De bästa brädspelen för stora grupper

0
53
Monkey Business Images/Shutterstock.com

Ännu en familjeträff håller på att avslutas. Matbord väntar på den andra och tredje serveringen och eftermiddagsspelet avslutas. Nu är det dags att sälja din familj på ett nytt brädspel. Men vilket spel kommer du att springa till baksätet i din bil för?

Ju större grupp som vill spela ett spel, desto svårare blir spelvalsprocessen. Har du en betydande åldersskillnad som utgör din skara? Camel Up kan vara rätt passform. Är din grupp konkurrenskraftig och uppskattar djupare komplexitet? Decrypto kan vara rätt grepp. Och det finns många andra fantastiska alternativ som hjälper dig att skapa en tävlingsinriktad rolig atmosfär, trigga ditt mörkare sinne för humor eller bara skapa en helt rolig stund.

Innehållsförteckning

Bästa lagpusselspel: Kodnamn
Bästa familjespel: Camel Up
Bästa av det bästa partyspelet: Decrypto
Bästa icke-konkurrenskraftiga partyspel: Telestrations: 12-spelares partypaket
Bästa sociala avdragsspel: Deception: Murder in Hong Kong
Bästa parspel: Time's Up! Title Recall!
Bästa popkulturval: Monikers

Bästa lagpusselspel: Kodnamn

Tjeckiska spel Edition

Codenames är ett tvålagsspel som ger spelare ’ kvickhet och ordförmåga mot det andra laget. Det här är ett cykliskt spel som ger möjligheten att utöka eller minska antalet spelare mitt i spelet, du kan till och med släppa ner till att bara två spelare står emot varandra.

Varje lag har en spionmästare som leder ordassociationsspelsprocessen med ett ord och ett nummer. Laget måste dechiffrera koderna för att hitta lagets agenter, vilket är hur du får poäng. Du försöker också att inte upptäcka det andra lagets agenter samtidigt som du håller åskådarna borta från skada och undviker mördaren. Allt detta när du arbetar med ett potentiellt felaktigt associativt ordnät som, oftare än inte, kommer från överdriven räckvidd för associerade ord.

Det fina med Codenames-formatet, när alla är investerade i spelet kan du vända på korten, lägga ut en ny grupp på 25 och börja om. Detta snabba och prisvärda spel är en stapelvara i båda våra spel under 30 minuter och under $25. Det här spelet utmanar gruppens tänkare på högre nivå och kan skapa en möjlighet för den yngre publiken att lägga till sina röster i gissningselementet.

Bästa lagpusselspelet

Kodnamn

Högt lagspel som kan anpassa sig efter gruppens storlek.

Amazon

15,89 USD
19,95 $ Spara 20 %

Bästa familjespel: Camel Up

Plan B-spel

Camel Up är ett brädspel som spelar som en galen kväll på banan och satsar på kamelerna. Ett enkelt koncept, tärningar rullas, kameler rör sig och du satsar tidigt och vinner. Förändringarna från den första versionen till nu har tagit en enkel idé, föremål som rör sig i en cirkel, och paketerat den i en eskapad av kameler som kopplar av, andra spelare som avleder dina kameler’ framsteg eller oavsiktligt hoppa på ryggen av en kamel som går åt fel håll.

Med slump och manipulation kan detta spel vara mycket beroendeframkallande för dina barn lika mycket som det är för dig och dina vänner. Visuellt är det här spelet väldigt roligt utanför lådan, med en popup-oas som startar upp från brädet och en ganska genialisk pyramid som hjälper till att kasta tärningar rent och effektivt. Om inte pyramiden drivs av frustration, kommer dina tärningar inte ha så stor chans att störa spelet.

Det här spelet är tilltalande för alla åldrar och kan hanteras på ett förenklat sätt, eller så kan du förstärka upp med fler spelare och introducera partnerskap som ger bra rynkor till spelet.

Bästa familjespelet

Camel Up

Familjevänligt kamelracingspel som kan locka alla åldrar till det roliga.

Amazon

37,11 USD
39,99 USD spara 7 %

Mål

37,49 USD
 

Mål

37,49 $
 

Bästa av de bästa partyspelet: Decrypto

Scorpion Masque

Decrypto är en monokromatisk dold pärla. Visuellt kanske det här spelet från början inte hoppar över dig. När du bryter ner grafiken och spelinteraktionen kommer du att se att från lådan till installationen till spelet kommer detta spel att börja främja en dold förkärlek för spiontävlingar från kalla krigets era.

Att dekryptera det andra lagets kod är en process, en nivå av manipulation, som använder en tangentiell koppling till ord, allt samtidigt som det måste vara lite av en ordsnobb. Spelet tvingar dig att upptäcka din lagkamrats ordassociationer och motståndarlagets brist på sådana. Sammantaget gör dessa element det här spelet aggressivt roligt vid dess grundläggande implementering.

Detta mjuka spionagearbete spelas och upplevs bäst snarare än att greppa krångligheterna genom en beskrivning. Boxen säger upp till åtta spelare, men verkligheten är att du kan göra lagen så stora som du är bekväm med. Spelets stora kapacitet hjälper yngre spelare att delta som lagkamrater snarare än att isolera dem som kodgivare.

Det bästa av de bästa valet

Decrypto

Ett kodbrytande spel från kalla krigets eran som utmanar sinnet och ordets kopplingar.

