10 Samsung Galaxy-functies die u zou moeten gebruiken

0
54
Justin Duino/How-To Geek

Samsung Galaxy-telefoons zijn berucht voor het hebben van talloze functies, of je het nu leuk vindt of niet. Dat betekent dat er een grote kans is dat er een aantal handige dingen zijn waar je niets vanaf weet. Laten we dat oplossen.

Typen met een gebaar ongedaan maken

U maakt het typen waarschijnlijk vaak ongedaan met de sneltoets Ctrl/Command+Z op uw pc. De iPhone heeft ook een handig gebaar voor ongedaan maken. Wist je dat Samsung Galaxy-telefoons er ook een hebben?

Het standaard Samsung-toetsenbord heeft een gebaar voor ongedaan maken als u vegen uitschakelt. In deze context, “Ongedaan maken” verwijdert de laatste paar woorden die u hebt getypt, niet de afzonderlijke tekens. Veeg eenvoudig met twee vingers over het toetsenbord in een van beide richtingen om ongedaan te maken of opnieuw te doen.

GERELATEERD: Typen ongedaan maken op een Samsung Galaxy-telefoon

Supercharge met goede vergrendeling

Misschien wel de beste manier om je Galaxy-telefoon aan te passen, is met Samsung's “Good Lock” app. Laat je niet misleiden door de naam, de app is voor veel, veel meer dan alleen het vergrendelscherm.

“Good Lock” is een reeks modules die extra functionaliteit en aanpassing aan veel verschillende delen van uw telefoon toevoegen. Je kunt aanpassen hoe meldingen eruitzien, klokken maken, het multitasking-scherm, de navigatiebalk, het geluid, het vergrendelscherm en meer aanpassen.

Het is echt gaaf dat Samsung Good Lock aanbiedt. Geen enkele andere smartphonefabrikant biedt dit niveau van maatwerk. Het is er als je het wilt, maar niet in je gezicht als je het niet wilt.

GERELATEERD: Waarom je “Good Lock” zou moeten gebruiken ” op uw Samsung Galaxy-telefoon

Bekijk video's in betere kwaliteit

De kans is groot dat je een Samsung-telefoon hebt gekregen vanwege het prachtige scherm. Dus waarom zouden video's er niet zo goed mogelijk uitzien? Dat is waar de "Video Enhancer" functie komt binnen.

Als Video Enhancer is ingeschakeld, zal je telefoon de helderheid van het scherm verhogen en kleuren levendiger maken wanneer je een video bekijkt. Je hoeft de helderheid niet zelf handmatig te verhogen en je kunt beslissen voor welke apps het van toepassing is.

GERELATEERD: Hoe je video's er beter uit kunt laten zien op het scherm van een Samsung Galaxy-telefoon

Stem het thema af op uw achtergrond

Samsung Galaxy-apparaten hebben thema's, maar ze kregen kleurenpaletten met Android 12. De kleuren worden gekozen uit je achtergrond en toegepast op verschillende delen van de telefoon.

De kleuren verschijnen in de Snelle instellingen, de achtergrondkleur van het meldingenpaneel en kleuren in systeem-apps. Een thema kan het uiterlijk van je telefoon drastisch veranderen, maar het kleurenpalet is een subtielere benadering, en het verandert met je achtergrond.

GERELATEERD: Hoe te veranderen het kleurenpalet op Samsung Galaxy-telefoons

Snelle toegang tot app-snelkoppelingen

Het is erg belangrijk om dingen snel gedaan te krijgen op je telefoon, dus waarom zou je je favoriete dingen niet binnen handbereik hebben? "Randpanelen" is een zijbalk die uit de zijkant van het scherm schuift. Het algemene gebruik is voor app-snelkoppelingen, maar het kan veel meer dan dat.

Edge Panels kunnen contacten, weerberichten, herinneringen, tools en zelfs je klembord bevatten. Er zijn ook meer Edge Panels beschikbaar in de Galaxy Store. Het is een handige functie om alle dingen die je veel gebruikt in een handomdraai bij de hand te hebben.

GERELATEERD: Hoe (en waarom) Samsung Edge Panels gebruiken op een Galaxy-telefoon

Aangepaste snelkoppelingen op het vergrendelscherm

Het vergrendelscherm is vaak het eerste ding dat u ziet wanneer u uw Galaxy-telefoon gebruikt. Standaard zijn er een aantal sneltoetsen: de telefoon en de camera. U kunt deze wijzigen in alle apps die u maar wilt.

De snelkoppelingen verschijnen in de linker- en rechterbenedenhoek. U kunt het pictogram naar het midden van het scherm slepen om de app te openen, zelfs als de telefoon nog is vergrendeld. U of iemand anders kan echter niets anders doen.

