iPhone att fungera bäst, men du är verkligen inte begränsad till dem. Försök bara hitta bilder med tydligt definierade förgrunder och bakgrunder och ge klockan lite utrymme.

RELATERAT: Hur man startar kameran genom att trycka på baksidan av din iPhone

LÄS NÄSTA

  • › Så här använder du separata bakgrundsbilder på låsskärmen och startskärmen på iPhone
  • › MSI går all-in på Intel 13:e generationens chips, RTX 4000 GPU: er
  • › Så här vidarebefordrar du ett textmeddelande på iPhone
  • › ASUS ’s nya trådlösa mus kan hänga på din väska
  • › Så här hittar du cirkulära referenser i Microsoft Excel
  • › Intel’s Arc A770 GPU är som en RTX 3070 för halva priset
  • › Apple tänker om på iPad’s Stage Manager-funktion