Wi-Fi blijft verbinding verbreken op Android? 11 manieren om te repareren

0
57

Verbreekt de wifi-verbinding van uw Android-telefoon voortdurend? Ontdek waarom wifi de verbinding blijft verbreken en wat u kunt doen om problemen met de wifi-verbinding op Android op te lossen.

De wifi op je Android-telefoon kan om verschillende redenen worden verbroken. Het kan bijvoorbeeld een willekeurige storing zijn met de wifi-interface, een conflicterende netwerkinstelling of een onjuiste routerconfiguratie.

Inhoudsopgave

  Lees verder om erachter te komen hoe je problemen oplost en af ​​en toe een wifi-verbinding met Android verbreekt. De onderstaande instructies kunnen enigszins variëren, afhankelijk van de fabrikant van uw telefoon en de Android-versie.

  1. Schakel vliegtuig aan/uit

  De snelste methode om onverwachte problemen met de internetverbinding op een Android-telefoon op te lossen, is door de vliegtuigmodus in en uit te schakelen.

  Om dat te doen, veegt u vanaf de bovenkant van het scherm omlaag om het paneel Snelle instellingen te openen. Tik vervolgens op de tegel Vliegtuigmodus, wacht een paar seconden en tik er nogmaals op.

  2. Controleer de signaalsterkte

  Dicht bij de router of het toegangspunt blijven is de beste manier om ononderbroken wifi te ervaren. Zorg ervoor dat de Wi-Fi-indicator op uw Android-telefoon ten minste tweederde vol is om willekeurige verbrekingen door fysieke obstakels en draadloze interferentie te voorkomen.

  3. Netwerk vergeten en opnieuw toevoegen

  Het verwijderen van en opnieuw verbinden met een draadloos netwerk op Android is een andere snelle oplossing die frequente wifi-verbinding kan oplossen, vooral als het probleem zich alleen op dat netwerk voordoet. Om dat te doen:

  1. Open de app Instellingen en tik op Netwerk & internet > internetten.

  2. Tik op het tandwielpictogram naast de SSID (netwerknaam) en tik op Vergeten.

  3. Selecteer de draadloze verbinding, voer het wifi-wachtwoord in en tik op Verbinden om opnieuw lid te worden.

  4. Verouderde Wi-Fi-netwerken verwijderen

  Te veel opgeslagen draadloze netwerken op uw Android-telefoon is een andere reden voor plotselinge Wi-Fi-verbinding. Ga opnieuw naar het scherm met internetverbindingen en verwijder alle eerder verbonden netwerken die u niet langer nodig hebt.

  5. Start de wifi-router of -modem opnieuw op

  Glitsingen aan de router hebben de neiging om allerlei verbindingsproblemen te veroorzaken. Als uw Android-apparaat problemen blijft houden met het onderhouden van de verbinding met een bepaald netwerk, helpt het herstarten van de router meestal om dit op te lossen.

  Als u de router kunt bereiken, zoekt u de aan/uit-knop, wacht u maximaal 10 seconden en schakelt u de router weer in.

  6. Start Android-telefoon opnieuw op

  Als je Android-telefoon de verbinding met wifi verbreekt, ongeacht het netwerk, heb je mogelijk te maken met een draadloze interface met fouten.

  Het opnieuw opstarten van het apparaat kan een verschil maken, dus druk op de aan/uit-knop (bij sommige telefoons moet u tegelijkertijd op de aan/uit- en volume omhoog/omlaag-knoppen drukken) en tik op Opnieuw opstarten.

  7. Schakel adaptieve wifi en adaptieve verbindingen uit

  Sommige Android-telefoons hebben een functie genaamd Adaptive Connectivity. Het beheert automatisch uw internetverbindingen op basis van de signaalsterkte en andere factoren om de levensduur van de batterij te verlengen. Als u dit uitschakelt, kunt u willekeurige wifi-verbinding voorkomen.

  Om dat te doen, opent u de app Instellingen en tikt u op Netwerk & internet > Adaptieve connectiviteit. Schakel vervolgens de schakelaar naast Adaptieve connectiviteit uit.

