De beste bordspellen voor grote groepen

0
51
Monkey Business Images/Shutterstock.com

Er komt weer een familiebijeenkomst op vakantie. Tafels met eten wachten op de tweede en derde portie, en het middagspel loopt ten einde. Dit is het moment om je gezin een nieuw bordspel te verkopen. Maar voor welk spel sprint jij naar de achterbank van je auto?

Hoe groter de groep die een spel wil spelen, hoe lastiger het spelselectieproces zal zijn. Heb je een aanzienlijk leeftijdsverschil dat je publiek vormt? Camel Up is misschien de juiste pasvorm. Is uw groep competitief en waardeert diepere complexiteit? Decrypto is misschien de juiste greep. En er zijn nog veel meer geweldige selecties om je te helpen een competitief leuke sfeer te creëren, je duistere gevoel voor humor op te wekken, of gewoon een absoluut hilarische tijd te creëren.

Inhoudsopgave

Beste teampuzzelspel: Codenames
Beste familiespel: Camel Up
Beste van de beste partygame: Decrypto
Beste niet-competitieve partygame: Telestrations: 12 Player Party Pack
Beste sociale deductiegame: Deception: Murder in Hong Kong
Beste koppelspel: Time's Up! Titel terugroepen!
Beste popcultuurkeuze: Monikers

Beste teampuzzelspel: Codenames

Tsjechische spellen Editie

Codenames is een spel voor twee teams waarin spelers plaatsnemen & #8217; humor en woordvaardigheid tegen het andere team. Dit is een cyclisch spel dat de mogelijkheid biedt om het aantal spelers halverwege het spel uit te breiden of te verkleinen, je kunt zelfs terugvallen tot slechts twee spelers die tegenover elkaar staan.

Elk team heeft een spymaster die het woordassociatiespelproces leidt met een woord en een nummer. Het team moet de codes ontcijferen om de agenten van hun team te vinden, en zo scoor je punten. Je probeert ook de agenten van het andere team niet te ontdekken terwijl je de omstanders uit de buurt houdt en de moordenaar ontwijkt. Dit alles terwijl u werkt met een mogelijk gebrekkig associatief woordweb dat, vaker wel dan niet, voortkomt uit buitensporig bereik voor geassocieerde woorden.

De schoonheid van het Codenames-formaat, wanneer iedereen in het spel is geïnvesteerd, kun je de kaarten omdraaien, een nieuwe groep van 25 opmaken en opnieuw beginnen. Deze snelle en betaalbare game is een nietje in zowel onze games van minder dan 30 minuten als van minder dan $ 25. Deze game daagt de denkers van een hoger niveau uit en kan een kans creëren voor het jongere publiek om hun stem aan het raadelement toe te voegen.

Best Team Puzzle Game

Codenamen

Snel, teamspel dat zich kan aanpassen aan de grootte van de groep.

Amazon

$15,89
$ 19,95 Bespaar 20%

Beste familiespel: Camel Up

Plan B-spellen

Camel Up is een bordspel dat als een dolle nacht op de baan speelt, waarbij je gokt op de kamelen. Een eenvoudig concept, dobbelstenen worden gegooid, kamelen bewegen en je zet vroeg in en wint. De veranderingen van de eerste versie naar nu hebben een eenvoudig idee, objecten die in een cirkel bewegen, en het verpakt in een escapade van kamelen die meeliften, andere spelers die je kamelen omleiden’ vooruitgaan of per ongeluk op de rug van een kameel springen die de verkeerde kant opgaat.

Met toeval en manipulatie kan dit spel net zo verslavend zijn voor uw kinderen als voor u en uw vrienden. Visueel is deze game direct uit de doos erg leuk, met een pop-upoase die vanaf het bord omhoog komt en een redelijk ingenieuze piramide die helpt om de dobbelstenen netjes en efficiënt te rollen. Tenzij de piramide uit frustratie wordt voortgestuwd, hebben je dobbelstenen niet veel kans om het spel te verstoren.

Dit spel is aantrekkelijk voor alle leeftijden en kan op een simplistische manier worden aangepakt, of je kunt verhoog het met meer spelers en introduceer partnerschappen die de gameplay goed doen uitkomen.

