Heb ik een speciale hub nodig voor My Matter Smart Home?

0
71
Amazon

Op materie gebaseerde slimme huizen zijn net om de hoek, en je kunt je afvragen of dit betekent dat de oude nieuwe standaard, nieuwe hubcyclus op het punt om van kracht te worden. Er zal nog steeds een hub zijn, maar je merkt misschien niet eens dat hij er is.

Het is zaak dat Smart Home voorbij de hub gaat

Als je al langere tijd in de smart home-game zit, ben je meer dan bekend met het smart home hub-model.

GERELATEERDWat is een Smart Home Hub?

Hubs dienen zowel als een manier om je smarthome-apparatuur te bedienen en als gateways voor smarthome-apparaten om te communiceren met de rest van je netwerk en het grotere internet.

In sommige gevallen is een hub alleen voor een bepaald ecosysteem. Je hebt bijvoorbeeld de Philips Hue Hub nodig om al je slimme Philips Hue-lampen en accessoires aan elkaar te koppelen voor leuke effecten, zoals het synchroniseren van je lampen met je pc of het gebruik van de Hue Sync Box voor kleurrijke realtime omgevingsverlichting tijdens het tv-kijken.

In andere gevallen zijn hubs niet beperkt tot het ecosysteem en dienen ze om meerdere producten van meerdere leveranciers aan elkaar te koppelen, zoals de Aeotec Smart Home SmartThings Hub. Vanwege de veelzijdigheid van dergelijke hubs van het type Zwitsers zakmes, was het historisch gezien vrij eenvoudig om te beweren dat een echt slim huis zo'n hub nodig heeft.

Voor echt serieuze smart home-enthousiastelingen met zeer diverse smart home-ecosystemen (en oudere smart home-hardware in de mix), zal het waarschijnlijk waar blijven dat een speciale smart home-hub een noodzaak zal blijven.

GERELATEERDMaterie is de Smart Home-standaard waar je op hebt gewacht

Maar het Matter smart home-protocol brengt de smart home-markt in de richting van een hubloos bestaan ​​waar consumenten niet langer hoeven te gaan winkelen voor een speciale hub voor hun slimme huizen, tenzij een dwingende use-case hen daartoe dwingt.

In het Matter-huis ben je vrij om je hardware, je apparaten en zelfs de software-interface die je gebruikt om ze allemaal te bedienen te mixen en matchen.

Fabrikanten bouwen materiehubs in hun producten

Het is niet helemaal waar om te zeggen dat er geen hub is in het Matter smart home-universum. Thread border routers vervullen in feite de hub-functie.

GERELATEERD< /strong>Wat is een draadrandrouter? (En moet ik er een kopen?)

Het belangrijkste verschil, en een dat zowel consumentvriendelijk is als een goed voorteken voor de wijdverbreide acceptatie van de Matter-standaard, is dat de Thread-grensrouters zijn ingebouwd in een groot aantal apparaten die mensen al op hun eigen merites kopen & #8212;en niet omdat ze actief op zoek zijn naar een Matter-hub.

Bedrijven zoals Amazon, Google, Apple en Nanoleaf bouwen actief Matter smart home-hubs, of Matter-controllers, in verschillende producten zoals slimme luidsprekers voor thuis. , wifi-routers en slimme lampen. Misschien heb je nu al een Matter-controller in huis en realiseer je je dat niet eens.

Amazon Echo (4e generatie)

Deze stiekeme kleine bol is niet alleen een luidspreker en spraakassistent, het is ook een Smart Home-hub van Matter.

Amazon

$ 99,99
 

Beste koop

$ 99,99
 

Beste koop

€ 99,99
 

Alle eero mesh-routers van Amazon, Wi-Fi 6 en hoger, hebben een ingebouwde Matter-hub, inclusief de eero Beacon, eero 6, eero Pro en eero Pro 6. De vierde generatie Echo-luidspreker is ook een Thread border-router, dus als je er onlangs een hebt gekocht, ben je klaar voor Matter.

Google heeft een vergelijkbaar aanbod van routers en slimme luidsprekers. De Nest Wi-Fi-routers zullen fungeren als Matter-hubs, net als de tweede generatie Nest Hub en de Nest Hub Max.

Apple's tweede generatie Apple TV 4K heeft een ingebouwde hub, net als de HomePod Mini.

Terwijl verschillende slimme verlichtingsbedrijven zich hebben aangemeld om Matter te ondersteunen, zal de Philips Hue Hub updaten om Matter te ondersteunen, maar zal het geen Thread border-router zijn. , Vormen en Lijnen Lichtpanelen.

Dit zijn slechts voorbeelden van producten die al zijn voorbereid op Matter en die vanaf de eerste dag worden ondersteund. Naarmate de tijd verstrijkt, zullen we Matter-controllers blijven zien die zijn ingebouwd in smart home-producten voor consumenten, die allemaal een naadloze manier bieden om Matter in uw huis te introduceren, geen zelfstandige hub-aankoop vereist.

LEES VOLGENDE

  • › Intel's Arc A770 GPU is als een RTX 3070 voor de helft van de prijs
  • › MSI gaat all-in op Intel 13e generatie chips, RTX 4000 GPU's
  • › Hoe vindt u circulaire verwijzingen in Microsoft Excel
  • › Apple heroverweegt de Stage Manager-functie van de iPad
  • › Een SMS-bericht doorsturen op iPhone
  • › ASUS' nieuwe draadloze muis kan aan uw tas hangen