Home Svenska Vad är Google One och är det värt att betala för?

Vad är Google One och är det värt att betala för?

0
Google

Med ett ögonkast kan Google One-tjänsten vara lite förvirrande. Det är mer än bara en enkel molnlagringsplan, eftersom den används av flera av Googles appar och tjänster. Men med bara lite information kommer du inte ha några problem med att förstå hur Google One fungerar eller varför det är viktigt.

Innehållsförteckning

Google One låser upp mer molnlagring
Pluss, Google One ger dig några extra förmåner
Hur mycket kostar Google One?
Är Google One är värt det?
Hur avbryter du Google One?

Google One låser upp mer molnlagring

Som standard kommer ditt Google-konto med 15 GB molnlagring. Men det här lagringsutrymmet delas av alla dina Google-appar, inklusive Gmail, Foton och Drive. Om du regelbundet använder dessa tjänster kommer du så småningom att få slut på lagringsutrymme.

Med ett Google One-prenumeration kan du lägga till mellan 100 GB och 30 TB lagringsutrymme till ditt Google-konto, beroende på hur mycket du har villig att betala. Du kan dela Google One-lagring med upp till fem personer utan extra kostnad, eller helt enkelt samla allt lagringsutrymme åt dig själv. (Att dela Google One-lagring ger dig inte åtkomst till en annan användares e-postmeddelanden, foton eller Drive.)

Spela upp video

Med andra ord liknar Google One Apples iCloud-tjänst. Du kan till och med använda Google One-lagring för att säkerhetskopiera din Android-telefon, men tekniskt sett är de gratis 15 GB lagringsutrymmet i ditt Google-konto mer än tillräckligt för att säkerhetskopiera kontakter och annan grundläggande information.

De flesta använder Google One för att öka lagringsutrymmet för Google Foton eller Google Drive. Dessa tjänster låter dig automatiskt säkerhetskopiera och komma åt viktiga filer, liknande Dropbox eller iCloud.

RELATERATDe bästa alternativen till Google Sök

Men om du använder Googles tjänster på jobbet eller i skolan kan du behöva en Google One-prenumeration. Hardcore Gmail- eller Google Docs-användare tenderar att blåsa igenom de 15 GB lagringsutrymme som följer med deras Google-konto.

För tydlighetens skull kan du inte “köpa mer Google Drive-lagring” längre. Molnlagring är knuten till ditt Google-konto och delas av alla dina Google-appar. En prenumeration på Google One ökar helt enkelt mängden lagringsutrymme som är tillgängligt för ditt konto.

Dessutom ger Google One dig några extra förmåner

Google

De flesta molnlagringsplaner kommer med extra förmåner, och Google One är inte annorlunda. Din Google One-prenumeration inkluderar saker som teknisk support dygnet runt och slumpmässiga gratissaker från Google, inklusive kuponger och Google Play-krediter.

Här är alla ytterligare Google One-förmåner:

  < li>Teknisk support: Ett Google One-prenumeration låser upp teknisk support dygnet runt. Du kan kontakta teknisk support via telefonsamtal, e-post, meddelande eller Google One-appen.
 • Google Fotos funktioner: Alla Google One-prenumeranter kan använda speciella redigeringsverktyg i Google Foto, inklusive ett automatiskt filter för bakgrundsoskärpa. (Observera att dessa redigeringsverktyg är gratis om du använder en Pixel-telefon.)
 • Rabatter på hotell: Logga in på kontot som är kopplat till din Google One-prenumeration för att se rabatterade hotellrum i Google Sök.
 • Slumpmässigt gratis Prylar: Google One-prenumeranter får då och då gratis kuponger, Google Play-krediter och smarta Nest Mini-högtalare. Dessa erbjudanden skickas vanligtvis via e-post.
 • Cash Back: Kunder som betalar för minst 200 GB Google One-lagring får 3 % tillbaka i krediter för köp i Google Store. Och du får 10 % tillbaka om du betalar för minst 2 TB lagringsutrymme.
 • En anständig VPN: Om du betalar för 2 TB lagringsutrymme (eller mer) kan du använda Google& #8217;s VPN på din Android-enhet eller iPhone.
 • Google Workspace Premium: Medlemmar med 2 TB eller mer lagringsutrymme får ytterligare funktioner för Google Meet, till exempel 24-timmars gruppsamtal och brusreducering.

