Behöver jag ett dedikerat nav för My Matter Smart Home?

0
57
Amazon

Materiabaserade smarta hem är precis runt hörnet, och du kanske undrar om detta betyder att den gamla nya standarden, nya navcykeln är på väg att träda i kraft. Det kommer fortfarande att finnas ett nav, men du kanske inte ens märker att det finns där.

Matter Is Moving Smart Home Beyond the Hub

Om du har varit med om smarta hemspel hur länge som helst, är du mer än bekant med modellen för smarta hemhubbar.

RELATERATVad är en Smart Home Hub?

Hubbar fungerar både som ett sätt att styra din smarta hemutrustning och som gateways för smarta hemenheter för att kommunicera med resten av ditt nätverk och det större internet.

I vissa fall är ett nav bara för ett visst ekosystem. Du behöver till exempel Philips Hue Hub för att länka ihop alla dina Philips Hue smarta lampor och tillbehör för snygga effekter som att synkronisera dina lampor till din PC eller använda Hue Sync Box för färgstark omgivande belysning i realtid medan du tittar på TV.

I andra fall är nav inte ekosystembegränsade och tjänar till att länka samman flera produkter från flera leverantörer som Aeotec Smart Home SmartThings Hub. På grund av mångsidigheten hos sådana nav av typen schweizisk armékniv, har det historiskt sett varit ganska lätt att hävda att ett riktigt smart hem behöver ett sådant nav.

För riktigt seriösa smarta hem-entusiaster med mycket olika ekosystem för smarta hem (och äldre smarta hem-hårdvara i mixen), kommer det sannolikt att förbli sant att en dedikerad nav för smarta hem kommer att förbli en nödvändighet.

RELATERATMateria är den smarta hemstandarden du har väntat på

Men Matter-protokollet för smarta hem flyttar marknaden för smarta hem mot en navlös tillvaro där konsumenterna inte längre behöver gå och handla efter en dedikerad hubb för sina smarta hem om inte något övertygande användningsfall tvingar dem att göra det.

I Matter-hemmet är du fri att blanda och matcha din hårdvara, dina enheter och till och med mjukvarugränssnittet du använder för att kontrollera dem alla.

Tillverkare bygger materiehubbar i sina produkter

Det är inte helt sant att säga att det inte finns något nav i Matters smarta hemuniversum. Faktum är att trådgränsroutrar uppfyller navfunktionen.

RELATERAT< /strong>Vad är en trådkantsrouter? (Och måste jag köpa en?)

Den viktigaste skillnaden, och en som är både konsumentvänlig och bådar gott för det utbredda antagandet av Matter-standarden, är att trådgränsroutrarna är inbyggda i en myriad av enheter som människor redan köper på egen hand—och inte för att de aktivt handlar efter en Matter-hub.

Företag som Amazon, Google, Apple och Nanoleaf bygger aktivt Matter-smarta hemhubbar, eller Matter-kontroller, till olika produkter som smarta hemhögtalare , Wi-Fi-routrar och smarta lampor. Faktum är att du kanske redan har en Matter-kontroller i ditt hem just nu och inte ens inser det.

Amazon Echo (4:e generationen)

Den här lömska lilla sfären är inte bara en högtalare och en röstassistent hemmabas, den är också ett nav för Matter smarta hem.

Amazon

99,99 USD
 

Bästa köp

99,99 USD
 

Bästa köp

99,99 USD
 

Alla Amazons eero mesh-routrar, Wi-Fi 6 och uppåt, har en Matter-hubb inbyggd, inklusive eero Beacon, eero 6, eero Pro och eero Pro 6. Den fjärde generationens Echo-högtalare är också en Trådkantsrouter, så om du nyligen har köpt en är du redo för Matter.

Google har ett liknande utbud av router- och smarta högtalare. Nest Wi-Fi-routrarna kommer att fungera som Matter-hubbar, liksom andra generationens Nest Hub och Nest Hub Max.

Apples andra generationens Apple TV 4K har en inbyggd hubb, liksom HomePod Mini.

Medan olika smarta belysningsföretag har skrivit på för att stödja Matter— kommer Philips Hue Hub att uppdateras för att stödja Matter men kommer inte att vara en trådgränsrouter—Nanoleaf har hoppat i fot först med Matter-hubbar inbyggda i dess Elements , Shapes och Lines Light Panels.

Detta är bara exempel på produkter som redan är förberedda för Matter och som kommer att ha support under första dagen. Allt eftersom tiden går kommer vi att fortsätta att se Matter-kontroller inbyggda i konsumentprodukter för smarta hem, alla erbjuder ett sömlöst sätt att introducera Matter i ditt hem—inget fristående köp av nav krävs.

LÄS NÄSTA

  • › Intel’s Arc A770 GPU är som en RTX 3070 för halva priset
  • › MSI går all-in på Intel 13:e generationens chips, RTX 4000 GPU: er
  • › Så här hittar du cirkulära referenser i Microsoft Excel
  • › Apple tänker om på iPad’s Stage Manager-funktion
  • › Så här vidarebefordrar du ett textmeddelande på iPhone
  • › ASUS nya trådlösa mus kan hänga på din väska