Amazon

24,99 USD
 

Bästa icke-konkurrenskraftiga partyspel: Telestrations: 12-spelares partypaket

USAOPOLY

Telestrations: 12 Player Party Pack är en sammanslagning av Pictionary och telefonspelet. Det här spelet är ett fenomenalt val för de som letar efter nöje snarare än konkurrens, du kan behålla poängen, men det här spelets premiss är mer byggd på nöje snarare än vinst. Du hittar detta också skrivet i reglerna. Varje spelare börjar med en ledtråd eller kastar tärningarna för att välja bland de 600 ledtrådarna som tillhandahålls.

Så passerar spelarna häftet med torrradering längs raden, nästa person läser ordet, drar ut det, ger det nedåt igen, och nästa person drar antingen fram det de läser eller skriver en gissning på det första ordet. Kreativitetscykeln fortsätter tills häftet går tillbaka till den ursprungliga ägaren för att avsluta rundan.

Alla har ett teckningshäfte, börjar med en ledtråd, skickar den vidare, och teckningskommunikationsäventyret följer. Den här cykeln skapar en blandning av dåliga ritningar och felaktiga gissningar samtidigt som du har det bra. Det här spelet framhäver kul som det ultimata målet, eller så kan du spela för att vinna, men vem vill spela för tråkiga gamla poäng?

Bästa icke-konkurrenskraftiga partyspel

Telestrationer: 12 Player Part Pack

Ett kreativt baserat spel som fokuserar mer på att ha kul än att vinna, även om att vinna alltid är ett alternativ.

Amazon

39,95 $
 

Mål

45,28 USD
 

Mål

45,28 USD
 

Bästa sociala avdragsspel: Deception: Murder in Hong Kong

Grey Fox Games

Deception: Murder in Hong Kong är en avvikelse från partyspelsstilarna som du kan hitta någon annanstans i den här listan. Ett spel med död och undersökning, social deduktion och bristfällig kommunikation som tar spelet Clue till en annan nivå. Det här spelet tar dig med på en häftig resa av anklagelser mot dem du spelar med medan en förrädare gömmer sig mitt ibland dig. Trots inslaget av mord har Deception flera aspekter av komplext roligt. Deception gjorde också Review Geek’s 10 Best Mystery-Themed Board Games.

Hur mörkt och skruvat det här spelet kan vara, kan Deception också vara roligt. Det hjälper att ha ett mörkt sinne för humor eller egentligen bara en grundläggande humor för att göra det här spelet till en känslomässig expedition.

Med en mördare och medbrottsling som i hemlighet slåss mot utredarna i rummet, kommer kriminalteknikern att håll spelet igång medan felaktigheter kan spåra ur anklagelserna.

Bedrägeri: Mord i Hongkong kan vara ett fantastiskt utträde från en vanlig festspelskväll, och med sitt snabba tempo kan flera omgångar spelas i ett möte, vilket leder till flera mord och mördare.

Bästa sociala deduktionsspelet < img src="http://www.reviewgeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />

Deception: Murder in Hong Kong

En förändring av takt från &quot;normalt&quot; festspel, högt tempo, roligt och en undersökande thriller.

Amazon

50,11 USD
 

Bästa parspel: Time’s Up! Title Recall!

R&R-spel

Tiden är slut! Titel minns! beror på hur väl du kommunicerar med din lagkamrat eller din partner. Formatet ställer lag om två mot hur många set om två som helst i rummet. Det finns också ett format för udda nummer. Fyrtio kort dras, en 30-sekunders timer startar och en lagkamrat ger så många ledtrådar som möjligt inom timglasets tid med hjälp av ord, grymtningar, gester och ljud utan att nynna och sjunga för att deras lagkamrat ska gissa nyckelorden. Du behåller korten du gissar rätt för att räkna ihop poängen. De du har missat skickar du vidare till nästa lag.

Den andra omgången börjar när alla 40 korten har tolkats. Nu kan du bara använda ett ord samtidigt som du använder alla gester, ljud och grymtningar du kan göra. Och den tredje omgången fortsätter utan ordledtrådar. Endast gester, ljud och grymtningar är tillåtna.

Tiden är slut! Titel minns! är ett bra spel men längre än andra på den här listan. Det här spelet lyckas ta ett nischformat popkultur och utveckla en utmanande strategisk struktur till en tävling. Vid första anblicken verkar spelet vara ett relativt enkelt gissningsspel men utvecklas till en tvåpersoners lagord Battle Royale med grymtningar, djurljud och feltolkningar.

Bästa parspelet

Tiden är slut! Title Recall!

En ordstrid i flera lager mellan lag om två som ökar komplexiteten för varje omgång.

Amazon

19,99 $
 

Bästa popkulturval: Monikers

CMYK

Om du letar efter din popkulturfix på den här listan, markerar Monikers den här rutan men introducerar också en eskalerande komplexitet. Monikers och Time’s Up! Titel minns! är väldigt lika i spelstil, format och gameplay. Även om dessa spel är mycket parallella, gör betydande skillnader vart och ett av dessa spel fantastiska möjligheter för stora grupper att välja mellan.

Medan tiden är ute! Titel minns! är inrättat för lag om två att tävla, Monikers innehåller stora grupper som möter varandra. Varje spelare drar åtta kort, som de lägger till spelets totala summa. Varje lag har möjlighet att gissa så många kort under tiden för att samla poäng.

Du kan använda vad som helst för att beskriva det dolda ordet i den första omgången. Den andra omgången sjunker till ett ord. Och den tredje omgången förvandlas till charader.

Monikers är ännu en kreativ version av det enkla gissningsspelsformatet med en bra blandning av ämnen som kommer att hålla detta spel en stapelvara för allas spelkvällar för stora grupper .

Bästa popkulturvalet

Monikers

Hurligt driven, popkulturbaserad, team faceoff.

Amazon

$24,99
$29,99 Spara 17 %