Beste familiespel

Camel Up

Familievriendelijk kameelracespel dat alle leeftijden naar het plezier kan trekken.

Amazon

$37.11
$39,99 Bespaar 7%

Doel

$37,49
 

Doel

$ 37,49
 

Best of the Best Party Game: Decrypto

Scorpion Masque

Decrypto is een monochroom verborgen juweeltje. Visueel springt deze game in eerste instantie misschien niet naar je uit. Terwijl je de visuele elementen en de spelinteractie afbreekt, zul je zien dat deze game, van de doos tot de opzet en de gameplay, een verborgen voorliefde voor spionagewedstrijden uit de Koude Oorlog begint te kweken.

Het decoderen van de code van het andere team is een proces, een niveau van manipulatie, waarbij een tangentiële verbinding met woorden wordt gebruikt, terwijl het een beetje een woordsnob moet zijn. Het spel dwingt je om de woordassociaties van je teamgenoot en het gebrek daaraan van het andere team te ontdekken. Al met al maken deze elementen dit spel agressief leuk bij de basisimplementatie.

Deze zachte spionage-inspanning kan het beste worden gespeeld en ervaren in plaats van de fijne kneepjes door middel van een beschrijving te vatten. Op de doos staan ​​maximaal acht spelers, maar de realiteit is dat je de teams zo groot kunt maken als je je prettig voelt. De grote capaciteit van de game helpt jongere spelers om als teamgenoot deel te nemen in plaats van ze te isoleren als codegevers.

De beste keuze

Decrypto

Een codebrekend spel uit de koude oorlog dat de geest en de woordverbindingen uitdaagt.

Amazon

$24.99
 

Beste niet-competitieve partygame: Telestrations: 12 Player Party Pack

USAOPOLY

Telestrations: 12 Player Party Pack is een samensmelting van Pictionary en het telefoonspel. Deze game is een fenomenale keuze voor mensen die op zoek zijn naar plezier in plaats van competitie, je kunt de score bijhouden, maar het uitgangspunt van deze game is meer gebaseerd op plezier dan op winnen. Je vindt dit ook in de regels. Elke speler begint met een aanwijzing of gooit de dobbelsteen om uit de 600 verstrekte aanwijzingen te kiezen.

Vervolgens geven de spelers het uitwisbare boekje langs de rij door, de volgende persoon leest het woord, trekt dit eruit, geeft het weer langs de lijn, en de volgende persoon tekent uit wat ze lezen of schrijft een gok van het eerste woord. De creativiteitscyclus gaat door totdat het boekje terugkeert naar de oorspronkelijke eigenaar om de ronde te voltooien.

Iedereen heeft een tekenboekje, begint met een aanwijzing, geeft het door en het tekencommunicatie-avontuur volgt. Deze cyclus creëert een mix van slechte tekeningen en verduisterde gissingen terwijl je plezier hebt. Dit spel benadrukt plezier als het ultieme doel, of je zou kunnen spelen om te winnen, maar wie wil spelen voor saaie oude punten?

Beste niet-competitieve partygame

Telestrations: 12 Player Part Pack

Een creatief spel dat meer gericht is op plezier dan winnen, hoewel winnen altijd een optie is.

Amazon

$39.95
 

Doel

$ 45,28
 

Doel

$45,28
 

Beste sociale deductiegame: Deception: Murder in Hong Kong

Grijze Vos Spelletjes

Misleiding: moord in Hong Kong is een afwijking van de partygame-stijlen die je elders in deze lijst kunt vinden. Een spel van dood en onderzoek, sociale deductie en gebrekkige communicatie dat het spel Clue naar een ander niveau tilt. Deze game neemt je mee op een beladen reis van beschuldiging van degenen met wie je speelt, terwijl een verrader zich in je midden verbergt. Ondanks het element van moord, heeft Deception meerdere aspecten van complex plezier. Deception maakte ook de 10 beste bordspellen met een mysterieus thema van Review Geek.

