Hoe u uw contacten op Instagram kunt vinden

0
156

Met Instagram kun je in contact komen met mensen die je al kent en met nieuwe mensen die je nog nooit hebt ontmoet. Dus of je nu nieuw bent op het platform of al op weg bent om een ​​Instagram-beïnvloeder te worden, je zult mensen willen vinden die je kent op Instagram.

In dit artikel leren we je hoe je contacten op je telefoon en je Facebook-vrienden kunt vinden en ze kunt veranderen in je Instagram-volgers.

Inhoudsopgave

  Hoe u uw telefooncontacten op Instagram kunt synchroniseren

  Voordat je mensen die je kent op Instagram kunt vinden en volgen, moet je je Instagram-account verbinden met de contactenlijst van je telefoon. Contacten synchroniseren is de functie waarmee je dat kunt doen in de Instagram-app. Om het synchroniseren van contacten in of uit te schakelen, moet je leren hoe je Instagram op je smartphone kunt gebruiken.

  Hier leest u hoe u het kunt gebruiken om Instagram toegang te geven tot de contacten van uw apparaat. De instructies zijn hetzelfde voor iOS en Android.

  1. Open Instagram op je smartphone.
  2. Selecteer in de rechterbenedenhoek van het scherm het profielfotopictogram om je Instagram-profielpagina te openen.
  1. Selecteer in de rechterbovenhoek van het scherm het menupictogram.
  1. Selecteer Instellingen > Rekening > Contacten synchroniseren.
  1. Selecteer Contacten verbinden om synchronisatie van contacten in te schakelen. Selecteer in het pop-upvenster Toegang toestaan ​​om Instagram toestemming te geven om toegang te krijgen tot de contactenlijst van uw apparaat.

  Als je de optie inschakelt, kan Instagram de contacten van je apparaat synchroniseren met je Instagram-profiel en kun je de mensen vinden die je al kent op het platform. Het zal je echter niet precies hun Instagram-profielen laten zien. In plaats daarvan geeft Instagram je suggesties over wie je moet volgen op basis van hun contactgegevens (namen, telefoonnummers, e-mailadressen, enz.).

  Wanneer je je contacten synchroniseert, zal Instagram je account ook aanbevelen aan al je contacten die op Instagram zijn en hun contacten hebben gesynchroniseerd.

  Als u op enig moment wilt stoppen met het delen van uw telefooncontactgegevens met Instagram, kunt u eenvoudig uw contactenlijst loskoppelen. Volg gewoon de bovenstaande stappen en schakel de optie om contacten te verbinden uit.

  Ontdek mensen gebruiken om uw contacten op Instagram te vinden

  Zodra u de contacten van uw apparaat hebt gesynchroniseerd met uw Instagram-contacten, kunt u de functie Personen ontdekken gebruiken om vind de mensen die je kent op Instagram. Deze functie is beschikbaar in mobiele apps voor zowel Android- als iPhone-gebruikers. Zo gebruik je Discover people op je smartphone:

  1. Open Instagram op je smartphone.
  2. Selecteer het profielpictogram onderaan het scherm om naar je profielpagina te gaan.
  3. Selecteer boven aan het scherm, naast Profiel bewerken, het pictogram Personen ontdekken. Hiermee wordt het gedeelte Personen ontdekken geopend.
  1. Selecteer Alles weergeven om een ​​volledige lijst met profielsuggesties te zien. Deze lijst is gebaseerd op je gesynchroniseerde contacten en wederzijdse vrienden op Instagram. Scroll naar beneden en zoek de mensen die je kent in de lijst.
  1. Als u contacten wilt volgen, selecteert u de blauwe knop Volgen onder de naam van de persoon op de lijst. Herhaal deze procedure totdat je iedereen die je kent op Instagram hebt gevolgd.

  Als je een andere manier wilt gebruiken om je contacten op Instagram te vinden, open je de pagina met de mensen die je volgt en scrol je omlaag naar het gedeelte Suggesties voor jou. Wanneer je Bekijk alle suggesties onderaan de pagina selecteert, kom je op een vergelijkbare pagina Mensen ontdekken. In deze lijst worden vergelijkbare contacten weergegeven op basis van uw gesynchroniseerde contacten, de accounts die u al volgt en wederzijdse vrienden. Alleen de contacten worden in een andere volgorde weergegeven.

