Hur du hittar dina kontakter på Instagram

0
88

Instagram låter dig komma i kontakt med människor du redan känner och nya människor du aldrig har träffat. Så oavsett om du är ny på plattformen eller redan är på väg att bli en Instagram influencer, kommer du att vilja hitta personer du känner på Instagram.

I den här artikeln kommer vi att lära dig hur du hittar kontakter från din telefon och dina Facebook-vänner och förvandlar dem till dina Instagram-följare.

Innehållsförteckning

  Så här synkroniserar du dina telefonkontakter på Instagram

  Innan du kan hitta och följa personer du känner på Instagram måste du ansluta ditt Instagram-konto till din telefons kontaktlista. Kontaktsynkronisering är funktionen som låter dig göra det på Instagram-appen. För att aktivera eller inaktivera synkronisering av kontakter måste du lära dig hur du använder Instagram på din smartphone.

  Så här använder du det för att ge Instagram åtkomst till din enhets kontakter. Instruktionerna är desamma för iOS och Android.

  1. Öppna Instagram på din smartphone.
  2. Längst ned till höger på skärmen väljer du profilbildsikonen för att öppna din Instagram-profilsida.
  1. Välj menyikonen i det övre högra hörnet på skärmen.
   li>Välj Inställningar > Konto > Synkronisering av kontakter.
   >< li>Välj Anslut kontakter för att aktivera kontaktsynkronisering. I popup-fönstret väljer du Tillåt åtkomst för att ge Instagram behörighet att komma åt din enhets kontaktlista.

  Genom att aktivera alternativet kan Instagram synkronisera kontakterna från din enhet med din Instagram-profil och hjälper dig att hitta de personer du redan känner på plattformen. Men det kommer inte att visa dig exakt deras Instagram-profiler. Istället kommer Instagram att ge dig förslag på vem du kan följa baserat på deras kontaktinformation (namn, telefonnummer, e-postadresser, etc.).

  När du synkroniserar dina kontakter kommer Instagram också att rekommendera ditt konto till alla dina kontakter som är på Instagram och har sina kontakter synkroniserade.

  Om du vid något tillfälle vill sluta dela din telefonkontaktinformation med Instagram kan du enkelt koppla bort din kontaktlista. Följ bara stegen från ovan och stäng av alternativet att ansluta kontakter.

  Hur du använder Discover People för att hitta dina kontakter på Instagram

  När du har synkroniserat enhetens kontakter med dina Instagram-kontakter kan du börja använda funktionen Discover people för att hitta de personer du känner på Instagram. Den här funktionen är tillgänglig på mobilappar för både Android- och iPhone-användare. Så här använder du Discover people på din smartphone:

  1. Öppna Instagram på din smartphone.
  2. Välj profilikonen längst ned på skärmen för att gå till din profilsida.
  3. Högst upp på skärmen, bredvid Redigera profil, välj ikonen Upptäck personer. Detta öppnar avsnittet Upptäck personer.
   < li>Välj Visa alla för att se en komplett lista med profilförslag. Den här listan är baserad på dina synkroniserade kontakter och gemensamma vänner på Instagram. Scrolla ner och hitta de personer du känner på listan.
   >< li>Följ kontakter genom att välja den blå Följ-knappen under namnet på personen i listan. Upprepa den här proceduren tills du har följt alla du känner på Instagram.

  För att använda ett annat sätt att hitta dina kontakter på Instagram, öppna sidan med personerna du följer och scrolla ner till avsnittet Förslag för dig. När du väljer Se alla förslag längst ned på sidan hamnar du på en liknande Upptäck personer-sida. Den här listan visar liknande kontakter baserat på dina synkroniserade kontakter, de konton du redan följer och gemensamma vänner. Endast kontakterna kommer att visas i en annan ordning.

