Stockholmsbörsen vände upp – även Truecaller repade sig

0
46

Stockholmsbörsen vände från minus till plus under eftermiddagen, sedan Wall Street öppnat uppåt. Vid stängning var utvecklingen:

• OMXSPI: +1,0%
• OMXS30: +0,5%

Dagens tyngsta nyhet var Bioarctics och partnern Eisais besked att målen i fas 3-studien av antikroppen lecanemab för behandling av tidig Alzheimers sjukdom uppnåddes. Aktien rusade 170 procent. SBB-blankaren Viceroy går till attack mot Truecaller vars app man beskriver som en ”undermålig produkt”. Aktien rasade först 10 procent men återhämtade sig efter att bland annat SEB tonat ner kritiken. Aktien stängde strax under nollan. Jefferies inleder bevakning av Skistar och Mips som båda får rekommendationen köp. Skistar föll 2 procent och Mips steg 4 procent. Bland storbolagen gick Electrolux bäst med ett lyft på över 3 procent och Handelsbanken sämst på minus 3 procent. H&M backade inför morgondagens delårsrapport. Evolution steg ytterligare 1 procent efter veckans kursrusning i spåren av vd:s storköp av aktier. New York-börserna i går
S&P 500: –0,2%
Nasdaq: +0,3%
Dow Jones: –0,4% Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. Just nu får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.