Utspelet som får Ryssland att beskylla USA för läckan

0
44

President Joe Bidens uttalande i början av februari om att landet skulle sätta stopp för Nord Stream 2 om Ryssland invaderade Ukraina, får nu Ryssland att anklaga sin rival för sabotaget av gasledningarna, skriver AFP. – [Biden] måste svara på om de nu utfört sitt hot, säger Maria Zakharova, talesperson för det ryska utrikesministeriet och syftar på hans uttalande. På en fråga vid presskonferensen i februari, om hur USA skulle gå till väga för att stoppa gasledningen, var Biden inte konkret. – Jag lovar dig att vi kommer lyckas med det. Klippet blev viralt i går, men USA tycks ta utspelet och anklagelsen med ro. – Vi alla vet att Ryssland har en lång historia av att sprida desinformation och här har vi ett nytt exempel, säger Adrienne Watson, talesperson för USA:s nationella säkerhetsråd.