Hur man överför ett Amazon presentkortsaldo

0
55

Amazon-presentkort kan referera till antingen fysiska presentkort eller e-presentkort som tas emot via sms eller e-post. Dessa presentkort kan lösas in på ditt Amazon-konto och användas som betalningsmetod i Amazons onlinebutik.

I den här artikeln tar vi upp huruvida du kan överföra ditt presentkortsaldo eller inte och vad du ska göra om du redan har löst in ditt Amazon-presentkort.

Innehållsförteckning

  Kan jag överföra mitt saldo på Amazon Presentkort?

  Det korta svaret är nej, du kan inte överföra ditt Amazon-presentkortssaldo. Amazons regler och villkor inkluderar flera förbjudna aktiviteter som kraftigt begränsar vad individer kan göra med sina presentkort, inklusive:

  1. Överföra saldot av ett presentkort till ett annat Amazon-konto när anspråkskoden har lösts in.
  2. Överföra saldot på ett presentkort till ett betalkort eller kreditkort (som Mastercard eller Visa).
  3. Använda saldot på ett presentkort för att ta ut pengar till ett bankkonto.
  4. Överföra saldot på ett presentkort till ditt PayPal-konto, Amazon Pay-saldo, Cash-app eller någon annan onlinebetalningstjänst.
  5. Använda presentkortet för att köpa ett annat presentkort.
  6. Använda Amazon-presentkortet för att få ut pengar (förutom i vissa fall där det krävs enligt lag).
  7. Överföra presentkortet till ett annat land.

  Den enda chansen du har att överföra ditt Amazon-presentkort eller presenten kortsaldo till ett annat konto är genom att kontakta kundtjänst. Men eftersom Amazon uttryckligen varnar användarna att kontrollera vilket konto de är inloggade på när de löser in sitt presentkort, är det osannolikt att de kommer att återställa inlösen och tillåta att den löses in på ett separat konto.

  Obs! Om du ännu inte har löst in ditt presentkort kan du kanske lösa in det på ett annat konto (om det inte är kopplat till det ursprungliga kontot).

  Hur man överför Amazon-presentkortssaldo

  Som nämnts ovan är det enda sättet att överföra pengar från ett Amazon-presentkortssaldo genom att låta Amazons kundtjänst återställa inlösen. Detta återställer i huvudsak kortinformationen så att du kan ladda om den på ett annat konto med en ny presentkortskod.

  Så här kontaktar du Amazons kundsupport:

  1. Öppna Amazons webbplats och logga in på ditt konto.
  2. Klicka på de tre horisontella linjerna till vänster på skärmen.
   li> Scrolla ned och klicka på Kundtjänst.
   < li>Klicka på Betalningar, avgifter, fakturor & Presentkort.
   li>Klicka på Presentkort.
   < li>Klicka på Tillämpad på fel konto.
  1. Klicka på Jag behöver mer hjälp.
   < li>Begär antingen ett telefonsamtal genom att klicka på Begär samtal nu eller chatta med en kundtjänstagent online genom att välja Börja chatta nu.

  Obs: Det är högst osannolikt att Amazon kommer att bevilja din begäran om att återställa en inlösen. Men som ett undantag från sin policy kan de besluta att upphäva den. Detta kommer att skilja sig från fall till fall, men eftersom det är din enda chans att få tillbaka presentkortet är det värt ett försök. Observera också att detta endast kommer att vara möjligt om presentkortets saldo är orörd. Om något av presentkortets saldo har förbrukats kommer det under några omständigheter att vara omöjligt att lösa in kortet.

  Hur man byter Amazon-presentkort mot kontanter

  Om det inte fungerar för dig att kontakta Amazons kundtjänst kan du behöva ta till mer kreativa metoder.

  Om du ännu inte ska lösa in ditt presentkort är det möjligt att sälja presentkortet med hjälp av sociala medier och onlinemarknadsplattformar som Reddit eller Craigslist. Likaså är människor ofta öppna för presentkortsbyten där du kan byta ut ett presentkort mot ett annat. Men se upp när du gör detta eftersom många människor kommer att försöka lura dig, och det strider mot Amazons villkor.

  En sista sak att tänka på är att erbjuda dig att köpa några föremål från Amazon för dina vänner eller familj i utbyte mot kontanter. På så sätt får dina vänner varorna de ändå skulle köpa och du får kontanter som du kan använda hur du vill.

  Amazon.com-presentkort: konto låst

  Medan presentkort ofta betraktas som ett enkelt presentalternativ, kommer de nästan alltid med finstilt som minskar användbarheten. Amazon eGift-kort har inget utgångsdatum, kan ställas in för att anlända på vilket leveransdatum som helst och lösas enkelt in med presentkortsnumret. Men efter det kan presentkortspengarna bara användas på Amazon-butiken och du kan inte överföra saldot till ett annat konto.

  Tyvärr är det omöjligt att överföra ditt Amazon-presentkortssaldo. Men om du har tur kan du kanske lösa in kortet på ett annat konto.