  Instagram liet je een lijst zien van al je contacten met een Instagram-account. Helaas is deze optie niet langer beschikbaar en moet je wat langer besteden om vrienden op het platform te vinden. Het goede nieuws is dat de functie Personen ontdekken niet de enige methode is die u kunt gebruiken.

  Hoe vind je je Facebook-vrienden op Instagram

  Als je iemand bent die veel Facebook-vrienden heeft, maar niet hun telefoonnummers, moet je proberen je Facebook-contacten te synchroniseren met je Instagram-contacten. Volg de onderstaande stappen om je Facebook-vrienden op Instagram te vinden.

  1. Open Instagram op je smartphone.
  2. Ga naar je profielpagina en selecteer Mensen ontdekken.
  3. Selecteer naast Personen ontdekken de optie Alles weergeven.
  4. Bovenaan het scherm vindt u een optie om verbinding te maken met Facebook. Selecteer Verbinden om je account te koppelen en je Facebook-vrienden op Instagram te vinden.
  1. In de volgende stap zal Meta je vragen om je naam en profielfoto te synchroniseren. Dit betekent dat het wijzigen van uw naam of profielfoto op een van de netwerken deze automatisch ook op de andere zal wijzigen. U kunt Naam en foto synchroniseren of Niet nu selecteren.
  1. Instagram zal je dan vragen om in te loggen op je Facebook-account. Hiermee wordt je Facebook-account gekoppeld aan Instagram en kan Instagram profielsuggesties doen op basis van je Facebook-contacten.

  Zodra je Facebook- en Instagram-accounts zijn gekoppeld, raadt Instagram je aan om je Facebook-contacten te volgen die een account op Instagram hebben (en vice versa). U vindt deze suggesties in het gedeelte Mensen ontdekken van de app. Wanneer je een van je Facebook-vrienden ziet verschijnen in het gedeelte Mensen ontdekken, tik je op Volgen om ze te volgen. Je begint deze volgersuggesties ook te ontvangen in je meldingen op Instagram.

  Vind je contacten met Instagram Search

  Niet al je vrienden verschijnen op Instagram op basis van je gesynchroniseerde contacten. Een oud telefoonnummer of iemands bijnaam is bijvoorbeeld niet nuttig voor Instagram.

  Als dit het geval is, kun je proberen je vriend op de ouderwetse manier te vinden – met behulp van de zoekfunctie op Instagram. Volg hiervoor de onderstaande stappen. De stappen zijn hetzelfde voor versies van mobiele apps en web-apps.

  1. Open de Instagram-app op je apparaat.
  2. Zoek het vergrootglaspictogram op het scherm. Voor smartphones – onderaan het scherm, voor desktops – bovenaan het scherm.
  3. Typ de naam of gebruikersnaam van de persoon die je zoekt in de zoekbalk.

  U ziet dan een lijst met resultaten met dezelfde of vergelijkbare naam. De lijst is gebaseerd op de mensen die je al volgt, gemeenschappelijke vrienden en je gesynchroniseerde contacten. U zou nu uw ontbrekende contacten moeten kunnen vinden.

  Contactpersonen zoeken op Instagram-web

  Hoewel je de functie Mensen ontdekken op Instagram-web niet kunt gebruiken, kun je de zoekbalk nog steeds gebruiken om mensen te vinden, voorgestelde profielen te bekijken om uw gesynchroniseerde contacten te volgen en te beheren.

  Als je de volledige lijst met aanbevolen profielen wilt zien, ga je naar de Instagram-website, zoek je Suggesties voor jou onder je profielfoto op de startpagina en selecteer je Alles weergeven ernaast.

  Om uw gesynchroniseerde contacten te beheren of te verwijderen, opent u Instagram web en volgt u het pad Profielpictogram > Instellingen > Beheer contacten.

  Tijd om de mensen te vinden die je kent op Instagram

  Als je iemand probeert te vinden die je online kent, weet dan hoe om ermee om te gaan is essentieel. Instagram, Facebook, TikTok en andere sociale-mediaplatforms hebben unieke manieren om uw contacten te lokaliseren.

  In dit artikel hebben we de antwoorden op veelgestelde vragen over het vinden van je contacten op Instagram opgenomen. Je zou nu in staat moeten zijn om je vrienden op het platform te vinden en ervoor te zorgen dat ze je Instagram-berichten, verhalen en rollen leuk vinden en erop reageren.