Hoe de fout “Kan geen verbinding maken met de wereld” in Minecraft oplossen

0
104

Minecraft komt tot zijn recht als je vrienden hebt om mee te spelen, maar niets doet afbreuk aan het plezier wanneer je verbinding probeert te maken met de wereld van een vriend, en je krijgt de foutmelding 'Minecraft kan geen verbinding maken met wereld'.

Er zijn verschillende redenen waarom dit gebeurt, en we zullen je door de meest waarschijnlijke problemen leiden, zodat je als echte gamers weer kunt gaan minen en knutselen.

Inhoudsopgave

  1. Controleer uw verbinding

  Elimineer eerst de mogelijkheid van netwerkproblemen voordat u Minecraft opent. Ga naar Een intermitterende internetverbinding repareren in Windows 10 of 8 Gemakkelijke manieren om problemen met de netwerkverbinding op te lossen om een ​​vlekkerige internetverbinding te herstellen.

  De snelste manier om een ​​verbinding ter plaatse te controleren, is door over te stappen naar een ander netwerk. Als je geen ander netwerk beschikbaar hebt, probeer dan je telefoon als mobiele hotspot te gebruiken. Als Minecraft correct begint te werken op een andere internetverbinding, is dat een aanwijzing dat uw ISP of lokale netwerk het probleem kan zijn.

  2. Start Minecraft (en uw computer) opnieuw

  Het klassieke advies voor probleemoplossing is altijd relevant. Sommige dingen zijn mogelijk veranderd terwijl uw Minecraft-sessie actief was of een storing in het netwerkstuurprogramma van uw pc. Zelfs als je Minecraft op een console speelt, kan het geen kwaad om de machine uit te schakelen om te zien of dat helpt.

  3. Controleren op updates

  Over het algemeen heb je dezelfde versie van Minecraft nodig als de wereld waarmee je verbinding probeert te maken. Dus zowel de host van de wereld als iedereen die verbinding probeert te maken met die wereld, moet de nieuwste versie hebben.

  4. Controleer op Windows-updates

  Terwijl u ervoor zorgt dat Minecraft correct wordt bijgewerkt, moet u ook controleren of er nog Windows-updates in behandeling zijn. Als je Windows al een tijdje niet hebt bijgewerkt, kan het zijn dat je Minecraft-kopie te nieuw is en niet langer werkt met oudere componenten van Windows, of dat er een bekende bug is die later is opgelost.

  5. Herlaad je privéwereld

  Deze oplossing hebben we niet zelf gebruikt, maar spelers op forums lijken er wat geluk mee te hebben. Om de een of andere reden kun je door een van je privéwerelden opnieuw te laden, verbinding maken met de wereld van een vriend. Het is onduidelijk waarom dit zou kunnen werken, maar een verklaring is dat het laden van een van je werelden een gedeeld configuratiebestand overschrijft dat mogelijk beschadigd is geraakt of de verkeerde waarden heeft. Hoe dan ook, het kan geen kwaad om het te proberen:

  1. Start Minecraft en log in met uw Microsoft-account.
  2. Selecteer Afspelen.
  1. Ga naar het tabblad Werelden en start een van je eigen werelden (maak er een als je er geen hebt).
  1. Open het spelmenu en selecteer Opslaan & Afsluiten.
  1. Nu zou je terug moeten zijn in het hoofdmenu. Kies het tabblad Vrienden en probeer opnieuw lid te worden van hun wereld.

  Als dit het probleem was, zou u zonder problemen verbinding moeten maken.

  6. Wijzig uw firewall-instellingen

  Een firewall is een hardware- of softwaresysteem dat bepaalt welke applicaties gegevens via internet kunnen verzenden of ontvangen. Wanneer u voor het eerst een app in Windows uitvoert die vraagt ​​om gegevens te verzenden of te ontvangen, krijgt u een pop-up met de vraag of u het programma door de Windows Defender Firewall wilt laten gaan.

  Als je per ongeluk nee hebt gezegd of nooit bent gevraagd om een ​​firewall-uitzondering goed te keuren, kun je de Windows Firewall uitschakelen (niet aanbevolen) of een uitzondering maken voor Minecraft. Bekijk voor gedetailleerde instructies hoe u de regels en instellingen van Microsoft Windows 10 Firewall aanpast.

  Als dit niet de Windows-firewall is, kan een andere firewall Minecraft blokkeren. Uw router heeft hoogstwaarschijnlijk een firewall-oplossing, maar u zult de handleiding moeten raadplegen, aangezien de exacte details over het toevoegen van uitzonderingen per merk en model kunnen verschillen. Als iemand anders het netwerk beheert, moet je toestemming vragen om het verkeer van Minecraft door te laten. Minecraft wordt veel gebruikt in het onderwijs, dus zolang je een legitieme reden hebt, zou het geen probleem moeten zijn.

  U kunt Windows Firewall volledig uitschakelen om er zeker van te zijn dat het geen firewallregel is die het probleem veroorzaakt. Als u echter geen andere firewall-oplossing heeft (zoals in uw route), moet u deze onmiddellijk weer inschakelen nadat het testen is voltooid. Mogelijk hebt u ook een firewall als onderdeel van uw antivirussoftware, dus zorg ervoor dat deze is uitgeschakeld of voeg er een uitzondering voor Minecraft aan toe.

