Tesla släpper äntligen en CCS-laddningsadapter

0
38
Tesla

Efter en lång väntan har Tesla äntligen släppt en officiell CCS-adapter för Nordamerika som gör det möjligt för Tesla-förare att använda offentliga laddstationer av andra märken. Den nya CCS Combo 1 (CCS1) till Tesla-kontakten är nu tillgänglig i Nordamerika för 250 USD.

När elfordon fortsätter att bli populära vill Tesla utveckla tekniken för alla, inte bara sig själv. Som ett resultat av detta är företaget upptaget med att testa sätt att låta andra elbilsägare använda dess laddningsnätverk.

Detta betyder dock att dess expansiva laddningsnätverk kommer att bli upptaget när Teslas nya Magic Dock kommer och den öppnar Supercharger-nätverket för alla elfordon. Många Tesla-ägare är oroliga att förändringen kommer att öka väntetiderna eller överbelasta stationer, vilket ger dem ingenstans att ladda batterierna.

RELATERATSå här kommer Tesla Superchargers att fungera med andra elbilar

Tack och lov, efter att först ha släppt en laddningsadapter i Sydkorea förra året, finns den officiella Tesla CCS-adaptern tillgänglig i staten för 250 USD på Teslas webbplats. Det börjar skickas inom de närmaste veckorna. Tyvärr finns det en hake, och adaptern fungerar inte med alla Tesla-modeller.

“CCS Combo 1-adaptern är kompatibel med de flesta nyare Tesla-fordon, medan vissa fordon kan behöva en eftermontering för att säkerställa funktionalitet med tredjeparts CCS-stationer. Vi rekommenderar att du kontrollerar att ditt fordon har den senaste tillgängliga programvaran innan du loggar in på ditt Tesla-konto för att verifiera fordonets kompatibilitet.”

Enligt Tesla Store fungerar den här nya adaptern bara med den nyare Tesla Model 3/Model Y-fordon, tillsammans med de senaste Model S och X. Om du har en äldre Tesla har du fortfarande ingen tur, åtminstone för nu. Det ser ut som att fordon äldre än 2020 inte kommer att fungera med adaptern ur kartongen.

Företaget kommer att erbjuda en eftermonteringslösning för att fungera med äldre fordon, men vi förväntar oss inte att tillägg tills någon gång under 2023. Som sagt, alla med en nyare Tesla kanske vill ta tag i den här adaptern så snart som möjligt. Få din från länken nedan.

Tesla CCS Combo 1 Adapter

Hämta Teslas nya CCS Combo 1-adapter och ladda ditt fordon med offentliga laddare.

Handla nu

via Electrek