Källor: Janet Yellen kan få lämna efter mellanårsvalet

0
51

Vita huset förbereder i det tysta för en ommöblering i president Joe Bidens ekonomiska team och för att ersätta finansministern Janet Yellen, beroende på hur mellanårsvalet i november faller ut. Det uppger källor för Axios. Sajten noterar att en potentiell sorti hade varit tudelad för Biden: Å ena sidan öppnar det möjligheter för honom att adressera kritiken han fått för sin ekonomiska politik. Å andra sidan riskerar en vakant finansministerpost att bli en politisk huvudvärk, eftersom det saknas en uppenbar efterträdare som kan godkännas av senaten. Yellen beskrivs som en akademikerekonom i själ och hjärta och hon uppges ha reserverat sig i flera högprofilerade frågor, bland annat Bidens uttalanden om att det är näringslivet som drivit på inflationen. Vita husets rådgivare Anita Dunn säger att man visserligen förbereder potentiella förändringar efter mellanårsvalet, men att Yellens post inte ingår i planerna. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. Just nu får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.