  7. Uw vriend verwijderen en opnieuw toevoegen

  In sommige gevallen lijkt het erop dat de vriendenlijst van Minecraft om de een of andere reden beschadigd kan raken. Om het op te lossen, moet je je vrienden uit de lijst verwijderen en ze vervolgens weer toevoegen.

  Voordat je dit doet, kun je testen of corruptie van de vriendenlijst het probleem is door te proberen lid te worden van de wereld van een vreemde. Als dat lukt, heb je waarschijnlijk te maken met een beschadigde vriendenlijst. Aan de andere kant, als het probleem alleen van invloed is op het deelnemen aan mensen op je vrienden’ lijst, verwijder die persoon en stuur hem een ​​nieuwe uitnodiging.

  8. Stuurprogramma's voor uw netwerkkaart bijwerken

  Netwerkproblemen kunnen worden herleid tot verouderde stuurprogramma's, dus het is een goed idee om te controleren of er nieuwe stuurprogramma's beschikbaar zijn voor uw netwerkinterface. Een manier om adapterproblemen te controleren, is door over te schakelen naar een andere. Schakel bijvoorbeeld over naar Ethernet wanneer u wifi gebruikt en kijk of het probleem verdwijnt. Als dit het geval is, ga dan naar de website van het bedrijf die de problematische adapter maakt, of bezoek de pagina met het moederbordstuurprogramma om de nieuwste driver op te halen.

  9. Gebruik een VPN

  Als het probleem zit in de specifieke Minecraft-server of het routeringspad naar die server, gebruik dan een VPN. Door de locatie van de VPN-server die u gebruikt te wijzigen, kunt u het pad wijzigen dat uw gegevens over het netwerk nemen en de wegversperring omzeilen waardoor u geen verbinding met de server kunt maken.

  10. Stop met het gebruik van een VPN

  Als u al een VPN of een proxyserver gebruikte terwijl u deze foutmelding kreeg, moet u het tegenovergestelde doen van het bovenstaande en stoppen met het gebruik van de VPN. In ieder geval tijdelijk, om te zien of dat een deel van het probleem is. Als je Minecraft probeert te spelen op een netwerk dat het blokkeert (zoals een werk- of schoolnetwerk), probeer dan over te schakelen naar een andere VPN, proxyserver of service.

  11. Multiplayer inschakelen

  Als je de versie van Minecraft gebruikt die je in de Microsoft Store hebt gekocht (ook de PC Game Pass-versie), heeft je Xbox-profiel invloed op je online ervaring. Je moet ervoor zorgen dat de multiplayer-instellingen op dat account zijn ingeschakeld, anders kan Minecraft geen verbinding maken.

  1. Open een webbrowser en ga naar de officiële website voor Xbox Live.

  2. Meld u aan met uw Microsoft/Xbox-inloggegevens.

  3. Selecteer het tabblad met de tekst Xbox One/Windows 10 Online Safety.

  4. Zorg ervoor dat Toestaan ​​is geselecteerd onder U kunt deelnemen aan multiplayer-spellen.

  5. Selecteer Verzenden en sluit vervolgens de webpagina.

  Zorg ervoor dat u Minecraft opnieuw start voordat u opnieuw verbinding probeert te maken.

  12. Installeer de Java-versie van Minecraft

  Tegenwoordig gebruiken spelers de Bedrock-editie van de game die ze in de Microsoft Store hebben gekocht. Deze moderne Minecraft-poort is gebaseerd op de mobiele Pocket-editie van de game. Het is een complete herschrijving van Minecraft en is de versie die alle verschillende platforms omvat, van iOS tot Android, tot Nintendo Switch, PlayStation, pc en alles daartussenin.

  Het originele spel gemaakt door Mojang (voordat Microsoft het kocht) is geschreven in Java. Ongelooflijk, de Java-editie van Minecraft wordt tot op de dag van vandaag nog steeds onderhouden en gespeeld. Als de Bedrock-editie niet voor u werkt, probeer dan de Java-editie op uw pc.

  Er zijn essentiële verschillen tussen deze versies die van invloed zijn op hoe ze eruitzien, aanvoelen en spelen. Als jij en je vrienden Bedrock echter niet aan het werk kunnen krijgen, dan is de Java-versie beter dan helemaal geen Minecraft. Als je Xbox Game Pass voor pc gebruikt, heb je toegang tot beide versies van de game via de Xbox-app in Windows.

  Verander je Minecraft-platform

  Als je Minecraft niet op pc kunt repareren, overweeg dan om het op een ander platform te spelen. Minecraft-games zijn beschikbaar op elke centrale console en elk mobiel apparaat. Je kunt zelfs een controller gebruiken als je Minecraft op een iPhone of iPad speelt. Als je bij een pc blijft en een van de nieuwste grafische kaarten hebt, wil je misschien nog meer pit geven door ray-tracing in Minecraft in te schakelen.