  Een andere, enigszins vergelijkbare functie is Adaptive Wi-Fi. Het schakelt automatisch over naar mobiele netwerkgegevens wanneer de wifi-verbinding niet stabiel is. Als u niet wilt dat dit gebeurt, gaat u naar Instellingen > Netwerk & internet > internet > Netwerkvoorkeuren en deactiveer de optie Automatisch overschakelen naar mobiele data.

  Analyseer en configureer uw draadloze netwerk opnieuw

  Als het probleem zich voordoet op een privé-wifi-netwerk, wilt u het misschien analyseren en zo nodig van kanaal of GHz-band wisselen. Als de router bijvoorbeeld uitzendt op de 2,4 GHz-band, maar het netwerk de omliggende Wi-Fi-hotspots overlapt, wilt u misschien de 1, 6 en 11 kanalen gebruiken of naar de 5 GHz-band gaan.

  Het omvat een proces in drie stappen als volgt. Raadpleeg de gekoppelde handleidingen voor gedetailleerde instructies:

  1. Analyseer uw draadloze netwerk met behulp van een Wi-Fi Analyzer zoals NetSpot.

  2. Toegang tot uw routerinstellingen (idealiter met een Windows-pc of Mac).

  3. Zoek de draadloze signaalfrequentie-opties en pas de band- en kanaalvoorkeuren aan.

  8. Update of reset routerfirmware

  Als het probleem zich blijft voordoen op een privé draadloos netwerk, is het een goed idee om te controleren of uw router een firmware-update in behandeling heeft.

  Ga hiervoor naar het configuratiescherm van uw router en zoek naar een Router Update-tabblad of -optie. Controleer vervolgens online of er een update is of upload het firmwarebestand van de website van de fabrikant van de router.

  Als er geen nieuwe updates zijn, overweeg dan om de router terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

  9. Ga naar de veilige modus

  Apps van derden, zoals antivirusscanners, wifi-signaalversterkers en VPN's, kunnen in conflict komen met de wifi-instellingen op een Android-apparaat. Opstarten in de veilige modus kan u helpen bepalen of dat het geval is.

  Als u bijvoorbeeld de Veilige modus op een Google Pixel wilt openen, drukt u op de aan/uit- en volume omhoog-knoppen, houdt u het pictogram Opnieuw opstarten ingedrukt en selecteert u OK. Leer hoe u de Veilige modus kunt openen op elk Android-apparaat.

  Veilige modus in Android schakelt alle apps van derden uit. Als je telefoon de verbinding met wifi niet meer verbreekt, ga dan naar Instellingen > Apps en verwijder alle apps die de netwerkconnectiviteit kunnen verstoren tijdens normaal gebruik.

  Verlaat daarna de veilige modus en installeer de verwijderde applicaties een voor een opnieuw totdat u weet wat het probleem veroorzaakt.

  10. Update je Android

  Een nieuwere Android-update kan een softwarefix bevatten die problemen met intermitterende wifi-verbinding kan oplossen. Om systeemsoftware-updates te controleren en te installeren, scrolt u omlaag in het menu Instellingen van uw Android-telefoon en tikt u op Systeem > Systeem update.

  11. Reset netwerkinstellingen

  Reset de netwerkinstellingen van Android als geen van de bovenstaande oplossingen helpt. Dat zou alle verborgen verbindingsgerelateerde conflicten moeten elimineren die wifi-problemen op uw telefoon veroorzaken. Ga hiervoor naar Instellingen > Systeem > Reset opties en tik op Reset Wi-Fi, mobiel & Bluetooth > Reset instellingen.

  Nadat je de netwerkinstellingen van je telefoon hebt teruggezet naar de fabrieksinstellingen, ga je naar Instellingen > Netwerk & internet > internet en handmatig opnieuw verbinding maken met het gewenste Wi-Fi-netwerk.

  Geen willekeurige wifi-verbrekingen meer op Android

  Wi-Fi-verbrekingen op Android zijn over het algemeen eenvoudig op te lossen. In de meeste gevallen zou het bijvoorbeeld voldoende moeten zijn om de vliegtuigmodus in of uit te schakelen, opnieuw lid te worden van een problematisch netwerk of uw telefoon opnieuw op te starten. Als dat niet het geval is, zal het zeker helpen om de tijd te nemen om enkele van de bovenstaande geavanceerde oplossingen te doorlopen.