GERELATEERD: Het Samsung Galaxy-slot aanpassen Schermsnelkoppelingen

Muziekapps in Snelle instellingen

De kans is groot dat het luisteren naar muziek en podcasts een groot deel uitmaakt van hoe je je Samsung-telefoon gebruikt. U moet weten dat u ze gemakkelijk binnen handbereik kunt plaatsen in het paneel Snelle instellingen.

Galaxy-telefoons hebben een “Media-uitgang” menu om te schakelen waar de audio moet worden afgespeeld. Dit menu kan echter ook worden gebruikt voor app-snelkoppelingen. Je kunt je favoriete media-apps selecteren en ze allemaal op één plek hebben.

GERELATEERD: Snel toegang krijgen tot muzieksnelkoppelingen op een Samsung-telefoon

Maak de sluiterknop gemakkelijker bereikbaar

Het is geen mysterie dat Samsung een aantal zeer grote telefoons maakt. Het kan zijn dat u bepaalde dingen op het scherm moeilijk kunt bereiken. Dat kan met name het geval zijn wanneer u probeert uw telefoon vast te houden en een foto te maken.

De Samsung camera-app heeft de mogelijkheid om een ​​“zwevende” ontspanknop. Dat betekent dat u de ontspanknop overal op het scherm kunt verplaatsen. Het maakt niet uit hoe je je telefoon vasthoudt voor die selfie, je kunt hem bereiken.

GERELATEERD:De sluiterknop op Samsung Galaxy-telefoons verplaatsen

Apps klonen met beveiligde map

“Beveiligde map” misschien wel de meest uitgeslapen Samsung Galaxy-functie. Mensen gaan ervan uit dat het alleen voor werk is of om gevoelige foto's te verbergen, maar het is veel meer dan dat. Je kunt het gebruiken om meerdere instanties van dezelfde app op je telefoon te hebben.

De Secure Folder is in wezen een sandbox-omgeving die losstaat van de rest van de telefoon. Alle apps die u erin plaatst, zijn duplicaten die niets delen met apps buiten de map. Niet-Samsung-telefoons hebben meer gecompliceerde manieren om dit te doen.

GERELATEERD: 5 functies Google Pixel-telefoons zouden van Samsung moeten stelen

Draai de telefoon om voor stille oproepen

Terwijl je dat niet kunt en mag ;Sla je Galaxy-telefoon naar beneden om een ​​gesprek op te hangen, je kunt iets subtielers doen, maar nog steeds bevredigend.

Dit is een functie op veel Android-telefoons en Samsung heeft het ook op die van hen . Nadat u de optie in de instellingen hebt ingeschakeld, kunt u uw telefoon eenvoudig op het scherm kantelen om de oproep te dempen. Het werkt ook voor alarmen.

GERELATEERD: Gesprekken dempen door uw Android-telefoon om te draaien

Het nadeel van een bootlading aan functies is dat ze vaak niet gemakkelijk te vinden zijn. Hopelijk heb je met deze lijst nieuwe tips en trucs gevonden om het meeste uit je Samsung Galaxy-telefoon te halen.

The Best Samsung Phones of 2022 Beste Samsung-telefoon in het algemeen Samsung Galaxy S22 Amazon

$ 726,00
$799.99 Bespaar 9%

Beste middenklasse Samsung-telefoon Samsung Galaxy S21 FE Amazon

$ 599,99
$699.99 Bespaar 14%

Beste budget Samsung-telefoon Samsung Galaxy A32 Nu winkelen Beste Samsung-telefoon voor batterijduur Samsung Galaxy S22 Ultra Amazon

$ 1199.99
$1399.99 Bespaar 14%

Beste Samsung cameratelefoon Samsung Galaxy S22 Ultra Amazon

$1199,99
$1399.99 Bespaar 14%

Beste Samsung opvouwbare telefoon Samsung Galaxy Z Fold 4 Amazon

$1589,99
$1799,99 Bespaar 12%

LEES VOLGENDE

  • › Dit is wanneer uw Samsung Galaxy Android 13 (One UI 5) krijgt
  • › Waarom heet Samsung “Samsung”?
  • › De 5 grootste Android-mythen
  • › Hoe vindt u circulaire verwijzingen in Microsoft Excel
  • › MSI gaat all-in op Intel 13e generatie chips, RTX 4000 GPU's
  • › Een SMS-bericht doorsturen op iPhone
  • › Apple heroverweegt de Stage Manager-functie van de iPad
  • › ASUS' nieuwe draadloze muis kan aan uw tas hangen