Observera att vissa av dessa förmåner, som Googles VPN, kräver 2 TB eller mer lagringsutrymme. Dessa dyra planer är bäst för avancerade användare och familjer. De flesta människor klarar sig bra med 100 GB eller 200 GB Google One-lagring—du kan alltid uppgradera eller nedgradera senare.

Hur mycket kostar Google One?

Google

figur>

Obs! Det här avsnittet uppdaterades senast den 26 september 2022.

Priserna för Google One kan ändras beroende på var du befinner dig. Följande priser och planer erbjuds i USA:

 • 15GB: Gratis och ingår i alla Google-konton.
 • 100GB : 2 USD i månaden eller 20 USD per år
 • 200 GB: 3 USD i månaden eller 30 USD per år
 • 2TB : 10 USD i månaden eller 100 USD per år
 • 5TB: 25 USD i månaden eller 250 USD per år
 • 10 TB: 50 USD i månaden
 • 20 TB: 100 USD i månaden
 • 30TB: 150 USD i månaden

Som du kanske har märkt kommer en årlig prenumeration att spara pengar på Google One. Men de dyraste nivåerna är endast tillgängliga med månatlig fakturering.

Tänk på att 5 TB, 10 TB, 20 TB och 30 TB-planerna endast erbjuds i utvalda regioner.

Är Google One värt det?

Google

De flesta behöver någon form av molnlagringslösning. Och om du använder Googles tjänster för att skriva dokument, säkerhetskopiera foton, dela filer eller skicka massor av e-postmeddelanden, kan en Google One-prenumeration vara rätt väg att gå.

Nu, för den genomsnittliga personen, skulle jag föreslå bara 100 GB eller 200 GB Google One-lagring. Dessa planer kostar några dollar varje månad, och de säkerställer att du inte får ont om utrymme för foton, dokument eller e-post.

De som hoppas kunna dela Google One med familj eller vänner bör gå med i en dyrare plan. Och  om du vill använda Google Drive som ett Dropbox-alternativ bör du seriöst överväga prenumerationsnivån på 2 TB.

För att vara tydlig, det är inget fel med att använda flera molnlagringslösningar. Vissa människor köper Google One bara för att lagra fler bilder i Google Foto, till exempel, men de fortsätter att använda Dropbox eller en annan tjänst för stora filer och säkerhetskopior.

Google One

En Google One-prenumeration låser upp ytterligare molnlagringsutrymme för alla dina Google-appar. Den är perfekt för hardcore Google Dokument-användare, Google Foto-fans eller alla som behöver ett Dropbox-alternativ.

Google

Hur avbryter du Google En?

Google

Om du vill hantera eller avbryta ditt Google One-abonnemang öppnar du bara Google One-instrumentpanelen i din webbläsare. Klicka sedan på “Inställningar” och välj “Avbryt plan.” Du kan också göra detta via Google One-appen på iOS eller Android.

Om du väljer att avsluta Google One kommer ditt konto att återgå till standardminnet på 15 GB (i slutet av din faktureringsperiod) . Och ja, detta kommer att orsaka problem om du har över 15 GB filer eller e-postmeddelanden kopplade till ditt konto—Google kan förvara dina filer säkra i några månader, men så småningom kommer det att radera innehåll från Foton, Drive och Gmail.< /p>

Så du kan behöva arkivera viktiga filer från Drive eller Foton innan du avbryter Google One. Det bästa är att installera Google Drive-skrivbordsappen och flytta viktiga filer till din dator. Du kan sedan överföra dessa filer till en annan molntjänst eller en extern enhet.