  Instagram brukade visa dig en lista över alla dina kontakter med ett Instagram-konto. Tyvärr är det här alternativet inte längre tillgängligt, och du måste spendera lite längre tid för att hitta vänner på plattformen. Den goda nyheten är att funktionen Upptäck människor inte är den enda metoden du kan använda.

  Hur du hittar dina Facebook-vänner på Instagram

  Om du är någon som har många Facebook-vänner men inte har deras telefonnummer bör du försöka synkronisera dina Facebook-kontakter med dina Instagram-kontakter. För att hitta dina Facebook-vänner på Instagram, följ stegen nedan.

  1. Öppna Instagram på din smartphone.
  2. Gå till din profilsida och välj Upptäck personer.
  3. Välj Visa alla bredvid Upptäck personer.
  4. Överst på skärmen hittar du ett alternativ för att ansluta till Facebook. Välj Anslut för att länka ditt konto och hitta dina Facebook-vänner på Instagram.

  1. I nästa steg kommer Meta att be dig synkronisera ditt namn och profilfoto. Det betyder att om du ändrar ditt namn eller profilbild på ett av nätverken kommer det automatiskt att ändras på det andra. Du kan välja Synkronisera namn och foto eller Inte nu.

   li>Instagram kommer då att be dig logga in på ditt Facebook-konto. Detta kommer att koppla ditt Facebook-konto till Instagram och låta Instagram göra profilförslag baserat på dina Facebook-kontakter.

   När dina Facebook- och Instagram-konton är länkade kommer Instagram att rekommendera dig att följa dina Facebook-kontakter som har ett konto på Instagram (och vice versa). Du hittar dessa förslag i avsnittet Upptäck personer i appen. När du ser en av dina Facebook-vänner visas i avsnittet Upptäck personer trycker du på Följ för att börja följa dem. Du kommer också att börja få dessa följarförslag i dina aviseringar på Instagram.

   Hitta dina kontakter med Instagram-sökning

   Alla dina vänner kommer inte att visas på Instagram baserat på dina synkroniserade kontakter. Till exempel kommer ett gammalt telefonnummer eller någons smeknamn inte att vara användbart för Instagram.

   Om så är fallet kan du försöka hitta din vän på gammaldags sätt – med hjälp av sökfunktionen på Instagram. För att göra det, följ stegen nedan. Stegen är desamma för mobil- och webbappsversioner.

   1. Öppna Instagram-appen på din enhet.
   2. Hitta förstoringsglasikonen på skärmen. För smartphones – längst ner på skärmen, för stationära datorer – överst på skärmen.
   3. Skriv namnet eller användarnamnet på personen du letar efter i sökfältet.

   Du ser då en lista med resultat med samma eller liknande namn. Listan är baserad på de personer du redan följer, gemensamma vänner och dina synkroniserade kontakter. Du bör nu kunna hitta dina saknade kontakter.

   Hitta kontakter på Instagram-webben

   Även om du inte kan använda funktionen Upptäck personer på Instagram-webben, kan du fortfarande använda sökfältet för att hitta personer, se föreslagna profiler att följa och hantera dina synkroniserade kontakter.

   För att se hela listan över rekommenderade profiler, gå till Instagram-webbplatsen, hitta Förslag för dig under din profilbild på hemsidan och välj Se alla bredvid.

   Öppna Instagram för att hantera eller ta bort dina synkroniserade kontakter webben och följ sökvägen Profilikon > Inställningar > Hantera kontakter.

   Dags att hitta de personer du känner på Instagram < /h2>

   När du försöker hitta någon du känner på nätet är det viktigt att veta hur du ska gå tillväga. Instagram, Facebook, TikTok och andra sociala medieplattformar har unika sätt att hitta dina kontakter.

   I den här artikeln inkluderade vi svaren på vanliga frågor om att hitta dina kontakter på Instagram. Du bör nu kunna hitta dina vänner på plattformen och få dem att gilla och kommentera dina Instagram-inlägg, berättelser och rullar.