Hoe duister en verwrongen deze game ook kan zijn, Deception kan ook hilarisch zijn. Het helpt om een ​​duister gevoel voor humor te hebben of eigenlijk gewoon een basisgevoel voor humor om van dit spel een emotionele expeditie te maken.

Met een moordenaar en handlanger die in het geheim strijden tegen de onderzoekers in de kamer, zal de forensisch wetenschapper houd het spel draaiende terwijl misleiding mogelijk beschuldigingen laat ontsporen.

Misleiding: Moord in Hong Kong kan een geweldige uitstap zijn van een normale partygame-avond, en met het hoge tempo kunnen meerdere rondes in één keer worden gespeeld, wat leidt tot meerdere moorden en moordenaars.

Beste spel voor sociale deductie < img src="http://www.reviewgeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />

Misleiding: moord in Hong Kong

Een verandering van tempo van &quot;normaal&quot; gezelschapsspelletjes, snel, leuk en een onderzoeksthriller.

Amazon

$50,11
 

Beste spel voor koppels: de tijd is om! Titel terughalen!

R&R-spellen

De tijd is om! Titel herinneren! hangt af van hoe goed u communiceert met uw teamgenoot of uw partner. Het formaat plaatst teams van twee tegenover elkaar, maar er zijn veel sets van twee in de kamer. Er is ook een formaat voor oneven getallen. Er worden veertig kaarten getrokken, een timer van 30 seconden begint en een teamgenoot geeft binnen de tijd van de zandloper zoveel mogelijk aanwijzingen met woorden, grunts, gebaren en geluiden zonder neuriën en zingen zodat hun teamgenoot de trefwoorden kan raden. Je houdt de kaarten die je goed geraden hebt om de punten te tellen. Degenen die je hebt gemist, geef je door aan het volgende team.

De tweede ronde begint wanneer alle 40 kaarten met succes zijn geïnterpreteerd. Nu mag je maar één woord gebruiken terwijl je ook alle gebaren, geluiden en grunts gebruikt die je kunt maken. En de derde ronde gaat verder zonder woordaanwijzingen. Alleen gebaren, geluiden en gegrom zijn toegestaan.

De tijd is om! Titel herinneren! is een geweldig spel, maar langer dan andere op deze lijst. Deze game slaagt erin om een ​​nichepopcultuurformaat te nemen en een uitdagende strategische structuur te ontwikkelen tot een wedstrijd. Op het eerste gezicht lijkt het spel een relatief eenvoudig raadspel, maar het evolueert naar een tweepersoons teamwoord battle royale met gegrom, dierengeluiden en verkeerde interpretaties.

Beste koppelspel

Time's Up! Titel terughalen!

Een meerlagige woordstrijd tussen teams van twee die de complexiteit met elke ronde verhoogt.

Amazon

$ 19,99
 

Beste keuze voor popcultuur: Monikers

CMYK

Als je op zoek bent naar je popcultuurfix op deze lijst, vinkt Monikers dit vakje aan, maar introduceert ook een escalerende complexiteit. Monikers en de tijd is om! Titel herinneren! zijn zeer vergelijkbaar in spelstijl, formaat en gameplay. Hoewel deze spellen heel goed parallel lopen, maken aanzienlijke verschillen elk van deze spellen fantastische mogelijkheden voor grote groepen om uit te kiezen.

While Time’s Up! Titel herinneren! is opgezet voor teams van twee om te strijden, Monikers omvat grote groepen tegenover elkaar. Elke speler trekt acht kaarten, die ze toevoegen aan het speltotaal. Elk team heeft de mogelijkheid om binnen de tijd zoveel mogelijk kaarten te raden om punten te verzamelen.

Je kunt alles gebruiken om het verborgen woord in de eerste ronde te beschrijven. De tweede ronde zakt naar één woord. En de derde ronde gaat over in charades.

Monikers is een andere creatieve kijk op het eenvoudige gokspelformaat met een goede mix van onderwerpen die dit spel een hoofdbestanddeel zullen maken voor de game-avond met grote groepen. .

Beste keuze voor popcultuur

Monikers

Hilarisch gedreven, op popcultuur gebaseerde confrontatie met teams.

Amazon

$24.99
$29,99 Bespaar 17%