Hoe een Amazon-cadeaubonsaldo over te dragen

0
54

Amazon-cadeaubonnen kunnen verwijzen naar fysieke cadeaubonnen of e-cadeaubonnen die via sms of e-mail zijn ontvangen. Deze cadeaubonnen kunnen worden ingewisseld op uw Amazon-account en worden gebruikt als betaalmethode in de Amazon online winkel.

In dit artikel bespreken we of je het saldo van je cadeaubon al dan niet kunt overboeken en wat je moet doen als je je Amazon-cadeaubon al hebt ingewisseld.

Inhoudsopgave

  Kan ik het saldo van mijn Amazon-cadeaubon overboeken?

  Het korte antwoord is nee, je kunt het saldo van je Amazon-cadeaubon niet overboeken. De algemene voorwaarden van Amazon bevatten verschillende verboden activiteiten die sterk beperken wat individuen met hun cadeaubonnen kunnen doen, waaronder:

  1. Het saldo van een cadeaubon overboeken naar een ander Amazon-account zodra de claimcode is ingewisseld.
  2. Het saldo van een cadeaubon overboeken naar een bankpas of creditcard (zoals Mastercard of Visa).
  3. Het saldo van een cadeaubon gebruiken om geld op te nemen van een bankrekening.
  4. Het saldo van een cadeaubon overboeken naar uw PayPal-rekening, Amazon Pay-saldo, Cash App of een andere online betalingsservice.
  5. De cadeaubon gebruiken om een ​​andere cadeaubon te kopen.
  6. De Amazon-cadeaubon gebruiken om geld uit te laten betalen (behalve in bepaalde gevallen waar dit wettelijk verplicht is).
  7. De cadeaukaart overzetten naar een ander land.

  De enige kans die je hebt om je Amazon-cadeaubon of het saldo van de cadeaubon over te zetten naar een ander account, is door contact op te nemen met de klantenservice. Maar omdat Amazon gebruikers expliciet waarschuwt om te controleren op welk account ze zijn ingelogd bij het inwisselen van hun cadeaubon, is het onwaarschijnlijk dat ze de inwisseling zullen terugdraaien en toestaan ​​dat deze op een apart account wordt ingewisseld.

  Opmerking: als je je cadeaubon nog niet hebt ingewisseld, kun je deze mogelijk op een ander account inwisselen (als het niet aan het oorspronkelijke account is gekoppeld).

  Het saldo van een Amazon-cadeaubon overboeken

  Zoals hierboven vermeld, is de enige manier om geld over te boeken van een saldo op een Amazon-cadeaubon, door de klantenservice van Amazon de inwisseling te laten terugdraaien. Dit stelt in wezen de kaartinformatie opnieuw in, zodat u deze opnieuw kunt laden op een ander account met een nieuwe cadeauboncode.

  Contact opnemen met de klantenservice van Amazon:

  1. Open de Amazon-website en log in op uw account.
  2. Klik op de drie horizontale lijnen aan de linkerkant van het scherm.
  1. Scroll naar beneden en klik op Klantenservice.
  1. Klik op Betalingen, toeslagen, facturen & Cadeaubonnen.
  1. Klik op Cadeaubonnen.
  1. Klik op Toegepast op het verkeerde account.
  1. Klik op Ik heb meer hulp nodig.
  1. Vraag een telefoongesprek aan door op Nu bellen te klikken of chat online met een medewerker van de klantenservice door Nu chatten te selecteren.

  Opmerking: het is hoogst onwaarschijnlijk dat Amazon uw verzoek om een ​​inwisseling terug te draaien, inwilligt. Als uitzondering op hun beleid kunnen ze echter besluiten het terug te draaien. Dit zal van geval tot geval verschillen, maar aangezien dit je enige kans is om de cadeaubon terug te krijgen, is het het proberen waard. Houd er ook rekening mee dat dit alleen mogelijk is als het saldo van de cadeaubon niet wordt gewijzigd. Als het saldo van de cadeaukaart is uitgegeven, is het onder geen enkele omstandigheid ongedaan te maken om de kaart weer in te wisselen.

  Een Amazon-cadeaubon inwisselen voor contant geld

  Als contact opnemen met de klantenservice van Amazon niet voor u werkt, moet u mogelijk creatievere methoden gebruiken.

  Als je je cadeaubon nog moet inwisselen, is het mogelijk om de cadeaubon te verkopen via sociale media en online marktplaatsen zoals Reddit of Craigslist. Evenzo staan ​​​​mensen vaak open voor het uitwisselen van cadeaubonnen, waarbij je de ene cadeaubon voor de andere kunt ruilen. Pas echter op wanneer u dit doet, omdat veel mensen u zullen proberen op te lichten en dit in strijd is met de Amazon-voorwaarden.

  Een laatste ding om te overwegen is om aan te bieden om een ​​paar items van Amazon te kopen voor je vrienden of familie in ruil voor contant geld. Op deze manier ontvangen je vrienden de items die ze toch zouden kopen en krijg je contant geld dat je kunt gebruiken zoals je wilt.

  Amazon.com-cadeaubonnen: account vergrendeld

  Hoewel cadeaubonnen vaak worden gezien als een gemakkelijke cadeau-optie, worden ze bijna altijd geleverd met kleine lettertjes die hun bruikbaarheid verminderen. Amazon eGift-kaarten hebben geen vervaldatum, kunnen worden ingesteld om op elke bezorgdatum aan te komen en kunnen eenvoudig worden ingewisseld met behulp van het cadeaubonnummer. Maar daarna kan het cadeaubongeld alleen worden gebruikt in de Amazon-winkel en kun je geen saldo overboeken naar een ander account.

  Helaas is het niet mogelijk om het saldo van je Amazon-cadeaubon over te dragen. Als u echter geluk heeft, kunt u de kaart mogelijk op een ander account inwisselen.